"Seksualno vaspitanje" u školama

To je sve super, ali ima jedan "mali" problem. Kad decu učiš o kontracepciji i sličnim stvarima, to je onda za njih poziv na sex. Jer što bi ih učio nečemu ako to ne trebaju da rade u tim godinama, zar ne? I onda će devojčice biti pod pritiskom momaka da se isproba gradivo sa časa ;)

To je sve super, ali ima jedan "mali" problem. Kad decu učiš o kontracepciji i sličnim stvarima, to je onda za njih poziv na sex. Jer što bi ih učio nečemu ako to ne trebaju da rade u tim godinama, zar ne? I onda će devojčice biti pod pritiskom momaka da se isproba gradivo sa časa ;)
Ali ako ih učiš koliko su u stvari opasne polno prenosive bolesti oni će izbegavati intimne odnose sa nepouzdanim partnerima ili će ih generalno izbegavati. Ako ih ostaviš na vetrometini dobićeš brojne polne prenosive bolesti i neželjene trudnoće.

Plus ako zakonom zabraniš da maloletna lica imaju intimne odnose ili da punoletna osoba ima intimne odnose sa maloletnikom dobiješ red.

Ali ako ih učiš koliko su u stvari opasne polno prenosive bolesti oni će izbegavati intimne odnose sa nepouzdanim partnerima ili će ih generalno izbegavati. Ako ih ostaviš na vetrometini dobićeš brojne polne prenosive bolesti i neželjene trudnoće.

Bilo šta da decu učiš o sex-u, ti im sex uvodiš u život i praktično praviš poziv da se seksaju. Tako da, to ti je to ;)

Narode, šta mislite o uvođenju predmeta "Seksualno vaspitanje" za više razrede osnovnih i srednjih škola.
Šta bi trebalo da se uči iz navedenog predmeta: korišćenje kondoma i drugih vidova kontracepcije, lekcije iz analnog i oralnog seks, seks poze, prednosti homoseksualnih veza, pa da su mnogi veliki umetnici, vojskovođe, političari... bili gej ili trans... Šta još? Orgije iz praktične nastave.

A ko bi to predavao?

Narode, šta mislite o uvođenju predmeta "Seksualno vaspitanje" za više razrede osnovnih i srednjih škola.
Šta bi trebalo da se uči iz navedenog predmeta: korišćenje kondoma i drugih vidova kontracepcije, lekcije iz analnog i oralnog seks, seks poze, prednosti homoseksualnih veza, pa da su mnogi veliki umetnici, vojskovođe, političari... bili gej ili trans... Šta još? Orgije iz praktične nastave.
Secam se devedesetih u kraj se vratila drugarica koja je otisla da zivi u Francusku...Rekla je kako tamo imaju predmet u kome im objasnjavaji kako se stavlja kondom, kako se koristi kontracepcija isl... Za nas je to bilo nezamislivo, nedopustivo... Cudili smo se tom "bolesnom" zapadu(iako smo svi vec uredno masturbirali od 7 razreda)....
To je ta razlika u razvoju(ovo ne kazem zlonamerno), alo kasnije sam shvatao da ce doci vreme da ce takva edukacija biti neophodna i potrebna....I evo doslo je, po meni to ili nesto slicno su potrebe jednog drustva u vaspitanju tinejdzera itd...Jer neuporedivo je bolje da im struka objasnjava nego neko drugi...

Ne lupaj gluposti

Mogli bi oni tebi da održe predavanje. :kafa:

Nešto tipa:
Polne Polesti, kako ih prepoznati/kako reagovati
Kontracepcija
Anatomija polnih organa + anomalije
Zašto su bitni ginekološki+ pregledi
Raskrinkavanje stida
Kako komunicirati o seksu
Šta je nezdrav sekusalni odnos/nasilje
...

Ima dosta toga o čemu se može voditi predavanje...

u osnovnoj školi dosta dečaka nije "otpakovalo igračku"
neki "otpakuju" tek u srednjoj
prirodni proces koji se ne pominje na tim "seksi obukama" a koji se zahvaljujući ekstremnoj propagandi farmnakomafije za zaradu na vitalnom muškom organu olako shvata i još grdje "rešava"

Odgovorni sveštenici i pastori bi trebali, kad već država drži narod u neznanju, da bolje obrazuju vernike po navedenim pitanjima.
Mislim da je to ipak tema o kojoj bi trebalo da se uci kroz sistem obrazovanja.
Mislim i da je potrebno ne samo edukovati decu, vec i roditelje, posto su roditelji cesto prva instanca kojoj deca prilaze sa tim pitanjima, a i roditelji su ti koji bi trebalo da prvi primete neke stvari kod svoje dece.

Stvar je sto ne treba samo da se uci o kontracepciji i kondomima, vec seksualna edukacija treba da obuhvata siri kontekst. Socioloski aspekt na pr. Uciti mlade da lakse prodju kroz taj aspekt razvoja, da je to prirodna pojava, kod mladih pogotovu, da je ok sto su zainteresovani, da je ok da budu i samo zainteresovani a ne moraju da imaju seks. A ako ga vec imaju da su barem informisani.
Komunikacija, na pr ovo profilisanje na netu medju mladima, omalovazavanja, nekultura, maltretiranja, izopstavanja, ponizavanja i td. To su sve posledice nedostatka izmedju ostalog i seks edukacije. To sto kod nas ljudi seks edukaciju shvataju kao: vode neki perverznjaci nasu decu da ih uce da se pipkaju, je upravo pokazatelj koliko smo ometeni u pogledu na seks.
Dobar deo vrsnjackog nasilja je izmedju ostalog i posledica nepravilnog razvoja i asocijalizacije koja izmedju ostalog kod tinejdzera ukljucuje i seksualni razvoj.
Ono sto danas mlade uci su pinkovi, rijalitiji i ta agresivna komunikacija. Shtash ti si mi neki, ja sam riba, ti si mi neka riba ti si kurwa, briga me, moze mi se i sl...
Nasuprot tome su rigina tradicionalna i verska vaspitanja koja takodje ostavljaju ogromne posledice po decu. Strah od seksa, stid, pa cak i prezir prema seksu. Izvitoperen pogled na odnose, ezotericna i dogmatska asekualna ljubav, frigiditet i impotencija jedna od posledica i td.

Daj bre kakvo seksualno obrazovanje ucimo ELEKTROTEHNIKUUUU, mi u elektro nemamo devojke tako da nam ovo ni ne treba

Poslednja izmena od moderatora:

Back