Овде у причу
нису укључени стероиди, ово је процењена хормонална реакција организма на мастурбацију, секс и тренинг са теговима без стероида и других помагала попут вијагре и слично
Акутни скок кортизола провоцира скок тестостерона као адаптацију организма на тај тренутни стрес тако да је то добра ствар ако се ради о актуном (тренутном, једнократном) стресу (као што је тренинг снаге), али није добра ствар ако се ради о дугорочном стресу (као што је претренираност или стрес на послу итд)
Оно што је интересанто је да
азот-оксид скаче готово слично током секса као током паверлифтерског тренинга али да током бодибилдерског типа тренинга скаче убедљиво највише. А иначе,
ниво азот-оксида у организму је КЉУЧАН за јачину и дужину ерекције.
Ево колико азот-оксид скаче током одређених активости:
Pogledajte prilog 1851329
А ако би током ових активности повремено укључили споро дисање само на нос онда би скок био овакав:
Pogledajte prilog 1851330
Вијагра се иначе базира на азот-оксиду па је заправо бодибилдерски тип тренинга (средње тежине, мале паузе) најбоља природна замена за вијагру јер употреба вијагре током секса подиже азот-оксид на
700-900%, а током бодибилдерског тренинга се и без вијагре постиже повећање између
600-850%.
Ово могу и лично да потврдим јер најјачи либидо сам осећао кад сам радио класичан бодибилдерски тренинг са кратким паузама и средњим тежинама него кад сам се фокусирао на велике тежине и дуге паузе. Још ако у том периоду имам среће да се саживим са неком дамом онда либидо оде у небо. Верујем да доста људи има слично искуство па сам зато отворио овакву тему, мало да се уђе у неку неуобичајену расправу кад су овакве теме у питању