SCENA

Bustura

Aktivan član
Poruka
1.205
Da neulazimo u raspravu kome je se dogodilo i dali je se dogodilo.
Vi ste u diskoteci u nekoj stranoj drzavi.Govorite jezik iste te drzave kao maternji.
Dok ste u zanosi na sipci prilaza vam TIP (ma OK moze i riba).I kaze vam na vasem maternjem a ipak neznajuci da poticete iz iste drzave.TUCAO BI TE DO BESVESTI.
I tada se nasmeje i kaze to je bilo na jugoslovenskom JA sam IVAN-a.
Sad dali bi ste pravili naivni i igrali se sa njim-njom.Ili bi ste mu odbrusili na nasem.

ne znam ja sta bih da me to neko pita...
ali znam sta bih da sam na tvom mestu! pod hitno bih uzela casove iz srpskog jezika i malo se pozabavila pravopisom i gramatikom... iskrnavio si srpski jezik samo u par recenica...
(ovaj put stvarno nisam mogla da precutim)

Monopol:
ne znam ja sta bih da me to neko pita...
ali znam sta bih da sam na tvom mestu! pod hitno bih uzela casove iz srpskog jezika i malo se pozabavila pravopisom i gramatikom... iskrnavio si srpski jezik samo u par recenica...
(ovaj put stvarno nisam mogla da precutim)

Pozabavi se malo dublje tom tematikom.Prvenstveno srpski jezik cini cirilica.Nazalost iskorenjena je u potpunosti gotovo sa svih medija.U praksi na reklamnim panoima glavnog grada takodje je svud sve napisano latinicom.Svaki treci izraz u srbiji je tipa kool ok bok super itd.. pa i na ovom forumu se ljudi ubise pisajuci na engleskom.Verujem da ti kao zastitnik srpskog pravopisa neobracas paznju na te iste.Jer je veci problem par ljudi na forumu koji ne zive u Srbiji godinama.Koji se koriste stranim jezicima kao maternjim i kojima u krajnjem slucaju puca sta ces ti da mislis.Njima radije popujes.
U krajnjem slucaju to isto skolstvo,skolstvo koje sam dobijao u srbiji je bilo nekvalitetno.Samim tim je zasluzno za moje nepoznavanje srpskog pravopisa (jezika).Vreme sankcija krize i prezivljavanja je dalo svoj danak.Ali opet bogu sam zahvalan da Spanski,Nemacki i Engleski koje sam u kasnijim godinama izvan srbije naucio zahvaljujuci dobrim ljudima i razumnom skolskom sistemu drugih to jest ove zemlje su dovoljno kvalitetni da mi srpski nikada i ne zatreba.Verujem takodje ako si toliki patriota da onda vozis juga kupiujes samo najlepse zelje.I nepijes imlekovo mleko,jer i ono vise nije domace.A vlada nam porucuje kupujmo domace jer domace je najbolje.Ako tako nepostupas onda nemas pravo da mi popujes.Jer srbija me nehrani nista mi ne daje i kao razlog svemu napisanom netreba mi dodatno skolovanje bar ne vezano za srpski jezik. Skolovaniji sam od 80% njenih gradjana cak i od mnogih akademskijh sa vise zavrsenih povezanih zanimanja.Jer svoje dve diplome nisam dobio puseci profesorima kur ceve(a svi znamo da i to umem da radim).Heklajuci miljee i placajuci u parama.Jer svi znamo da u Srbiji svaki mentol koji ima kravu ima i diplomu.Samo u nasoj zemlji ta ista diploma vredi koliko i kvalitetni Boni toalet papir,jer posle svakog brisanja i on zavrsi medju gov_nima kao i onaj manje kvalitetan.

stvar i jeste u tome da se "dublje" zabavljam sa tim sto se zove srpski jezik i zato mi tvoje "pisanije" bode oci.
necu vise na tu temu...
ovo nije nista licno. nije mi namera da te uvredim.
uz duzno postovanje,
m

p.s. a i sto se drugih forumasa tice (cast izuzecima), to je strasno. pa sta su radile te uciteljice u osnovnoj!?

Monopol:
stvar i jeste u tome da se "dublje" zabavljam sa tim sto se zove srpski jezik i zato mi tvoje "pisanije" bode oci.
necu vise na tu temu...
ovo nije nista licno. nije mi namera da te uvredim.
uz duzno postovanje,
m

p.s. a i sto se drugih forumasa tice (cast izuzecima), to je strasno. pa sta su radile te uciteljice u osnovnoj!?

U mom slucaju i to je tema za LJ&S.Na svakom casu fizickog se zavlacila sa uciteljem MIlijanom iz drugog odeljenja po budzacima.
I ono prethodno nije bilo licno.Ali je istina.Zaboravio sam uslovno ispravno da pisem cak pomalo bar nasi ljudi tvrde falsiram i u akcentu.Ali promeniti nemogu nista.Kao sto nemozete shvatiti zasto mnogi koji zive u inostranstvu kazu TO auto.U nemackom govornom podrucju auto je u srednjem rodu i cak 70% reci ima drugaciji rod u odnosu na Srpski.A kada se koristite vec tim jezikom godinama logicno je da zaboravite polako maternji.Ne u potpunosti ali u odredjenoj kolicini sigurno.I jos kada uzmem u cinjenicu da nemam jugoslovene za prijatelje.Da se desi da za sest meseci progovorim par reci na nasem nebi trebalo da mi zamerite.

Meni bi to sve bilo krajnje simpaticno i tesko da bih sakrila da nisam razumela i verovatno bih se smejala i odgovorila na srpskom nesto polubezobrazno. I djuskala bih... :P

Ja se ne bi pravila luda. Verovatno bih mu odgovorila nesto na srpskom pa da se zaprepasti i da sledeci put dobro razmisli pre nego se nekome obrati na taj nacin. :x

chokolada:
Ja se ne bi pravila luda. Verovatno bih mu odgovorila nesto na srpskom pa da se zaprepasti i da sledeci put dobro razmisli pre nego se nekome obrati na taj nacin. :x

:lol: :lol: :lol:
E, slatka si! Ali, pazi, nalazis se u diskoteci, djuskas na sipci? Potpuno je prirodno da izazoves reakciju ovog tipa! Covek je samo otvoren, ja tu ne vidim nista lose!
E sad, da sam na pijaci i kupujem povrce...onda bi stvar stajala drugacije... :?

ako bi se vec doslo do bizarne situacije da igram na sipci sto je tesko zamislivo..jedino da sam pod nekim alkoholom ili da sam pre toga dozivela neko napusavanje ap embas briga...verovatno bih skocila na njega i izdrala se Seljaku shta ti mislis mada i to je protiv seljaka ili tako nesto sad sam u tom fazonu mada realnost i istorija govore drugacije.
a mozda bih i flertovala shto bi se zavrsilo u nekom klozetu i u mukama
zamishljam nekog oznojenog shirokog sto tako prilazi ah sva sam fina
ili bih se zezala
nemam pojma.
busturo tebi je ceo zivot mracan daj odlepi se od toga malo
ja sma sad u preobrazaju i nema me vise
ili bi me bilo sramota. e to
e zato ne treba igrati na shipci

hehehe,meni se desilo slicno:
Ja zivim u Norveskoj vec 4 godine i znam norveski,ali tek kad sam dosao nisam znao nida beknem i znam da su mi neki drugovi nesto iza ledja pricali,e ali se oni nisu nadali da cu ja brzo da savladam norveski jezik i da ih sve razumem sta pricaju,a ja sam to vesto krio i pravio se kao da nemam pojma norveski...Nemate pojma sta su mi sve govorili...ali mi je jednom prekipelo i oterao sam ih u tri lepe materine i to na srpskom a onda na norveskom,ostali su otvorenih usta zevajuci....

jagodica:
divlja otkad kupujesh povrce
a) nemash veze s hranom i kuvanjem
b) slagala si se da ne razlikujesh povrce

ili sam pomeshala

Bas si shashko! :lol:
Naravno da imam veze sa hranom, svaki dan je jedem vise puta dnevno. Ne znam da kuvam i ne idem na pijacu. Razlikujem vecinu povrca, ali ne sve. A situacija na pijaci je npr., ali dobro, umesto pijace navodim supermarket. :P

Master_Chief:
hehehe,meni se desilo slicno:
Ja zivim u Norveskoj vec 4 godine i znam norveski,ali tek kad sam dosao nisam znao nida beknem i znam da su mi neki drugovi nesto iza ledja pricali,e ali se oni nisu nadali da cu ja brzo da savladam norveski jezik i da ih sve razumem sta pricaju,a ja sam to vesto krio i pravio se kao da nemam pojma norveski...Nemate pojma sta su mi sve govorili...ali mi je jednom prekipelo i oterao sam ih u tri lepe materine i to na srpskom a onda na norveskom,ostali su otvorenih usta zevajuci....
I meni se nesto slicno dogodilo. Ja sam isao '99 u Slovacku mesec dana i naucio sam da ih razumem. kada sam krenuo u srednju skolu u razredu sam imao neke slovake koji su stalno pricali na slovackom a ja sam se pravio lud kao da ne znam nista, a onda su jednog dana ogovarali jednog drugara na nacionalnoj osnovi (na slovackom) i onda sam im odbrusio na srpskom. Kakve su to face bile :shock: . Onda je jedan pitao drugog na slovackom jesu li pricali na srpskom ili na slovackom jer im nikako nije bilo jasno kako sam razumeo sta pricaju. Od tada pa evo i dan danas kad pricam s njima oni pricaju na slovackom ja odgovaram na srpskom i razumemo se odlicno

Bustura:
Vi ste u diskoteci u nekoj stranoj drzavi.Govorite jezik iste te drzave kao maternji.
Dok ste u zanosi na sipci prilaza vam TIP (ma OK moze i riba).I kaze vam na vasem maternjem a ipak neznajuci da poticete iz iste drzave.TUCAO BI TE DO BESVESTI.
Sad dali bi ste pravili naivni i igrali se sa njim-njom.Ili bi ste mu odbrusili na nasem.
meni se to desilo u nedodjiji od Sibira pre jedno 10-tak godina.
nije bio samo jedan momak bilo ih je trojica .pustila sam ih da pricaju a kada su udahnuli samo sam im odgovorila na srpskom.ostali su bez teksta u pola reci a jedan je samo promucao:"STA TI SESTRO RADIS OVDE...."

desavale su mi se slicne scene....cak sam se i ja par puta zeznula ranije(ne neki bezobrazluci vec sitna peckanja) , sada vec cim vidim coveka jednostavno znam da je iz Juge....

Bustura:

Nista od ta dva... pobegla bih glavom bez obzira. Desilo mi se nesto slicno i naravno da sam pomislila da je rec o manijaku!!! Samo sam nestala...

ja sam vise za suptilnije metode... svaki takav agresivan korak shvatim kao nametanje i napad na svoj fizicki i psihicki integritet... u stvari, grozim se povrsnosti

ne, meni definitivno nije normalno tako nekog startovati... odmah mislim LUDAK, MENTALNA USTANOVA/tj. ustanova za mentalno inficirane, SILOVANJE, ...

ali to je samo moja reakcija...

dodatak:
ako je suptilnija metoda da me taj momak koga prvi put vidim u zivotu poljubi iz bezveze (bilo koji deo tela) umesto da mi direktno kaze "to" iskustvo je pokazalo da mnogo bolje reagujem... a tada reakcija zavisi da li mi se dopada momak. Samo jednom mi se tako dopao momak i to ne zat sto je hteo iznenada da me poljubi, nego zbog onog sto je rekao kada sam se izmakla.

divlja-u-srcu:
:lol: :lol: :lol:
E, slatka si! Ali, pazi, nalazis se u diskoteci, djuskas na sipci? Potpuno je prirodno da izazoves reakciju ovog tipa! Covek je samo otvoren, ja tu ne vidim nista lose!
E sad, da sam na pijaci i kupujem povrce...onda bi stvar stajala drugacije... :?
Jeste divljice slazem se, ali ako sam ga vec popalila igranjem na sipci (btw tamo sigurno nikada necu igrati :lol: ) onda neka taj neko ima muda da stoji iza toga sto je rekao a ne da mi kukavicki "prevodi"...... Mrzim te prljave, "faca sam vidite svi kako cu je zayebati" trikove... :roll: :roll: :roll:
Reci brate sta imas i stoj iza toga ili mi nemoj ni prilaziti. Mislim stvarno... :x

dragonfromdarkness:
Kako sam ja shvatio pretstavljenu situaciju, to je potpuno suprotno od POVRSNOSTI. To je ona situacija kad u jednom kratkom trenutku imas izuzetno duboke nagone i to je "atak" MUSKARCA na ZENU (koja u svojoj biti i ima potrebu za tim "atakom", sto je normalno). Jedino ako je totalno pogresno procenjena situacija od strane muskarca (ako se rukovodi samo svojim nagonom i tako postupi samo na osnovu SEBE, ne uvazavajuci moguce nepostojanje tog osecaja kod ZENE.

Da, ti si u pravu. Ali ja nisam pisala uopsteno, nego sam samo opisivala svoju reakciju, a ona je tacno to sto si opisao, pa jos kombinovana sa nekim mojim xmm... karakteristikama, a ne bih da ulazim u te dublje analize jer to nikog ovde ne zanima. Zanimljivo je to sto bez obzira sto svoje ponasanje potpuno razumem, ne mogu da ga zaustavim.

Dragon, potpuno se slazemo.
Coko, meni npr. nije palo na pamet da tip hoce da zayebava-u punoj smo stranoj diskoteci, gde tresti muzika, prilazi meni i na srpskom (koji okolina ne zna) kaze- "TUCO BI TE DO BESVESTI!". A ti igras na sipci!!!! Potpuno prirodna i spontana reakcija u navedenoj situaciji. Krajnje mi je to simpaticno.
Opet ponavljam da mi tako neko pridje u supermarketu, verovatno bih mislila da nije cist.
Cak mi to nije ni agresivno, agresivno je kad te neko fizicki spopadne. A svaka zena bi bar danas u ovo vreme morala da zna da verbalno izadje na kraj sa muskarcem, bilo kojim.Mada kapiram sto se zene zentaju.
:P

Back