Quantcast

score board

steley

Zainteresovan član
Poruka
128
DAKLE, zeLim da nApram sLedEcu fOrU:

imE uceNika pa npR. imA 15 bodoVa... neKO dOdJe i doDa mu ocENu 4, i nA nArednOj strani se pokaze rEzultat 19. s TiM DA OVAj Krajnji rezultat mOra bitI upisAn u bazu podataka (aLi flat bAzy, dAkle tEkstualnu bAzu).

Moze li ovO da se uradi i kaKo?
 

steley

Zainteresovan član
Poruka
128
Widi, Pero...

Npr. pravim glasanje na sajtu. I sad ima 8 likova za koje se glasa.
Za svakog od tih likova ima po 3 glasa (lupam: visina tezina lepota)...

e sad, kada neko upise svoj glas, i ide na submit (glasaj), zelim da se to upise u excell, ili u neku flat bazu, i da taj rezultat bude vidlji ostalim posetiocima.

Kada drugi posetilac udje na sajt i glasa, njegov glas se sabira sa prethodnim u excellu i opet se pojaljuje na sajtu....

nadAm se da si me razUmEo.....:))))))))))
 

steley

Zainteresovan član
Poruka
128
Widi, Pero...

Npr. pravim glasanje na sajtu. I sad ima 8 likova za koje se glasa.
Za svakog od tih likova ima po 3 glasa (lupam: visina tezina lepota)...

e sad, kada neko upise svoj glas, i ide na submit (glasaj), zelim da se to upise u excell, ili u neku flat bazu, i da taj rezultat bude vidlji ostalim posetiocima.

Kada drugi posetilac udje na sajt i glasa, njegov glas se sabira sa prethodnim u excellu i opet se pojaljuje na sajtu....

nadAm se da si me razUmEo.....:))))))))))
 

Peruzzi

Domaćin
Poruka
3.962
evo da ti odmah pomognem jedan deo - ispis rezultata
koristicemo .txt fajl (iskreno, ne znam kako se radi sa excelom, a i verovatno da nije neka razlika u efikasnosti). malo je sporo, ali radi

u stranicu ces da ugradis sledece:
Kod:
Za prikaz rezultata
<? php
  $buffer = readfile("baza.txt");
  foreach($buffer as $red){
    $polja = explode($red, ";");
    print "Ime: " . $polja[0] . "<br/>";
    print "Glasovi 1: " . $polja[1] . "<br/>";
    print "Glasovi 2: " . $polja[2] . "<br/>";
    print "Glasovi 3: " . $polja[3] . "<br/>";
  }
?>
Kod:
Za glasanje (stavi na pocetak, pre ispisa, jer se salje cookie, koji traje mesec dana)
<?php
  if(isset($HTTP_POST_VARS["ime"] and !isset($_COOKIE["MyScoreBoard0123456789"])){
    $ime = $HTTP_POST_VARS["ime"];
    $tezina = 0; $visina=0; $lepota=0;
    if($isset($HTTP_POST_VARS["tezina"])){ $tezina = $HTTP_POST_VARS['tezina']; }
    if($isset($HTTP_POST_VARS["visina"])){ $tezina = $HTTP_POST_VARS['visina']; }
    if($isset($HTTP_POST_VARS["lepota"])){ $tezina = $HTTP_POST_VARS['lepota']; }
    $buffer1 = readfile("baza.txt");
    $buffer2 = "":
    foreach($buffer1 as $red){
      $polja = explode($red, ";");
      if ( $polja[0] == $ime ){
        $polja[1] += $tezina;
        $polja[2] += $visina;
        $polja[3] += $lepota;
      }
      $buffer2 += $polja[0] . ";" . $polja[1] . ";" . $polja[2] . ";" . $polja[3] . "\n";
    }
    $fajl = fopen("baza.txt", "w");
    fwrite($fajl, $buffer2);
    fclose($fajl);
    setcookie("MyScoreBoard0123456789", "glasao", time()+60*60*24*30);
  }
?>
 

Peruzzi

Domaćin
Poruka
3.962
otprilike ovako nekako, nisam se trudio da proveravam, mozda se neka funkcija zove drugacije, ili redosled parametara nije isti

stavio sam ti i cookie, kao zastitu od vise glasanja,

verovatno ce ti ovo biti dovoljno
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.