Секс и лубенице!

Пилипенда

Veoma poznat
Poruka
12.927
Накупац је купио 100 кила лубеница (које су имале 99% воде у себи) и превози их кући да их сутрадан препрода. Успут, због врућине, лубенице су се мало „попариле” и кад их је довезао кући удио воде у њима је опао на 98%. Истоварио их је на вагу... Колико је успут изгубио на маси купљених лубеница?

suve materije je 1 kilo...ako je to 2% nove mase, nova masa je 50 kila ukupno...neverovatno ispada pola je izgubio na masi...
nego kako to lubenice gube vodu? nisam čuo za taj fenomen...mislim debela je kora...kako voda da ispari u tolikoj meri?
Oni što smišljaju zadatke iz matematike uglavnom nemaju pojma o životu :/

---

Ali zato samo se pomene seks i svak otvori temu da pogleda (kriv sam, priznajem).

suve materije je 1 kilo...ako je to 2% nove mase, nova masa je 50 kila ukupno...neverovatno ispada pola je izgubio na masi...
nego kako to lubenice gube vodu? nisam čuo za taj fenomen...mislim debela je kora...kako voda da ispari u tolikoj meri?
Што се тиче губитка воде... откуд знам, ово није требало да буде питање из биологије него из математике! Рецимо да некако губе воду или му је неко успут шприцем вадио воду из њих, како год. :lol:
Ти му преполови масу?! Да не буде много толики губитак? :think:

Што се тиче губитка воде... откуд знам, ово није требало да буде питање из биологије него из математике! Рецимо да некако губе воду или му је неко шприцем вадио, како год. :lol:
Ти му преполови масу?! Да не буде много толики губитак? :think:
sve je moguće kad lubenice imaju seks :p

Oni što smišljaju zadatke iz matematike uglavnom nemaju pojma o životu :/

---

Ali zato samo se pomene seks i svak otvori temu da pogleda (kriv sam, priznajem).
Оно да и ја признам да сам наслов ставио помало као кликбит, али с покрићем! Секс долази на крају, кад ријешиш задатак! :mrgreen:

nakupac naravno..
Е, одатле секс у наслову!
Додуше, неочекивано, и ти ми сјеба тему одмах на старту па добисмо двоструки секс. :mrgreen:
Умјесто размјера, једнчина и сл. проста, једноставна и здрава логика и задачић ријешен напамет час посла.
Занимљивост овог задатка је што је рјешење до те мјере невјероватно да су многи и кад срачунају тачно (на који год начин) сумњичави па се питају шта ли су то зајебали у рачуну кад тако блесаво испаде на крају... :)

Свакако, заслужио си да ти надлежни окаче медаљу за ово! :ok:

:zcepanje: је купио 100 кила лубеница (које су имале 99% воде у себи) и превози их кући да их сутрадан препрода. Успут, због врућине, лубенице су се мало „попариле” и кад их је довезао кући удио воде у њима је опао на 98%. Истоварио их је на вагу... Колико је успут изгубио на маси купљених лубеница?
Ili, kako privući članove na temu :zcepanje:

Накупац је купио 100 кила лубеница (које су имале 99% воде у себи) и превози их кући да их сутрадан препрода. Успут, због врућине, лубенице су се мало „попариле” и кад их је довезао кући удио воде у њима је опао на 98%. Истоварио их је на вагу... Колико је успут изгубио на маси купљених лубеница?
Da li odgovor treba da bude u %? :zelenko2:

Back