Koja je slicnost a koja razlika nametljivaca i razmetljivaca?
Slicnost , i jedni i drugi moraju da autokomplementiraju, da ulepsavaju svoje, prvi da bi nametnuli i prodali sebe, drugi da bi dobili "zasluzeno" vrednovanje i zahvalnost...
Razmetljivci dozvoljavaju mogucnost izbora opcija , oni samo stalno uzdizu svoje zasluge i vestine...
Koja je razlika izmedju mediokriteta dobronamernog i mediokriteta koji ne razmislja i ne mesa se...?
Ovaj drugi samo prihvata sva uspostavljena i nametnuta resenja bez dubljeg ulazenja zasto , od kad, do kad, ulica je zatvorena, morate okolo....
Ovaj prvi je prepun objasnjenja, koja su njemu vidljiva i pogodna, obicno kopirana iz jednog mainstreama, prepun "dobrih" saveta i "tako rade svi" jer je pametno tip zakljucaka...
Tada dolazimo do ociglednosti koja nije ocigledna a to je da nametljivci i dobronamerni mediokriteti i nemaju puno razlika....jedna od malobrojnih je sto nametljivac gura i namece svoj sebican interes, a dobronamerni mediokritet krije svoj sebican interes u mnostvu opravdanja i selekcije raznih mediokritetnih ponasanja...
Ona koja mu ne odgovaraju otpisuje sa tri argumenta.....mrzi me......taj deo ponasanja u mediokritetu nije u redu.......mora da imam i ja nesto svoje, doslo mi varijanta...
Orginalno izreka zlo je poplocano dobrim namerama je namenjena kao prikaz gluposti koja ne sagledava nista van svog egocentricnog i uprostenog nacina gledanja, ali indirektno obuhvata i ovo nametljivo mediokritetsko dobronamerno jednoumlje....
Ono sto se postavlja kao pitanje je , otkud toliko zelje u srpskom narodu da u doba gde nemaju Moral, a moral uvek postoji i to u brojnim varijantama, imaju toliko naglasenu zelju za jednoumljem i kvazi dobronamernim demagogijama nametanja mediokriteta?
U teoriji kontrole masa postoji kreativ nazvan javna inteligencija, tj javni prikaz inteligencije, koji se razlikuje od IQ pojedinca, i to predstavlja kreiran opsti utisak sta je inteligentno a sta je prihvatljivo glupo....
Medijski se moze spustati i podizati IQ iznad ili ispod proseka IQ stanovnistva.....U normalnim zemljama javni IQ je za koju brojku iznad prosecnog ili bas prosecan IQ stanovnistva...Medjutim, kad postoji potreba da se istaknu i forsiraju neke grupe stanovnistva, onda se javni IQ moze smanjiti i drasticno....uvek uz postojanje cenzure i nasilja, mentalnog, verbalnog...i uvek uz prisustvo velike nekulture u komunikaciji...
Rezultati su da se javni IQ spusti iznad proseka jedne ili vise grupa i onda glasnost tih grupa postaje izrazena, jer su sad oni ti koji imaju bolje sagledavanje nego neki postavljeni javni IQ, npr istaknuti seljoberi i politicari u Srbiji , te postaju "intelektualci" na tom prostoru...
A tada se dublje ukorenjuju novi sistemi vrednosti, jer ne postoji isti sistem vrednosti za dva razlicita nivoa inteligencije u duzem periodu....pre ili kasnije onaj ko zvace vise podataka i donosi zakljucke koji obuhvataju vise informacija i bolju kombinatoriku u dubinu razmisljanja, pocinje da bira razlicite putanje rada i zivota..