Seća li se neko penastih bombona što ih je bilo pre nekih 30-tak godina?

federgejzla

Početnik
Poruka
4
Nešto se setih bombona što mi je deda nekada davno kupovao (uglavnom ili "Kiki" ili njih) . Ne sećam se ni proizvođača ni imena, samo da su bile penaste, ovalne, mekane i glatke, da ih je u kesici bilo mešanih belih, bledo zelenih i roze ... i mislim da je kesica bila pretežno zelena...

Seća li se neko imena i/ili proizvođača tih bombona? Postoje li još?
 
Pa više je da se setim koje su nego da ih jedem :) ... Nažalost, nikakve druge asocijacije nemam. Samo da su najverovatnije negde iz bivše SFRJ, a odakle - nemam pojma. Evo da probam još malo - *IZUZETNO* mekane, toliko da im je oblik pomalo bio nepravilan jer se lako uviju i spljeskaju (uporedive su mekoće ili čak mekše od sredine Munchmallow). Ovalnog oblika (generalno elipsoid, ali zbog mekosti svaka je imala svoj sopstveni oblik). Mislim da su bile *do* 2-2,5cm u (najvećem) prečniku (ili manje, pošto sam ja tada bio mali pa mi se sve činilo većim). U istom pakovanju su bile pomešane tri vrste (boje) - bela, bledo roze (otprilike ovako, možda još bleđe) i bledo zelena (otprilike ovako, čini mi se još bleđe). Mislim da *nije* nilo i žućkastih, ali nisam 100% siguran.

Stizale su u kesicama otprilike iste veličine kao i sve ostale bombone, recimo kao KIKI. Misli da je bar jedan deo kesice bio providan tako da su unutra mogle da se vide bombone, a da je ostatak bio pretežno zelen (ali se ne sećam tačno).

U ustima su se maltene same topile, nije ih bilo potrebno mnogo žvakati...
 

Back
Top