SDD

Tvoja matična, stara nekih 10 godina, šta te tera na tako nešto?

Typ: Sockel 775
• Speicher: 4x DDR2 DIMM, dual PC2-6400U
• Erweiterungsslots: 1x PCIe x16, 1x PCIe x16 (elektrisch nur x8), 2x PCIe x1, 3x PCI
• Anschlüsse extern: 4x USB 2.0, 1x FireWire (TI 1394), 2x Gb LAN (Marvell 88E8053),
1x eSATA RAID 0/​1 (JMB363), 1x PS/​2 Maus, 1x PS/​2 Tastatur, 1x seriell
• Anschlüsse intern: 4x USB 2.0, 1x FireWire (TI 1394), 4x SATA 3Gb/s RAID 0/​1/​5
(ICH7R), 2x SATA 3Gb/s RAID 0/​1/​10 (Sil4723), 1x SATA 3Gb/s RAID 0/​1 (JMB363),
1x PATA (ICH7R), 1x PATA (JMB363), 1x Floppy, 1x CPU-Lüfter 4-Pin, 4x Lüfter 3-Pin
• Audio: 7.1 (Realtek ALC882M)
• Grafik: N/​A
• Besonderheiten: ATI 2-Way CrossFire (nur x8/​x8), WLAN 54Mbps (802.11b/​g)
• unterstützt Intel Core 2 Duo/​Extreme/​Quad

Postoji mgućnost da koristiš pod uslovom:
1. Znaš napraviti apdet od bios
2.U bios prebaciti umesto IDE na AHCI
3.Instalirati Win 7 sa dreiver AHCI

Ako neznaš 1,2,3 zaboravi.

Mj odgovor da moguće je, ne preporučujem ti. ;)

da zna stavim na flesh drivere a koristim ahci na mom hdd a imam zadnju verziu biosa vec sam kod druga isto sklopio sdd i nije mu pokazivao svu memoriu vec 50 giga manje u servisu su rekli da nije dobra ploca pa zato pitam

Sve što je džabe i bogu je drago :mrgreen:, kada dobiješ isprobaj jednostavno samo je bitno imaš posebno driver za AHCI,
ako ne upotrebiš sa instalacijom win 7 nov driver, moraćeš u registry da čačkaš, mada nije problem:

Otvoriš registry sa komandom regedit.
Potraži ključ, HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
U desni prozor klikni na špalti sa desni klik od miša na start, i na menjanje.
Daj u polje vrednost 0 i onda na ok.

To je bilo to, restartuj komp.

- - - - - - - - - -

tetka iz EU,a???
A ovde pljuješ po evropi...ma sikter bre,buranijo ...uvezi neki ssd ruske proizvodnje,tipa kaćuša 20 gb...

Pljujem i ja al evropljanke mogu u svako doba :mrgreen:

malo koci,bagovito je,trazi net framework 5 pre instalacije,64-bitni sistem,krcato je reklamama i ponudama i trazi mi kod za registraciju posle pet koriscenja. ali rusko je to ipak,ima dusu...bolje nego neko americko freeware djubre :zcepanje::eek::zcepanje:

:bye:

Smeh je zdrav i za telo i za dusu i ne bi trebalo da smeta nikem :D , nego sam ovo pitanje postavio jer sam po Netu nalazio raznorazne price u vezi toga , pa k`o velim bolje da pitam nego da "pravim krs i lom" ...:)

Poslednja izmena:
:hahaha:
ebi ga morao sam
ma sve je isto kao i kod klasičnog hdd-a nema gubitaka snimljenih podataka usled nestanka struje

Meni je riknula mrezna i 2 tv-a zbog struje i nevremena, dok ssd i dalje sedi uspravno uz stranicu jer kuciste nema fioku za ssd a ne bacaju mi se pare na to, tako da si siguran :D

Meni je riknula mrezna i 2 tv-a zbog struje i nevremena, dok ssd i dalje sedi uspravno uz stranicu jer kuciste nema fioku za ssd a ne bacaju mi se pare na to, tako da si siguran :D
samo ?
meni je do sada riknula mrežna integruša i zvučna na matičnoj i jedno 3 mrežne kartice od kojih jedna ide u pci-e slot ali mi obični hdd-ovi i dalje 100% performanse i 100% healt

uzeo sam ssd . vindovs podize za 5 sekundi prosto neverovatno
Capture.jpg

robocap22
SDD

hocu da kupim ovaj sdd HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" imam ovu maticnu plocu asus p5w dh jel su ta 2 dela kompatibilna?

:bye:

Nista mu nece faliti ako je montira u stari komp , jedino nece postizati zeljenu i tehnicki omogucenu brzinu , ali mu nece ni "trunuti" u nekom budzaku ...:)
A mozda mu nije ni vreme za poklone ...?

Back