Quantcast

"Secesionistička retorika potkopava BiH kojoj treba manje tenzija i manje uniformi"

комшија

Buduća legenda
Poruka
40.128
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=05&dd=08&nav_category=167&nav_id=1539632

"Secesionistička retorika potkopava BiH kojoj treba manje tenzija i manje uniformi"

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je pred Savetom bezbednosti UN-a da secesionistička retorika potkopava državu Bosnu i Hercegovinu.

547130


Podnoseći polugodišnji izveštaj o stanju u BiH, Incko je upozorio da je i dalje uočljiva "čudna retorika, da se govori protiv državnosti BiH, preti otcepljenjem i da se ističe kako RS jeste država".

"Milorad Dodik (predsedavajući Predsedništva BiH) je nedavno rekao da RS jeste odvojena, ali da to nije ozvaničeno. Prikazivao je mapu Srbije u koju je uključivao delove Bosne i Hercegovine i Crne Gore", kazao je visoki predstavnik.

Prema njegovim rečima, sve to je težak izazov za Bosnu i Hercegovinu.

"Secesionistička retorika i dugogodišnja politika osporavanja države BiH su, nažalost, tokom proteklih nekoliko godina postale konstanta. Stoga sam uveren da bismo se trebali odlučnije suprotstaviti ovim negativnim trendovima", upozorio je Incko.

Još je kazao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje pokazuje da je za suverenost i teritorijalni integritet BiH.

Naveo je da hrvatski predstavnici odbacuju presude međunarodnih sudova za hrvatsko ratno rukovodstvo i pozivaju na formiranje paradržave.

"Najveća bošnjačka partija (SDA) je najavila da će pokrenuti inicijativu za promenu imena Republike Srpske, što potkopava Dejtonski sporazum", upozorio je Incko.

Visoki predstavnik dalje je rekao da međunarodna zajednica očekuje da se što pre formira novi Savet ministara BiH, dodavši i da vidi konsenzus kada je reč o potrebi dalje integracije u Evropsku uniju.

"U Federaciji BiH su zabrinuti zbog formiranja rezervnog sastava policije i napominju da je to nova vojna sila. Rezervni sastav neki doživljavaju kao zamenu za vojsku RS. Rezervni sastav ne doprinosi miru", naglasio je Incko.


On je upozorio da ovakva politička dinamika može dovesti do tenzija i destabilizacije.
"BiH treba manje tenzija i manje uniformi. Organi vlasti moraju osigurati sigurno okruženje za sve građane. BiH zaslužuje bolju budućnost. Sve se to dešava u okruženju gde političari ne poštuju zakon", istakao je Incko.
Podsetio je da se u BiH ne poštuju odluke Ustavnog suda i da se u Mostaru zbog toga deset godina nisu održali ozbori.
"Nezamislivo je to da se već deset godina ništa ne preduzima. U nekoliko kantona u Federaciji nisu sprovedene mere Suda BiH vezane za odnos prema Srbima", rekao je visoki predstavnik u BiH.
U RS, dodao je on, organi vlasti još odbijaju da ispoštuju presude Suda BiH i Ustavnog suda BiH u vezi s registracijom vojne imovine i 9. januarom, praznikom koji se proslavlja kao "Dan Republike Srpske".
Incko je dalje naveo da je posle pravosnažne presude Haškog tribunala ratnom lideru Srba u BiH Radovanu Karadžiću bilo negiranje genocida počinjenog u Srebrenici, iako su, kako je istakao, genocid potvrdila dva međunarodna suda.

Visoki predstavnik naveo je da je tokom proteklih šest meseci bilo nastojanja da se ograniče sloboda govora i protestovanja u RS

"U decembru su organi vlasti Republike Srpske prekinuli višemesečne svakodnevne proteste u Banjaluci, organizovane zbog, kako tvrde aktivisti, prikrivanja sumnjivih okolnosti vezanih za smrt jednog mladića (Davida Dragičevića) i sprečili pokušaje organizovanja novih protesta", naglasio je Incko.


Visoki predstavnik je obavestio Savet bezbednosti UN-a da BiH i dalje treba "pažnja i jedinstven pristup međunarodne zajednice".

"Izuzetno je značajno da se insistira na tome da organi vlasti budu i dalje fokusirani na puno poštovanje Dejtonskog sporazuma, inače dolazimo u opasnost da ohrabrimo dalje poništavanje reformi", upozorio je Incko.

Visoki predstavnik na kraju je pozvao političke lidere u BiH da poduzmu iskrene napore u prevazilaženju međusobnih razlika, da konačno formiraju izvršne organe na državnom nivou i na nivou Federacije i da rade s organima Republike Srpske i s kantonalnim organima vlasti kako bi u potpunosti primenili Dejtonski mirovni sporazum.
~~~~~~~~~~~~~~~~

РАДОСНА ВЕСТ! ПОСЛЕ УСПЕШНОГ РЕШАВАЊА тзв. "МАКЕДОНСКОГ ПИТАЊА" УКЛАЊАЊЕМ ГРУЕВСКОГ СА ПОЛИТИЧКЕ СЦЕНЕ ЗАПАДНОГ БАЛКАНА, КАО И ПОТПИСИМА ДРУГОВА ЗАЕВА И ЦИПРАСА НА ПРЕСПАНСКИ СПОРАЗУМ И УЛАСКОМ СЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ У НАТО, НЕКА СЕ ЗА ОДЛАЗАК НА ЂУБРИШТЕ ИСТОРИЈЕ ПРИПРЕМИ ДОДИК И ЊЕГОВ РЕЖИМ КОЈИ КРИЈЕ УБИЦЕ ДАВИДА!
 

комшија

Buduća legenda
Poruka
40.128
https://www.rtvbn.com/3951427/sad-i-britanija-pozvali-incka-da-koristi-bonska-ovlastenja-u-bih

Evo ko traži bonska ovlaštenja

Većina predstavnika zemalja članica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija su, nakon obraćanja visokog predstavnika Valentina Incka i predstavljanja 55. izvještaja o stanju provođenja mira u BiH, iskazali zajedničku zabrinutost zbog pojedinih postupaka političkih predstavnika u BiH, što se naročito odnosilo na kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, formiranje rezervnog policijskog sastava u Republici Srpskoj, nepoštivanje vladavine prava te negiranje genocida i slavljenje osuđenih ratnih zločinaca.

547134Srijeda, 08.05.2019

Predstavnik Kine je naglasio da njegova zemlja poštuje suverenitet i teritorijalni integritet BiH te pozdravlja uspješno organizovane Opšte izbore, koji su održani u oktobru 2018. godine. Takođe, je pozvao političke čelnike da što prije formiraju vlast kako bi započeli sa provođenjem reformi.

- BiH je važna zemlja na Balkanu. Očuvanje mira i stabilnosti, te osiguravanje dobrih odnosa među narodima, su u interesu međunarodne zajednice i regiona. Međunarodna zajednica mora slušati otvorenog uma stavove svih strana te zauzeti balansiran pristup – izjavio je predstavnik Kine.

Kina je iskazala nadu da će EUFOR nastaviti osiguravati stabilnost i sigurnost u BiH.

Predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva Stephen Hickey je podsjetio da je nepoštivanje vladavine prava ključni izazov za BiH.

- Savjet mora ostati veoma fokusiran na situaciju u BiH te na podršku OHR-u i visokom predstavniku, koji ostaje vrhovni tumač civilnog aspekta Mirovnog ugovora, a to uključuje našu podršku korištenju bonskih ovlasti, ukoliko to situacija zahtijeva – poručio je Hickey, naglasivši da se podrška odnosi i na nastavak mandata EUFOR-a.

547135


Konstatovao je da vlast u BiH još nije formirana na svim nivoima te je pozvao političke lidere da formiraju vlast kako bi počeli sa provođenjem reformi. Takođe je političare pozvao da prekinu sa razdornom retorikom koja negativno utiče na odnose među narodima, ali i na mir i stabilnost u BiH.

- Naročito je zabrinjavajuće da pojedini zvaničnici koriste pozicije da podrivaju državne institucije te zastrašuju građane – izjavio je predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva.

U tom je kontekstu izdvojio izmjene Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske. Konstatovao je da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava presudu Radovanu Karadžiću, koja je, kako je kazao, važan rezultat međunarodne pravde koji šalje snažnu poruku.

- Jednostavno je neprihvatljivo da politički lideri i dijelovi društva nastavljaju negirati presude i genocid u Srebrenici, iako su ga potvrdila dva međunarodna suda – dodao je Hickey.

Podršku OHR-u, visokom predstavniku i korištenju bonskih ovlašćenja dala je i predstavnica Poljske. Uvođenje rezervnog policijskog sastava u Republici Srpskoj je ocijenila kao osnivanje entitetskih oružanih snaga. Govoreći o izazovima sa kojima se BiH suočava, izdvojila je posljednje pokušaje vlasti Republike Srpske na, kako je kazala, revidiranju istorije.

- Stalni pokušaji revidiranja istorije su neprihvatljivi. Odluka Republike Srpske da formira komisiju koja bi trebala ponovo otvoriti pitanje interpretacije događaja u Srebrenici je posljednji takav primjer. Nema prostora za drugačiju interpretaciju – poručila je predstavnica Poljske.

Predstavnica Francuske je konstatovala da trenutna situacija potvrđuje da BiH treba pažnju Savjeta bezbjednosti. Podsjetila je da su francuski predsjednik Emanuel Makron i njemačka kancelarka Angela Merkel krajem aprila iskazali podršku stabilnosti zapadnog Balkana.

Kada su u pitanju izazovi sa kojima se BiH suočava, izdvojila je negiranje presuda međunarodnih sudova za ratne zločine počinjene u BiH.

- Svaka inicijativa koja za cilj ima dovođenje u pitanje presuda MKSJ-a ili reinterpretiranje tih presuda, a naročito mislim na genocid u Srebrenici, ugrožavaju koheziju u državi – kazala je predstavnica Francuske.

Predstavnik SAD-a Jonathan Cohen je iskazao podršku visokom predstavniku Valentinu Incku i njegovoj kancelariji u BiH.

- Potvrđujemo da opcija korištenja bonskih ovlašćenja ostaje legitimno pravo visokog predstavnika – poručio je Cohen.


Vlasti u našoj zemlji je pozvao da što prije počnu sa provođenjem reformi. Kazao je da BiH ima nekoliko prilika pred sobom da ostvari svoje ciljeve i osnaži svoje veze sa evroatlantskom zajednicom. U tom je kontekstu podsjetio na aktiviranje MAP-a za članstvo u NATO-u.

547136


Ohrabrujemo lidere da što prije iskoriste ove prednosti – dodao je Cohen.

Pozive na gašenje OHR-a, smatra predstavnik SAD-a, dolaze od onih koji žele destabilizaciju zemlje. Ponovio je da su SAD zabrinute zbog izazova vladavini prava u Republici Srpskoj, ali i neodržavanja izbora u Mostaru od 2008. godine.

- Širenje saradnje, jačanje vladavine prava, činjenje institucija funkcionalnijim te borbom protiv korupcije se prave ključni koraci ka obezbjeđivanju svijetle budućnosti zemlje – poručio je Cohen.


Kazao je da je za gašenje OHR-a potrebno ispunjavanje uvjeta iz "Programa 5+2", ali da je ta faza još uvijek daleko za BiH.

Christoph Heusgen, predstavnik Njemačke u Savjetu bezbjednosti UN-a, je u uvodu svog obraćanja kazao da "BiH nije mjesto koje smijemo ostaviti". Incku je poručio da ima još deset godina da završi ono što mu je posao.

- Njemačka ostaje privržena suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH i njenom evropskom putu – izjavio je Heusgen.

Formiranje vlasti, vladavina prava, korupcija, socioekonomske reforme su izazovi koje je izdvojio, a postavio je pitanje i visokom predstavniku.

547137


"Moj kolega iz Ujedinjenog Kraljevstva vas je upitao šta možemo uraditi za poboljšanje situacije u BiH. Ja ću to preformulirati i pitati: "Šta vi možete uraditi više?" - kazao je predstavnik Njemačke te je u tom kontekstu spomenuo mogućnost korišćenja bonskih ovlašćenja.

Predstavnik Rusije Dmitry Polanski je bio jedini koji je kritikovao sadržaj izvještaja visokog predstavnika, za kojeg je rekao da je daleko od onog što se dešava u BiH.

- Ono što mi vidimo jeste da se pokušava opravdati nastavak međunarodnog protektorata u BiH, kako bi se pokazalo da još uvijek postoji potreba za postojanjem OHR-a – kazao je Polanski.

Inzko se, dodaje, u izvještaju lično obračunavao sa liderima Srba i Hrvata, kriveći ih za sve poteškoće u BiH.

- Naš dijalog sa liderima, uključujući i sastanak predsjednika Putina sa predsjedavajućim Predsjedništva Dodikom u Beogradu 17. januara ove godine, pokazuje suprotno. Pokazuje da su svi odgovorni srpski i hrvatski političari privrženi provođenju Mirovnog sporazuma iz 1995. godine – poručio je Polanski.

"Neki ljudi iz Sarajeva" su, kako je kazao, u posljednje vrijeme doveli u pitanje jednakost svih naroda u BiH, a to je "razlog većine problema u BiH".

- A Inzko to odbija priznati – dodao je.

Spomenuo je najavljenu apelaciju Ustavnom sudu BiH o nazivu Republike Srpske te je poručio da je potrebno redukovati sredstva i broj ljudi zaposlenih u OHR-u. Posebnu pažnju je posvetio odnosu BiH i NATO-a.

- Banja Luka je protiv članstva u NATO-u jer ne mogu prihvatiti da granica između BiH i Srbije bude linija odvajanja. Niko ne može ignorisati tu činjenicu i svaki pokušaj približavanja Sarajeva NATO-u, suprotno Dejtonskom mirovnom sporazumu, može narušiti rad na reformskim procesima te može voditi do destruktivnih posljedica – kazao je Polanski.

Kritikovao je Inckove komentare na račun formiranja rezervnog sastava policije, što je, kako je kazao, reakcija na migrantsku krizu i mogućnost terorističkih napada. Osvrnuo se i na kritike na račun negiranja presuda međunarodnih sudova za ratne zločine počinjene u BiH te formiranja komisija za Srebrenicu i Sarajevo.

- Mislimo da to nije prihvatljiv pristup. Želimo naglasiti da su takve komisije rezultat očiglednih šupljina u presudama MKSJ-a i to je nešto zbog čega smo iskazali zabrinutost u nekoliko navrata. Nadamo se da će eksperti iz 12 zemalja u tim komisijama biti u mogućnosti da stvore pravu sliku zločina u Srebrenici i Sarajevu – izjavio je Polanski.

Podsjetio je da Rusija u nekoliko navrata nije podržala stavove Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira, što se, smatra on, mora unijeti u izvještaje visokog predstavnika. Upravni odbor PIC-a, vjeruje, odluke treba donositi konsenzusom. Napomenuo je na izvještaj Vlade Republike Srpske, koji, prema njegovom mišljenju, popunjava brojne šupljine u izvještaju visokog predstavnika. Polanski je iskazao uvjerenje da uloga međunarodne zajednice u BiH mora biti oslabljena.

- OHR i njegova bonska ovlaštenja su prepreka za demokratski razvoj zemlje. Ono što treba uraditi jeste umanjiti budžet i broj osoblja OHR-a – dodao je.

Formiranje novog saziva Savjeta ministara BiH je izdvojio kao prioritet za BiH, a naglasio je i potrebu uklanjanja stranih sudija iz Ustavnog suda BiH.

- Kontraproduktivno je vršiti pritisak na Republiku Srpsku i lidere Srba. To je nešto što je rađeno. Jednostrane akcije i negativna retorika su nešto što pogoršava atmosferu u zemlji – izjavio je Polanski.

(Faktor)
 

Alter_Ego_

Buduća legenda
Poruka
37.541
Srijeda, 08.05.2019

Predstavnik Kine je naglasio da njegova zemlja poštuje suverenitet i teritorijalni integritet BiH te pozdravlja uspješno organizovane Opšte izbore, koji su održani u oktobru 2018. godine. Takođe, je pozvao političke čelnike da što prije formiraju vlast kako bi započeli sa provođenjem reformi.

- BiH je važna zemlja na Balkanu. Očuvanje mira i stabilnosti, te osiguravanje dobrih odnosa među narodima, su u interesu međunarodne zajednice i regiona. Međunarodna zajednica mora slušati otvorenog uma stavove svih strana te zauzeti balansiran pristup – izjavio je predstavnik Kine.

Kina je iskazala nadu da će EUFOR nastaviti osiguravati stabilnost i sigurnost u BiH.
Чекај Комшо, пријатељу, да те приупитам нешто.

Каква је то распад држава (ја више волим да је зовем Тамница народа) у којој се одрже избори октобра 2018. године а до 08.маја 2019. године не може да се нарави управитељство (не волим израз власт)?
 

Jami19

Iskusan
Poruka
6.462
Чекај Комшо, пријатељу, да те приупитам нешто.

Каква је то распад држава (ја више волим да је зовем Тамница народа) у којој се одрже избори октобра 2018. године а до 08.маја 2019. године не може да се нарави управитељство (не волим израз власт)?
Pazi, ti imaš određene Devijacije.

Naime, iako se slažeš sa nama da je Čobe budala, neke delove njegovog programa (iredenta u Bosni) si spreman da potpišeš.
 

Alter_Ego_

Buduća legenda
Poruka
37.541
Pazi, ti imaš određene Devijacije.

Naime, iako se slažeš sa nama da je Čobe budala, neke delove njegovog programa (iredenta u Bosni) si spreman da potpišeš.
Чобе јесте будала.

Види какву је Тамницу народа направио са својим пајтосима Туђманом и Изметбеговићем.
 

LorneMalvo

Ističe se
Poruka
2.449
1.Bonska ovlastenja koja je zapad sam sebi dao se ne mogu primjenjivati bez saglasnosti PIKa savjeta za implementaciju mira u kojem vaznu ulogu igra Rusija


2.BIH ce opet da gori ko to ne vidi taj je budala,geopoliticka situacija u svijetu se toliko promjenila da je nezibjezan sukob u BIH

Bakir je razvio namjensku inustriju koja proizvodi oruzije za nedaj boze i skladisti ga u tajnim skladistima,popisuje vojno sposbne muslimane a airsoft klubovi su osnovani u svim muslimanskim opstinama i mnogim selima kao recimo Ahmicima,kroz njih je proslo obuku vec preko 10 000 Bakirovih vojnika a tu su i radikalni islamisti koji ima 100-200 hiljada u federaciji


Dodik je prinudjen da ojaca policiju RS kako bi RS mogla da se odbrani od agresije ,policija RS se oprema nabavljaju se jurisne borbene puske,formira se rezervni sastav itd Dodik se naoruzva uz saglasnost i pomoc Vucica.Vucic je obecao da nece dozvoliti nove Oluje tako da se nadam i vojnoj intervenciji Srbije u BIH jer po mojoj procjeni necemo moci da se odbranimo bez pomoci Srbije a RS bi dozivjela subinu RSK uz velike pokolje koje ce napraviti muslimani ako udju u gradove RS

Dodik radi dobro u opremanju i naoruzvanju ali to nece biti dovoljno muslimani su mnogo fanaticniji i mnogo ih vise ima,plus radiklani islamisti i vehabije


Video Borbeni efektivi RS
 
Poslednja izmena:

Alter_Ego_

Buduća legenda
Poruka
37.541
Ne, istina glasi da je Slobošević bio loš momak (bad guy iz filmova), a Tuđman i Izet pozitivci.

Laž je obratna: Da su Tuđman i Izet zlikovci, a Slobošević štit pravde.

Ti si kažem ti pomešao malo tačnog, a malo netačnog.
Цобе, Срањо и Изметбегов су припадници удруженог злочиначког подухвата и због својих смртних грехова горе у паклу док из Луцифер гузи својом абнормално великом каром у паузама печења у пламену који развија температуру од 500 000 степени целзијуса.

Заувек.
 

LorneMalvo

Ističe se
Poruka
2.449
Ne, istina glasi da je Slobošević bio loš momak (bad guy iz filmova), a Tuđman i Izet pozitivci.

Laž je obratna: Da su Tuđman i Izet zlikovci, a Slobošević štit pravde.

Ti si kažem ti pomešao malo tačnog, a malo netačnog.
Tudjman i Izetbehovic su bili fanaticni rigidni nacionalisti i sovinisti plus je Alija bio vjerski fanatik sa kojim nije moglo da se razgovara a Milosevic je bio fin gospodin anacionalan i neopterecen sa kojim je moglo sve da se dogovori koji je prezirao Srbe iz Bosne zato sto su rigidni nacionalisti

Ovo nisu moje rijeci vec rijeci vaseg najveceg inetelektualaca Muhameda Tunje Filipovica

 

LorneMalvo

Ističe se
Poruka
2.449
Muslimani su veliki sovinisti,hozde ih u dzamijama uce da mrze,da takijaju i skloni su da po raznim forumima i portalima glume srbe,drugosrbijance i lazno se predstavljaju ...nisu oni ludi vec je rijec o suberzivni aktivnostima sa ciljem destabilizacije RS i Srbije
Tako su zadesnu smrt lokalnog narkomana i provalnika Kradicevica izbacili u prvi plan i okrivili rezim u RS za njegovu smrt.Kad pogledas fb grupu parada za davida 90% su muslimanska imena
Ne vazi ona da su Mujo i Haso toliko glupi naprotiv mnogo su lukavi i sluze se svim i svacim da ostvare svoje ciljeve
 

kapetanmark

Domaćin
Poruka
4.500
njihova retorika o kojoj sada prde je razorila jugu pa se nisu mnogo cesali...

sve se placa sve se vraca...

tu tamnicu islamisticku ne podrzava niko do obrezani...
 

fobos11

Aktivan član
Poruka
1.822
Tandem dvoje nolajfera koji cine Komsija i Jami nastavlja da jase Krstaricom. Ljudi koji dnevno ostavljaju vise od po 100 retardiranih upisa sada su ukrstili koplja. Doduse Jami se javila u trenucima kada je Komsa imao ban, pa smo mnogi pomislili da se radi o istom ludaku pod drugim nadimkom. Ipak, izgleda da su u pitanju razlicite osobe sa istim mentalnim poremecajem.

I dok odbrojavaju pad Dodika i kraj Republike Srpske, eno Milorad se sve nesto trese od njihove internet hrabrosti. Uglavnom, trebace vam jos dosta ovakvih vesti da iskopate da biste preziveli jos jedan mucan dan u vasim zivotima.
 

LorneMalvo

Ističe se
Poruka
2.449
Novi broj Globusa donosi opsežne analize prof. dr. Mirjane Kasapović i prof. dr. Ive Lučića o najnovijim tenzijama u Bosni i Hercegovini, vezanim uz pitanje izbornoga zakona, uz nedavne prijetnje člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića “ratom i konfliktom” te uz snimku koja je uznemirila regiju, a koja prikazuje mladiće iz kampa za obuku “askera”, što je turski naziv za vojnike. “Kamp je izgrađen uz jezero Jelen na teritoriju Tešnja, tik uz granicu općine Usora s većinskim hrvatskim stanovništvom”, upozorava Ivo Lučić. “Osnovali su ga pripadnici vehabijskog/selefijskog pokreta, a polaznici obuke su bošnjački/muslimanski dječaci koji se, po riječima osnivača kampa izrečenim na javnoj televiziji, ‘brinu o svom tijelu i duhu’ i pripremaju se ‘za ono što dolazi’.” A što to dolazi, dodaje Lučić, možemo pretpostavljati i eventualno zaključivati iz prijetnji ratom koje sve češće i otvorenije šalju bošnjački političari i ratni zapovjednici, iz ciljeva obuke koju u zemlji i inozemstvu provode razni “askeri”, iz nefunkcioniranja institucija BiH te iz kukavičke i licemjerne šutnje međunarodnih organizacija i europskih država koje su “garant provedbe Daytonskog sporazuma” i očuvanja mira u BiH.

https://www.jutarnji.hr/globus/Globus-politika/tko-sprema-askere-za-novi-rat-u-bih-novi-globus-donosi-opsezne-analize-mirjane-kasapovic-i-ive-lucica-o-najnovijim-tenzijama-u-bih/7029265/
Bakir je lud zapalice ponovo balkan,prijeti ratom srbima i hrvatima naoruzava vehabije i dzihadiste i organizuje paravojne jedinice pod krinkom airsoft klubova
Bakir se sprema opet da kolje i sjece kajfirske glave


 
Poruka
9.121
Чекај Комшо, пријатељу, да те приупитам нешто.

Каква је то распад држава (ја више волим да је зовем Тамница народа) у којој се одрже избори октобра 2018. године а до 08.маја 2019. године не може да се нарави управитељство (не волим израз власт)?
Koliko ja razumem ovi iz federacije neće da formiraju vladu jer im se ne dopada ko je izabran od strane Srba... pa bi oni nekako da bude onaj koga oni žele, a pošto ovaj izabrani neće sam da ode - onda je on kriv što vlada nije formirana

Dakle samo da se izabrani Srbin povuče i dođe onaj koga oni izaberu i vlada bi se formirala ... logično u celoj toj priči su Srbi smetnja
 

LorneMalvo

Ističe se
Poruka
2.449
BiH,ovakva, nije država
i trajaće kao prvi sneg
Sve je to tacno
Ali sigurno je da ce raspad BIH biti krvav
Jugoslavija se raspala u krvi a BIH je Jugoslavija u malom
Srpska i hravtska politika su za mirnu disoluciju BIH ali muslimanska strana to koci i cak sta vise upucuje pretnje i srbima i hrvatima ratom i progonom iz BIH

Nema dana da ne zveckaju oruzijem


Nove prijetnje ratom
Žestoki ratnohuškački govor Bakira Izetbegovića u Mostaru: Bit će rata, ne izazivajte nas!
http://www.dnevnik.ba/teme/zestoki-ratnohuskacki-govor-bakira-izetbegovica-u-mostaru-bit-ce-rata-ne-izazivajte-nasBAKIR VITLA ORUŽJEM I PRETI: Spreman sam za RAT, Srbi će IZGUBITI, a Beograd se "neće mešati"

https://www.srbijadanas.com/vesti/region/bakir-vitla-oruzjem-i-preti-spreman-sam-za-rat-srbi-ce-izgubiti-beograd-se-nece-mesati-2018-02-11
 

GoodmanSall

Obećava
Poruka
62
Dodik zna da Trebević neće biti “zapadna Srbija”

Građanski savez (GS) pozdravlja jedinstven stav stranaka sa sjedištem u Sarajevu povodom priprema za ratna dejstva od strane režima Milorada Dodika. Svijest o tome da je opstanak BiH u ovim granicama pitanje fizičkog opstanka Bošnjaka i svih koji ih ne mrze i spremni su da sa njima žive kao jednakim građanima, predstavlja ohrabrenje za sve dobronamjerne i miroljubive građane. Naime, Federacija BiH mora odlučno i proporcionalno odgovoriti na militarizaciju MUP-a RS koji je prema Dodikovim riječima oružana sila koja će izaći na granice RS kada za to bude donesena odluka.
Nakon odlučnog odgovora svih kojima je BiH jedina domovina, Dodiku i njegovim satelitima je postalo jasno da su šanse da Trebević bude “zapadna Srbija” jednake nuli. I pored nepostojanja reakcije međunarodne zajednice koja je odlučila da ne želi da održi obećanje dato u Dejtonu, mi u GS smatramo da je mala spremnost Srbije da ponovo ratuje u BiH zarad Dodikovih velikosrpskih snova primarno jer svima postaje jasnije da mi više nismo oni naivni građani svijeta iz 1992. Više ne vjerujemo u obećanja stranih sila nego se uzdamo samo i isključivo u sebe. Želimo i spremamo se na mir zauvijek, ali su zauvijek nestale sumnje da ćemo dozvoliti da nam se neko opet popne na čuku iznad grada i počne djecu ubijati snajperom.
Na kraju, svima u BiH poručujemo da je dobro naoružana BiH najbolji garant mira u cijeloj regiji. Srbija i Hrvatska će biti onoliko dobri komšije koliko budu znali da Bosna neće šaptom pasti. Stoga, GS je u Parlamentu FBiH pokrenuo inicijativu da se održi vanredna sjednica o sigurnosnoj situaciji na kojoj bi se iniciralo uvođenje rezervnog sastava u Federaciji BiH.​


https://gradjanskisavez.ba/dodik-zna-da-trebevic-nece-biti-zapadna-srbija/
 

Alter_Ego_

Buduća legenda
Poruka
37.541
:eek:
Пази Комшијиног наслова... :hahaha:
Сецесионистичка реторика!?
Није била сецесија кад су се цепали од СФРЈ, а сад јесте?:rotf:
Болест...
Па је л' јесте сецесионистичка реторика или није?
 
Top