Sećanje na zločine na Kosovu i albanske žrtve pokopane u Batajnici

комшија

Stara legenda
Banovan
Poruka
95.258
http://rs.n1info.com/Vesti/a471193/NVO-podsetile-na-masovnu-grobnicu-u-Batajnici.html

Sećanje na zločine na Kosovu i albanske žrtve pokopane u Batajnici

0861a3ee153564ee6e2c13f997cf99dd.jpg

26.03.2019.

Fond za humanitarno pravo, Inicijativa mladih za ljudska prava i Žene u crnom organizovali su akciju u centru Beograda, povodom 20 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Aktivisti su u Knez Mihailovoj ulici raširili spisak sa imenima 941 Albanca koji su ubijeni na Kosovu 1999. godine, a čija su tela pronađena u masovnim grobnicama na četiri lokacije u Srbiji.

Prema podacima UNMIK-a, najviše posmrtnih ostataka otkriveno je u Batajnici - 744. Aktivisti su spisak stradalih Albanaca posuli po zemlji, kako bi pokazali da se u srpskoj javnosti skriva istina o stradalim albanskim civilima.

"Mi danas želimo da ovom akcijom 'Batajnica, zakopana istina' da se obratimo i građanima i institucijama Srbije, da se prekine sa ćutanjem i prikrivanjem istine o masovnim grobnicama u Srbiji, da se procesuiraju svi oni koji su učestvovali u skrivanju ovog zločina", poručila je Staša Zajović iz Žena u crnom.

"S obzirom da u zvnaičnom narativu države Republike Srbije nema govora o albanskim žrtvama i ratnim zločinima na Kosovu, danas želimo da pokažemo da su jedan od najtežih sločina tajne grobnice koje su iskopane u Batajnici 2001. godine, ali i grobnice u Perućcu, Petrovom selu i Rudnici", istakao je Marko Milosavljević iz Inicijative mladih za ljudska prava.

- - - - - - - - - -

73217278e10840c0fdb6a8a2b337deb3.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
У Батајници и у хладњачама нађена су и тела жена и деце. Пазите мало шта пишете и не оправдавајте оно што не заслужује да се правда.
Pa i nama Srbima su poginuli i žene i deca braneći Kosovo pa nas ovde po forumu ismejavaju šiptari i hrvati.Ajde molim te ne drži nam licemerne savete nismo deca.

Braca Mazreku silovala pred majkom i bakom devojcicu od 12 godina i nakon toga je pred njima i ubila , a nakon toga , kada su uhapseni i privedeni pravdi , te Pravosnaznom presudom upuceni na vremensku kaznu - dolazi "onaj koji sme u oci da nas gleda - Vojislav Kostunica iz Kostunica" i Amnestira i njih i jos preko 200 pravosnazno osudjenih Siptara iz zatvora ...!

Ovde je izjava jednog od brace , jedino sto se trazi Registracija :
:

Pa i nama Srbima su poginuli i žene i deca braneći Kosovo pa nas ovde po forumu ismejavaju šiptari i hrvati.Ajde molim te ne drži nam licemerne savete nismo deca.

Нигде они не исмевају српске жртве на овом форуму. Ако тврдиш супротно, нађи ми пример и лично ћу се тиме позабавити.

Нигде они не исмевају српске жртве на овом форуму. Ако тврдиш супротно, нађи ми пример и лично ћу се тиме позабавити.

Izvini jel mi ti brises postove na ovoj temi?

- - - - - - - - - -

Moderator koji mi je obrisao vecinu postova na ovoj temi neka mi posalje objasnjenje na pp, zeleo bih da znam koga treba da prijavim adminu.

Знате много је будала у Србији.
Овде се будале углавном баве последицама, а не узроцима.
Истине ради треба жалити све невине жртве које је проузроковала политика Америке и Европске уније у Југославији.
Лицемерно је да Америка финасира тзв. НВО које жале за жртвама које је америчка политика произвела у Југославији.

Izvini jel mi ti brises postove na ovoj temi?

- - - - - - - - - -

Moderator koji mi je obrisao vecinu postova na ovoj temi neka mi posalje objasnjenje na pp, zeleo bih da znam koga treba da prijavim adminu.

Пријави ме слободно. Поруке у којима страдале људе и децу представљаш као терористе и муџахедине неће ти бити толерисане. Сматраћу да си опоменут.

Back