limunada
Buduća legenda
- Poruka
- 30.026
Znam.Ali govorim zbog ovih naivnih Srba koji bi ti mozda i povjerovali u to "bratstvo i jedinstvo" u Sarajevu.Zaboli me moje zgodno dupe za tu priču, kontaš?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Znam.Ali govorim zbog ovih naivnih Srba koji bi ti mozda i povjerovali u to "bratstvo i jedinstvo" u Sarajevu.Zaboli me moje zgodno dupe za tu priču, kontaš?
Sve je takoSvi koji su pobjegli su morali da bjeze.Ili da trpe teror "ostanka".Ko drugacije kaze,laze.
Ima i Bosnjaka koji su ostali citav rat na teritoriji koju su drzali Srbi,i zivi su i dan danas,ali ja ne mogu reci,ako zelim biti objektivna,da im je bilo lako.Sigurno nije bilo.Ako nista,osjecali su strah.
Nikad ne znas koja tvoja rijec moze nekome da zasmeta.Budes manji od makovog zrna.A postojali su i ljudi na svim stranama kojih su se i njihovi sunarodnici plasili.
Ali da ne spamujem temu.
Dovoljno je procitati komentare na klix forumu i shvatiti da je Nele bio debelo u pravu sto je otisao.Svejedno bi bio "cetnik".
Oca su mu proglasili oficirom JNA,a covjek bio profesor.
To moš prodavati nekome ko ne živi, ne radi sa Srbima iz sarajeva. Nekome ko se druži sa svima od vrtićkog doba. Nekome ko nema zatrovan mozak i ko nije zadojen mržnjom i bajkama kojih ste se naslušali-meni ne možeš. Uzalud pišeš, odmori bonaZnam.Ali govorim zbog ovih naivnih Srba koji bi ti mozda i povjerovali u to "bratstvo i jedinstvo" u Sarajevu.
Taj bol u zgodnom dupetu ume da izazove i stvarno težak i nesnošljiv bol kod vlasnika takvih zgodnih dupića, ima primera koliko god hoćeš, daleko više nego što bi htela naša dama sa zgodnim dupetom.Zaboli me moje zgodno dupe za tu priču, kontaš?
Ketman.To moš prodavati nekome ko ne živi, ne radi sa Srbima iz sarajeva. Nekome ko se druži sa svima od vrtićkog doba. Nekome ko nema zatrovan mozak i ko nije zadojen mržnjom i bajkama kojih ste se naslušali-meni ne možeš. Uzalud pišeš, odmori bona
Stvarno, uz sav moj trud i više puta pročitanu rečenicu-ne razumijem šta si htio-pokušao rećiTaj bol u zgodnom dupetu ume da izazove i stvarno težak i nesnošljiv bol kod vlasnika takvih zgodnih dupića, ima primera koliko god hoćeš, daleko više nego što bi htela naša dama sa zgodnim dupetom.
I treba, da ljudi znaju na čemu su, drugačije se gleda na stvar kad vidiš argumente druge strane.E treba nam vise bosanskih tema
Nadajmo se da će to sa stvarnom bolom koji neizbežno izaziva taj bol u zgodnoj guzi biti ipak nešto što se nekako podnese, bez onih Bakirovih fantazija kalibra 155mm.Stvarno, uz sav moj trud i više puta pročitanu rečenicu-ne razumijem šta si htio-pokušao reći![]()
Sto se nisu predali,ako su granatirani?Sve je tako
Samo bitan detalj izostavljen. Od Sarajeva su Srbi napravili logor. Cijeli grad-logor-granatiran hiljadama granata dnevno. To što je njihove vođe bilo briga šta će biti sa onima koji će ostati u gradu, to što su te vođe naredile da se napusti "muslimansko Sarajevo" nije do nas
Imaš Mladića gdje kaže "tuci Velušiće, tu nema mnogo srpskog življa" jer "malo" kolateralnih žrtava za svoje ciljeve...
Nismo mi krivi zbog Alijine Bosne - zemlje gazija ili šehida.Sto se nisu predali,ako su granatirani?
Ne ide se u rat golom guzicom i ne otcjepljuje se i trazi nezavisnost,ako nisi sposoban da se izboris?Zalbu uputiti Aliji Izetbegovicu.
Ko jaci,tlaci...uvijek bilo pravilo.Nesto ne vidim ni da su te Sarajlije zalile za zrtvama Nato bombardovanja,takodje nevinih i civila,nego likuju.Isto tako ne bi zalili ni da su oni bili u mogucnosti da Srbe opkole i bombarduju.
Rat je...niko nikog ne zali,niti bi zalio,kao sto i nije.
Hoce da budu nezavisni od Srba i Jugoslavije,za koju su ti isti Srbi dali zrtve.E,pa trazili ste,gledajte.Zao je meni svih civila i nevine djece pogotovo,ali kad ulazis u rat,a mogao si da imas mir...Alija je odbio mnoge sporazume,onda moras ocekivati zrtve.
A zrtava je bilo na svim stranama,ne samo na jednoj.
Nrmam ja šta pisati sa toliko zlom osobom. To je jadno da jadnije biti ne može, to što si napisala. Ideš na ignor pa se ne muči citiranjem. Fujčina. Vjerujem u pravdu nebeskuSto se nisu predali,ako su granatirani?
Ne ide se u rat golom guzicom i ne otcjepljuje se i trazi nezavisnost,ako nisi sposoban da se izboris?Zalbu uputiti Aliji Izetbegovicu.
Ko jaci,tlaci...uvijek bilo pravilo.Nesto ne vidim ni da su te Sarajlije zalile za zrtvama Nato bombardovanja,takodje nevinih i civila,nego likuju.Isto tako ne bi zalili ni da su oni bili u mogucnosti da Srbe opkole i bombarduju.
Rat je...niko nikog ne zali,niti bi zalio,kao sto i nije.
Hoce da budu nezavisni od Srba i Jugoslavije,za koju su ti isti Srbi dali zrtve.E,pa trazili ste,gledajte.Zao je meni svih civila i nevine djece pogotovo,ali kad ulazis u rat,a mogao si da imas mir...Alija je odbio mnoge sporazume,onda moras ocekivati zrtve.
A zrtava je bilo na svim stranama,ne samo na jednoj.
Ova se tema pretvori u politiku,ali smucio mi se ovaj narativ zrtve,kao da nama ostalima u Bosni nije bio rat,i kao da ne znamo sta se sve dogadjalo,i kao da smo pali s Marsa,a ne sve to prezivjeli.Opkoljeno je Sarajevo,a ne prica kako nije nije opkoljena Tuzla pa smo vidjeli kako su multietnicari ispratili mladu vojsku koja je odlazila,i nije predstavljala prijetnju.Nismo mi krivi zbog Alijine Bosne - zemlje gazija ili šehida.
I ja isto.Idi na klix pa pametuj,tamo ces naci istomisljenike.Meni ne mozes.Nrmam ja šta pisati sa toliko zlom osobom. To je jadno da jadnije biti ne može, to što si napisala. Ideš na ignor pa se ne muči citiranjem. Fujčina. Vjerujem u pravdu nebesku![]()
Da,ti znas istinu bolje od ljudi koji su izbjegli.A, sva je istina da je u periodu od decembra 1995. do marta 1996. godine dok je trajala reintegracija Ilidže, Grbavice, Rajlovca, Nedžarića, Vraca i Vogošće, preko prije svega paljanske “Srpske televizije” Krajišnik permanentno pozivao Srbe da napuste svoje kuće i stanove.
Jer, Krajišnik je bio zapravo ljut na Miloševića, koji je u Dejtonu kompletnu delegaciju bosanskih Srba nazvao budalama. A, kako ljutnju nije mogao pokazati “velikom šefu” sa tompusom, iživo se na svome narodu. Poklonio mu je jedan zimski egzodus.
U sveopštoj histeriji i zastrašivanju ljudi prijetilo se svima, a svaki Srbin koji je odlučio ostati proglašavan je izdajnikom. Ljudi su na silu istjerivani iz svojih stanova, imovina im je pljačkana, oni su izloženi linču i već tada im je nalijepljena etiketa “Alijinih Srba”.
A, onom hudom narodu koji je zajedno sa kostima predaka napustio grad obećano je novo, bolje, veće “srpskije” Sarajevo. I dobili su ga. Ali ne izbjegli narod, nego srpski političari koji se baškare u par rezidentnih objekata, dok zarađuju mrsne pare radeći u BiH institucijama.
A, šta je sa narodom? Da parafraziram ratnog zločinca Radovana Karadžića, ko j**e narod. Narod se raselio od Srbije, Crne Gore do zabiti Istočne Bosne. Ljudi, koji su na silu prvo prekršteni u “sarajevske Srbe”, pa potom u izbjeglice, barem oni koji su preživjeli sve eksperimente paljanskog rukovodstva, e taj narod je jedan veliki socijalni slučaj, koji ne zna gdje će i kako će.
Ne optužujem tebe zbog činjenice koje si i sama svesna - da među Bošnjacima ima neuporedivo više negativnog naboja prema Srbima i Srbiji nego obrnuto - pogotovo u Srbiji. Proveri koga u Srbiji smatraju za najbliži narod Srbima, po svim anketama ste vi Bošnjaci odmah posle Crnogoraca.Stvarno, uz sav moj trud i više puta pročitanu rečenicu-ne razumijem šta si htio-pokušao reći![]()
Ja ti stvarno moram reći da si nepametan.Ne optužujem tebe zbog činjenice koje si i sama svesna - da među Bošnjacima ima neuporedivo više negativnog naboja prema Srbima i Srbiji nego obrnuto - pogotovo u Srbiji. Proveri koga u Srbiji smatraju za najbliži narod Srbima, po svim anketama ste vi Bošnjaci odmah posle Crnogoraca.
Ovo ne vidjeh,pa da odgovorim.To moš prodavati nekome ko ne živi, ne radi sa Srbima iz sarajeva. Nekome ko se druži sa svima od vrtićkog doba. Nekome ko nema zatrovan mozak i ko nije zadojen mržnjom i bajkama kojih ste se naslušali-meni ne možeš. Uzalud pišeš, odmori bona![]()
Ovde je naisla samo na mene sa negativnim nabojem.Ne optužujem tebe zbog činjenice koje si i sama svesna - da među Bošnjacima ima neuporedivo više negativnog naboja prema Srbima i Srbiji nego obrnuto - pogotovo u Srbiji. Proveri koga u Srbiji smatraju za najbliži narod Srbima, po svim anketama ste vi Bošnjaci odmah posle Crnogoraca.
https://www.politika.rs/scc/clanak/533725/mali-zejtinlik-sarajevo-groblje-vojniciДа је остао у Сарајеву завршио би као и сви Срби у логору или два метра под земљом.Так да...