da ,ovo je realan problem !naravno svako moze da bira ,da li da se prepusti ,ili da se bori protiv toga .ukoliko se izabere drugo resenje ,znam da lako nije ,ali ima i malih "saveznika "koji su od pomoci .znam jednu devojku koja je radila u jednoj velikoj kompaniji ;kada je ostala u drugom stanju ,vise im se isplatilo da joj ne produze ugovor .kako je sve to predvidela ,stavila je recorder u "bubreg "i otisla na razgovor sa predpostavljenim ,gde je isti rekao sve sto misli ,i sto je ceka ;istina postoje zakoni ,ali stupaju na snagu od trenutka kad imas dokaze ...eee, !
kad se sastanak zavrsio ostali su tako da ce ona "razmisliti" i dati odgovor u toku sedmice.kuci je umnozila kasetu ,otisla na razgovor, videla da dobra volja da predpostavljeni promeni stavove ,ne postoji ,e onda mu je spustila kasetu na sto i pitala da li preferira da se dogovori sa njoom ili da to ode dalje ?
u njenom slucaju problem se jako pozitivno resio .dobila je sto je trazila .e sada ,na mnogim sudovima ,audio registarcije se ne priznaju ,ali se obicno do suda i ne stigne ako se problem sasece u korenu !"predpostavljenima" je vazno vec da to ne ide do njihovih superiornih ,a ako bas iznad njih ne postoji niko ,e onda da ,postoji neka druga institucija kojoj se moze obratiti ,ali problem je uvek cekanje na red.
zamislite ,te muskarce koji silom iznudjuju neciju paznju ,koristeci profesionalnu poziciju ;mnogo bi lakse do istih stvari stigli ,ljubaznoscu,dzentlmenstvom,trikovima.
no, ovde se radi o povredjenoj sujeti ;kako su sabani i nasilni ,a na silu nista ne izlazi ,onda su podsvesno ljuti na sebe jer su uz to ispali smesni i glupi (dal je moguce da me ova nece ,a ja sam zaboga direktor-mora da sam mnogo ljigav,i ruzan;ko zna sta mi fali...),a automatski odbijeni ,te svoj gnev kanalisu na maltret iste osobe koju su do malopre "zeleli ". demonstracija moci ukratko, za neostvarene ambicije !
komplikovano je ali sto je kolektiv veci i vaznost firme veca ,to je lakse satrti takve likove !pretis im masom !a u njihovom je interesu da se to ne sazna !a prilikom dogovaranja o uslovima rada daljeg ,uzmes sve sto mozes i osiguras se protiv eventualnih "nepredvidjenih situacija ".
naravno ne moze se primeniti na sve i svakoga ;svaka je prica individualna .treba videti ponaosob koliko svakoga kosta ?ali ako se krene u tako nesto ,vazno je ne okretati ledja i fiksirati pravo u oci uzdignute glave .ne menjati namere.
cao !