Mi smo učili istoriju filozofije...
U medicini ima svačega, ali ono što ti podrazumjevaš pod pojmom mediokriteta nema ..a vjeruj mi mnogi bi voljeli da budu taj mediokritet...
Danas sam imala slučaj trajnog poremećaja ličnosti, zatim jednog mladog momka bivšeg politoksikomana, depresivni poremećaj, pravo pitanje je da li neko nije bio anksiozan..
(medicina inače nije ni protiv čega što ne odmaže pacijentu, ako pomaže tim bolje i zapravo mediokritet u medicini 'po tvom shvatanju', iznenadio bi se kako izgleda i šta sve koristi..)
Psihijatara je toliko malo da naš psihijatar bez verifikacije diplome, samo je potrebno da nauči jezik, u Švedskoj odmah dobija posao ..
Doduše svih specijalista nedostaje u svim oblastima jer treba mnogo učenja, a ne isplati se..
Meni se čini da će naučnici, svugdje u svijetu, postati odvojen mikrosvijet, koji će ponekad preko sredstava javnog informisanja obavještavati narod o čudima baš svijeta u kojem ljudi žive, dok će se ovi sa čuđenjem, poput male djece, pitati Zar stvarno?..
Ljudi već igraju igru unutar matrixa..suviše mentalnog naprezanja bi im samo naškodilo..(
)
Kontrola misaonih procesa ...
..apsolutistička? diktatorska?
Kada je neophodno ne samo da 'normalan', nego i neurotičar (psihoza - ne!) je sposoban i kontroliše svoje misaone procese ... (pa i Nikola Tesla je imao anksioznih poremećaja, tačnije fobija..)