To je sve super, ali ima jedan "mali" problem. Kad decu učiš o kontracepciji i sličnim stvarima, to je onda za njih poziv na sex. Jer što bi ih učio nečemu ako to ne trebaju da rade u tim godinama, zar ne? I onda će devojčice biti pod pritiskom momaka da se isproba gradivo sa časa
Stvar je sto ne treba samo da se uci o kontracepciji i kondomima, vec seksualna edukacija treba da obuhvata siri kontekst. Socioloski aspekt na pr. Uciti mlade da lakse prodju kroz taj aspekt razvoja, da je to prirodna pojava, kod mladih pogotovu, da je ok sto su zainteresovani, da je ok da budu i samo zainteresovani a ne moraju da imaju seks. A ako ga vec imaju da su barem informisani.
Komunikacija, na pr ovo profilisanje na netu medju mladima, omalovazavanja, nekultura, maltretiranja, izopstavanja, ponizavanja i td. To su sve posledice nedostatka izmedju ostalog i seks edukacije. To sto kod nas ljudi seks edukaciju shvataju kao: vode neki perverznjaci nasu decu da ih uce da se pipkaju, je upravo pokazatelj koliko smo ometeni u pogledu na seks.
Dobar deo vrsnjackog nasilja je izmedju ostalog i posledica nepravilnog razvoja i asocijalizacije koja izmedju ostalog kod tinejdzera ukljucuje i seksualni razvoj.
Ono sto danas mlade uci su pinkovi, rijalitiji i ta agresivna komunikacija. Shtash ti si mi neki, ja sam riba, ti si mi neka riba ti si kurwa, briga me, moze mi se i sl...
Nasuprot tome su rigina tradicionalna i verska vaspitanja koja takodje ostavljaju ogromne posledice po decu. Strah od seksa, stid, pa cak i prezir prema seksu. Izvitoperen pogled na odnose, ezotericna i dogmatska asekualna ljubav, frigiditet i impotencija jedna od posledica i td.