Sear Bliss prvi na ovogodišnjem Festivalu srpskog podzemlja

Baudrillard

Zaslužan član
Moderator
Poruka
128.825
Sear-Bliss.jpeg.pagespeed.ce.EAgIWQuft_.jpg


Kako saopštava organizacija ovogodišnjeg Festivala srpskog podzemlja, nakon prošlogodišnjeg fenomenalnog nastupa prijatelja iz rumunskog benda Dordeduh, ovoga puta će dobrodošlicu poželeti bendu Sear Bliss iz Mađarske, koji će nastupiti prvog dana festivala kao specijalni gosti.
Veterani atmospheric black metal scene ove godine obeležavaju tačno 30 godina postojanja na svetskoj andergraund sceni, i u sklopu jubileja jedan od odabranih i ekskluzivnih nastupa biće baš na FSP.

Bend je nastao 1993. godine, od tada je objavio 8 studijskih albuma i potpisivao ugovore sa prestižnim izdavačima širom sveta kao što su: Candlelight, Hammerheart, Redstream Records i mnogi drugi. Kako navodi organizacija, album prvenac Phantoms zvanično je prvo studijsko izdanje koje je neki andergraund metal bend iz Mađarske objavio za inostranog izdavača, i na taj način upisani su u istoriju lokalne scene.

U svom zvuku vrlo vešto i lucidno kombinuju elemente stilova u koji su ravnopravno implementirani duvački instrumenti sa naznakom na jedinstvenom zvuku trombona, koji celoj zvučnoj slici daje autentičnost i originalnost. Sear Bliss su trenutno u studiju gde snimaju novi deveti po redu album koji će biti objavljen za Hammerheart Records.

Uskoro će biti objavljena nova imena sa domaće scene koji će nastupiti prvog i drugog dana festivala, 20. i 21. oktobra u prostoru SKCNS Fabrike u saradnji sa SKC Novi Sad.

balkanrock.com
 

Back
Top