Сећате ли се проглашења ванредног стања због ковида деветнаест?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

?

• Сећам се

glasova: 16 88,9%
  • Заборавих то

glasova: 2 11,1%

• Ukupno glasova
    18

Zauz

Legenda
VIP
Poruka
52.674
На данашњи дан пре шест година проглашено је ванредно стање због ковида деветнаест - сећате ли се тога и где сте се налазили кад сте сазнали за вест?

eeee.jpg

Јесте је одиграли тад?

Какав је то осећај?

Jesmo. Prazno igraliste i nas sestorica. Svaki misic me je boleo popodne i sutradan. Od tada nisam igrao basket, i zato sam i zapamtio taj dan.
Usred bela dana prazna 16ica od Karaburme do okretnice u Paviljonima, eto takav osecaj.

jel to na danasnji dan proglasen lokdaun?
Ванредно стање на територији државе Србије на данашњи дан,три дана после полицијски час а двадесетог марта епидемија,што где си се налазио кад си сазнао вест (ако је пристојно за куцкање подразумева се)?

Sjećam se. Objavili da ćemo imati online nastavu (jbg mlađa sam od većine forumaša:ceka:).
I ja se sećam da smo objavili da ćete imati online nastavu ;) Pa smo se pogubili u zumiranju, bagovali u eučionici, imali smešne scene sa prvačićima koji usred online časa traže od mame nešto slatko :D koje ludilo...

Ovo je vest iz 15.3.2020.

https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-51895476

Godinu, dve kasnije, broj zaražen je bio preko 10 hiljada zaraženih i nije bilo vanrednog stanja.

Sećam se da je policija stalno obilazila moju ulicu. Jedne večeri su hteli da uhapse moje komšije. :D

Komšija A i komšija B nisu mogli da spavaju, pa su izašli da popiju pivo na maloj terasi (mini dvorištu ) kod komšije B.

Komšiju A je zaustavio policajac iz patrole i tražio da se legitimiše. Pojavio se i komšija B.:hahaha:

Ni komšija B nije imao ličnu kartu. Šta će im u dvorištu zgrade lična karta?

Policajac je mislio da su lopovi. Tek kada su obojica ušla u svoje stanove i donela lične karte, policajac je otišao. I komšije su bile iznenađene što im se policajac izvinjavao.

Uzeo je jedno pivo "za kasnije"..

Posle nekog vremena mama i ja smo gledale neku seriju. Oko 1h, pola 2 mama je izašla u dvorište da isprazni pepeljaru.

Nije videla policajca ali je čula njegovo "Dobro veče gospođo, što ne spavate? " i tražio je od mame da pomeri stolicu sa ulaznih vrata zgrade.

Mama mu je rekla da ima više od 65 godina i rekla mu da sam zatvori vrata.. stajao je zbunjen, zatim je zatvorio vrata zgrade i izvinio se i poželeo laku noć.

Jesmo. Prazno igraliste i nas sestorica. Svaki misic me je boleo popodne i sutradan. Od tada nisam igrao basket, i zato sam i zapamtio taj dan.
Usred bela dana prazna 16ica od Karaburme do okretnice u Paviljonima, eto takav osecaj.
Надреално потпуно.

На данашњи дан пре шест година проглашено је ванредно стање због ковида деветнаест - сећате ли се тога и где сте се налазили кад сте сазнали за вест?

Pogledajte prilog 1871959
Kad ore proleti vreme 😟😟😟
Imao sam daes i koju tad...ko juce da je bilo.

Secam se kako ne, hteo sam da prsnem kad je bio karantin.

Voleo bih da se nikad nije ni desilo..toliko ljudi pokosi ta Korona

Secam se i znao sam odmah da je to sve eksperiment gde ce neki namlatiti veliku lovu.
Kod mene je izgledalo kao da je ratno stanje, bilo je i trenutaka gde su nam i avioni leteli iznad glava bukvalno i tada sam znao da je to sve jedna velika farsa radi sirenja straha i panike...."mala ce nam biti groblja", " bolje me ne pitajte kako sam nabavio respiratore"...

Ja proslavila 19. rođendan kad se nigdje nije smjelo izlaziti haha
Ja sam sam izlazio :D
Tad sam msm jos izlazio... imalo je neku čar, iako je bilo društveno neodgovorno, mozda zato sto je bilo zabranjeno, ne znam.

Ne ono kad je bio hard core karantin, al ono kad su kafici poceli da rade do 8.
Pa se u 8 lepo zamraci pa udri do 1... a i bilo je mesta koja su skriveno radila celu noc, to su bile ludacke zurke... pa jednom u centru centra tamburasi, tipa u 4 sam otisao kuci ( ne svojoj 🙄 taj put, ne znam zasto sam ovo priznao 🤷)... tamo pice, meza, ludilo...
Bilo je toga jos mnogo mnogo...

Poslednja izmena:
Ovo je vest iz 15.3.2020.

https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-51895476

Godinu, dve kasnije, broj zaražen je bio preko 10 hiljada zaraženih i nije bilo vanrednog stanja.

Sećam se da je policija stalno obilazila moju ulicu. Jedne večeri su hteli da uhapse moje komšije. :D

Komšija A i komšija B nisu mogli da spavaju, pa su izašli da popiju pivo na maloj terasi (mini dvorištu ) kod komšije B.

Komšiju A je zaustavio policajac iz patrole i tražio da se legitimiše. Pojavio se i komšija B.:hahaha:

Ni komšija B nije imao ličnu kartu. Šta će im u dvorištu zgrade lična karta?

Policajac je mislio da su lopovi. Tek kada su obojica ušla u svoje stanove i donela lične karte, policajac je otišao. I komšije su bile iznenađene što im se policajac izvinjavao.

Uzeo je jedno pivo "za kasnije"..

Posle nekog vremena mama i ja smo gledale neku seriju. Oko 1h, pola 2 mama je izašla u dvorište da isprazni pepeljaru.

Nije videla policajca ali je čula njegovo "Dobro veče gospođo, što ne spavate? " i tražio je od mame da pomeri stolicu sa ulaznih vrata zgrade.

Mama mu je rekla da ima više od 65 godina i rekla mu da sam zatvori vrata.. stajao je zbunjen, zatim je zatvorio vrata zgrade i izvinio se i poželeo laku noć.
JEdan moj komsija je bio par puta zaustavljen od strane policije iz mojeg mesta i pustali su ga kada nije trebalo da se izlazi, treci put ga je zaustavila policija iz druge opstine i pisali mu kaznu 100 000 dinara, naravno on to nikad nije ni platio i 2 godine se krio od njih da bi to zastarelo, ziveo kao gerilac.

Ja ne mogu da se setim kada su ukinuli gradski prevoz. I kada je on vraćen na ulice. Bez maski i rukavica nije moglo da se uđe.

Bilo je i malo taksija.
Moj drugar vozio taksi tada, on se spradao sa ljudima kad pocne da se zakasljava :rotf:

Poslednja izmena:
Što se tiče dela grada gde sam ja bio, bilo je opusteno, dvorisne kuce... al ludeo sam zbog zatvorenosti, taj osecaj da nemam slobodu kretanja, nepodnosjivo. Al sam se tesio, onima u stanu je gore, ja bar imam veliko dvoriste i pogled preko ograde na slobodu :D
Ne zelim da zvucim sebicno, bio karantin, tako je trebalo.
Samo je ne volim ogranicenja.
Svaki dan 15 min pre karantina odem prosetam vratim se na knap u pocetku, polse sam pocea da kasnim, 5, 10, 15 min... razimsljao ako me zaistave, kazem idem kuci, nisam obracao paznju ma sat, evo zurim, izvinite, i kraj... al nije bilo bilo nesto kontrole, par puta sam svega video policijski auto da prodje, a i video sam iz dvorista neki djed seta oni samo prodju pored njega nisu ni stali, sta ce od njega.

Onds sam poceo da izlazim van dvorista na ulaz, pa malo prosvram 3 kuce gore 3 kuce dole... u u zom prodje karantin, svi srwcni svi tžzadovoljni, slavio sam kao i sa dozivotne robije da sam izasao. Bas me je gusilo

Back