Sedma zemlja povukla priznanje Kosova, a u pitanju je KRALJEVINA

Mračak@

Elita
Poruka
24.612
Lesoto je povukao politički stav o statusu Kosova i sve izjave koje se mogu tumačiti kao priznanje kosovske nezavisnosti, rekao je ministar spoljnih poslova Ivida Dačić posle sastanka sa premijerom i šefom diplomatije te afričke države.

Vlada Kraljevine Lesota revidirala je svoj politički stav o statusu Kosova, navodi se u noti Ministarstva spoljnih poslova i međunarodnih odnosa Lesota.

- Ministarstvo ima čast da obavesti da Vlada Kraljevine Lesoto smatra da njen jedini doprinos rešenju budućeg statusa Kosova treba da bude podrška dijalogu Beograda i Prištine, a ne definisanje statusa pre nego što se dijalog završi. Zato je pitanje državnosti Kosova preuranjeno. Vlada Kraljevine Lesoto se nije izjasnila po ovom pitanju, niti će to učiniti sve dok dijalog dve strane ne bude završen. Kada strane postignu dogovor, Vlada Kraljevine Lesoto će ga čvrsto podržati - navodi se u noti.

PROČITAJTE I...
NIJE IZ AFRIKE, JOŠ JE DALJE Ime se čuvalo u strogoj tajnosti, a sada smo saznali koja je to zemlja povukla PRIZNANJE KOSOVA
Vlada Lesota, istovremeno, povlači sve prethodne izjave u vezi sa Kosovom, naročito one koje se na bilo koji način mogu tumačiti kao priznavanje nezavisnosti Kosova, navodi se u dokumentu.

LesotoFOTO: WIKIPEDIA / SCREENSHOT
Lesoto
Lesoto još ističe da je "jednostrana deklaracija o nezavisnosti Kosova iz februara 2008. u suprotnosti sa Završnim aktom iz Helsinkija, između ostalog, sa njegovim principima 3. i 4. i u još većoj meri je u suprotnosti sa Rezolucijom SB UN 1244 (1999) koja je usvojena u skladu sa Glavom VII Povelje UN".

Kraljevina Lesoto je sedma po redu država koja je povukla priznanje o Kosovu kao nezavisnoj državi. Pre nje, to su učinile Papua Nova Gvineja, Liberija, Surinam, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao i Burundi.


https://www.blic.rs/vesti/politika/...anje-kosova-a-u-pitanju-je-kraljevina/fhrzvts

Koliko je drzava povuklo priznanje od 2008 do 2012?
 

Rayela

Legenda
Poruka
71.819
Naši Bantu prijatelji iz prapostojbine Afrike ipak nisu izdali.
Meni je najludje da Dacic pise da je napismeno dobio "verbalnu notu":D
A bio je "student generacije":DPrimio sam verbalnu notu od ministra spoljnih poslova Kraljevine Lesoto u kojoj jasno stoji da Kraljevina Lesoto povlači sve prethodne odluke koje se mogu interpretirati tako da ono priznaju tzv. Kosovo. Smatraju da je jednostrana deklaracija o nezavisnosti Kosova iz februara 2008. godine u suprotnosti sa međunarodnim pravom“, naglasio je Dačić.

U saopštenju je citirana i ta “verbalna nota”.
 

TONOLAN

Buduća legenda
Poruka
25.213
Та признања су повукле неке државе много веће од нас; видим, многима смета што Дачмен успева у својој операцији рушења "независности" Наркосова...:mrgreen:

Živi nisu :D
Ko da razgovaraš sa šiposima a ne sa Srbima.
 
Poruka
19.134
Živi nisu :D
Ko da razgovaraš sa šiposima a ne sa Srbima.
Нервира их што утицај запада слаби;:lol: то им квари срећу и сан нарушава...
Јер, њима треба поражена Србија. Само кад је нама лоше- њима је добро.:mrgreen:
Слугерањска психологија, ропска душа патолошки зацопана у сјајне ђинђуве запада, шта ћеш...
 

Top