Seks kao nešto najvažnije u životu?

Sve je to ništa

Ja sam danas čitala na springermedizin.de

Vulva Vaginalnoj atrofiji posljedica nedostatka estrogena Gubitak tkiva vagine i vulve poznat je i kao vulvovaginalna atrofija (VAA).

Ukupni znaci i simptomi ženskog urogenitalnog trakta uzrokovani nedostatkom estrogena i smanjenjem drugih polnih hormona nazivaju se "genitourinarni sindrom menopauze" (GSM) ili "urogenitalni menopauzalni sindrom". Promjene zahvaćaju velike i male usne, vaginalni ulaz, klitoris, predvorje, vaginu, uretru i mjehur. Shodno tome, vulvovaginalna atrofija je samo dio simptoma povezanih s nedostatkom estrogena. Osim genitalnih simptoma - suhoće, peckanja i iritacije, seksualne disfunkcije kao što je nedostatak podmazivanja - može se javiti nagon za mokrenjem, učestalo i noćno mokrenje, inkontinencija i ponavljajuće infekcije urinarnog trakta. "Žene mogu pokazivati neke ili sve ove znakove i simptome koji su uznemirujući i ne mogu se bolje objasniti nijednom drugom dijagnozom", nastavlja se definicija. GSM je prvi put skovan kao kompleks simptoma 2014. godine od strane Sjevernoameričkog društva za menopauzu (NAMS) i Međunarodnog društva za proučavanje seksualnog zdravlja žena (ISSWSH). Ranije su simptomi bili sažeti pod terminom "vulvovaginalna atrofija". Ali "urogenitalni menopauzalni sindrom" kao termin je "medicinski precizniji, sveobuhvatniji i javno prihvaćeniji" od "vulvovaginalne atrofije", obrazložila su tada stručna društva svoju odluku.

Kako na sajtu koji se završava na .de, čitaš članak na srpskom. 😁

Ja koliko vidim ona se samo seksom bavi i planinari, a i tamo sa planinarima priča o seksu.
Ti inače vidiš ceo moj dan, čime se bavim i o čemu mislim. Imaš neke insajderske info? 😏

Ali poslušaj altera, on me barem dobro poznaje.

Pa ipak, u pravu si, ne samo što na forumu o sexu pišem o sexu, već mi je to velika strast, ne znam šta mi je :sad2:

Otvorio si svoju temu i niko te nije dirao. Dobijaš odgovore. Ne bavim se tobom i molim da bude recipročno.
Samo me zavitlavaš da sam čika što bi značilo da sam starodoman i ništa više. Kad vidim tako neke ,,progresivce" toliko sam Bogu zahvalan što sam odrastao u manjoj sredini, jer sve što sam u životu postao loše postao sam upravo u većoj sredini i zbog veće sredine.

Ovde ti promovišeš svoj seksualni život i mogu slobodno reći i promiskuitet. Tako da nisam ja opterećenjen tobom već ti nas ovde opterećuješ sobom.
Паула никога не оптерећује, своја мишљења и искуства овдје износи што је потпуно у реду као и сви ми. Немаш потребе за етикетирањем никога овдје.

Паула никога не оптерећује, своја мишљења и искуства овдје износи што је потпуно у реду као и сви ми. Немаш потребе за етикетирањем никога овдје.
Ja kako vidim ona se ponosi svojim seksualnim ,,dostignućima" i promoviše ih ovde javno. Sva sreća pa postoji neko ovako ,,zatucan" kao ja da je malo ,,prodrma".

Samo me zavitlavaš da sam čika što bi značilo da sam starodoman i ništa više. Kad vidim tako neke ,,progresivce" toliko sam Bogu zahvalan što sam odrastao u manjoj sredini, jer sve što sam u životu postao loše postao sam upravo u većoj sredini i zbog veće sredine.
Nisi razumeo. Rekla sam čiko jer si mi popovao. Zaista ko gde živi, da li je neko staromodan, ja ne ismejavam ljude. Ali ne mogu da dozvolim da se neko javno meša u moj život. Htela sam te tom rečenicom zaustaviti na fin način.

Nisi razumeo. Rekla sam čiko jer si mi popovao.
Upravo to, stariji i ,,zatucani" ljudi popuju, samo ne ynam gde sam ti popovao, samo sam rekao kako stoje stvari iz muškog ugla po mom shvatanju.
Zaista ko gde živi, da li je neko staromodan, ja ne ismejavam ljude.
Ja se sećam drugačije situacije kada si me indirektno prozivala da sam sa sela i da ti ne možeš sa takvima da se raspravljaš, pa sam te ja nazvao kako sam te nazvao pa me uveće opominjala jedna druga moderatorka da prestanem sa vređanjem.
Ali ne mogu da dozvolim da se neko javno meša u moj život.
Forum je javni prostor verovala ili ne.
Htela sam te tom rečenicom zaustaviti na fin način.
Ljubi te ,,čikica".

Back