SBB traži promenu ugovora pre roka

Džudi S

Domaćin
Moderator
Poruka
4.116
Kada je SBB kupio Ikom postala sam korisnik SBB paketa: televizija, internet, fiksni. Paket EON Full vodi se od početka na moju majku, i godinama nismo imali problema sa tim provajderom.

U poslednjih desetak dana, tri operatera SBB-a su zvali i tražili da promenimo sada Ugovor iako Ugovor zvanično prestaje 25.01.2025.

Predlažu potpisivanje novog Ugovora za EON Premium koji košta preko 5000 dinara. " Kakva je to razlika od 1000.din, 1000 dinara danas nije ništa" ubeđivala je pre neki dan mamu jedna devojka iz SBB-a. Novi Ugovor bi poslali po kurirskoj službi.

Do prestanka Ugovora za EON Full plaćali bismo 4149 dinara, a posle toga cenu EON Premium paketa.

Definitivno raskidamo Ugovor u januaru. Ne želim da plaćam veći paket koji mi nije potreban. Ne gledam ni sve sadašnje kanale, ni sve serije i filmove iz video kluba.

Da li ste korisnik SBB-a, da li su vas zvali ovih dana? Šta mislite o SBB-u?

PS. Nije stvar u novcu, već o tome da nam ne treba veći paket od ovoga.

• SBB traži promenu ugovora pre roka :rotf: Rok sam pročitala kao brak.
  • MTS sam omrzla, tako da mi je svaki ostali provajder bolji.
  • 20 godina uredno plaćam, kad-za raskid ugovora me opljačkaše 50ak evra za od 31. maja do 31. maja neki neobjašnjiv račun. Plus sam nekoliko hiljada evra naplaćala penale kad zakažu godinama, nakupi se. "Globalni zastoj!",jaooo... ne zna ni šta znači "globalno", a uhvatilo se izraza, pa sve s kolena na koleno.
  • Dete što im radi u filijali samo što ne zaplaka, preznojava se i kaže:"NE ISPLATI SE to tužiti."
  • Vučiću, pokosi ako nisi ti taj koji MTS drži i pljačka.
  • SBB? Sve najbolje. Nisam čula još loše.
  • Kaže jedan radnik ovih nepomjanika: "Ja ne radim ništa a plata mi EXTRA." Nagojio se, dobiće dijabetes. Hvali se da ne radi ništa. Ma, bravo!

Skoro sam postao njihov korisnik, mada ne po prvi put; već sam to bio tamo negde 2015/16. Nisu me zvali sa nekim takvim predlogom. Manje-više je sve u redu s njima, jedino što imam mnogo manju upload brzinu nego što sam imao dok sam koristio optički net kod MTS-a. Ali ne mogu da kažem da mi to sad nešto previše smeta. Samo mi se ne sviđa što nisam mogao i kod njih da koristim optički.

Kada je SBB kupio Ikom postala sam korisnik SBB paketa: televizija, internet, fiksni. Paket EON Full vodi se od početka na moju majku, i godinama nismo imali problema sa tim provajderom.

U poslednjih desetak dana, tri operatera SBB-a su zvali i tražili da promenimo sada Ugovor iako Ugovor zvanično prestaje 25.01.2025.

Predlažu potpisivanje novog Ugovora za EON Premium koji košta preko 5000 dinara. " Kakva je to razlika od 1000.din, 1000 dinara danas nije ništa" ubeđivala je pre neki dan mamu jedna devojka iz SBB-a. Novi Ugovor bi poslali po kurirskoj službi.

Do prestanka Ugovora za EON Full plaćali bismo 4149 dinara, a posle toga cenu EON Premium paketa.

Definitivno raskidamo Ugovor u januaru. Ne želim da plaćam veći paket koji mi nije potreban. Ne gledam ni sve sadašnje kanale, ni sve serije i filmove iz video kluba.

Pa oni nisu normalni. Ajd što ne daju pogodnosti starim klijentima već što hoće i da ih zavrnu.
Inače sam godinama bila bez ugovora kod njih i kad su skontali zvali me non stop.
Valjda sam bila jedina što nije prešla u Eon.
I ja ih saslušam (zadnja baš bila bezobrazna, rekla moram da se odlučim za neki paket) , i
lepo kažem jao to je baš super ali moram da razmislim koji ću, ja sam starija žena moram polako.
:D I tako svaki put. I nisam htela da ih menjam dok nisam dobila ponudu od mts-a
godinu i po dana za dinar. Tako da, gledaj provajdere ko ti da bolju ponudu to uzmi.

Nisu normalni. Kako pet- šest meseci ranije traže promenu Ugovora?

Gledala sam neke MTS pakete, pogledaću i Orion.

U decembru ću uplatiti i račun za januar i sklapam ugovor sa nekim drugim provajderom.
Za Orion sam čitala da većina korisnika ima loša iskustva.
Proguglaj malo net. Mada, žale se ljudi i na mts ali ja sam zadovoljna.
Rekla sam da im da mi je bitan net i stvarno jeste dobar. Ali sreća da sam odmah blizu te stanice.
Da nisam možda bih imala problema. Uskoro će da uvedu i optički u zgradu tako da će to biti još bolje.

sbb je bio ok, jedino sto nisu nudili optiku
mts sam imao 2 godine - optika - jedva sam cekao da ih se otarasim, naplatili su mi i tudje iznosenje djubreta. Opcije za nastavak su sve bile duplo skuplje (dokle vam prijatelji ide ta pohlepa?)
sad sam kod Yetela - ima optika (potpuno ista kao MTS, nikakvi radovi potrebni) upola cene MTS-a - veca brzina interneta - doduse manja TV ponuda ali to mene ionako ne interesuje zato sto nema apsolutno nista na TV od onog sto bih ja gledao.

Ja imam SBB na moje ime vec 8 godina. Nisam pod ugovorom. I promenicu uskoro operatera.
Smeta mi prekidanje interneta koje ume da bude cesto a potreban mi je za posao. Kada sam pitala sta treba za prestanak koriscenja usluge da se uradi ni prstom nisu mrdnuli da me zadrze nekako.
Tako da uskoro SBB dovidjenjce.
Кад поднесеш захтев за раскид зваће те са добрим понудама па онда можеш да разговараш.

Ja imam SBB na moje ime vec 8 godina. Nisam pod ugovorom. I promenicu uskoro operatera.
Smeta mi prekidanje interneta koje ume da bude cesto a potreban mi je za posao. Kada sam pitala sta treba za prestanak koriscenja usluge da se uradi ni prstom nisu mrdnuli da me zadrze nekako.
Tako da uskoro SBB dovidjenjce.
Na sta prelazis i ja bih prekinula
ne znam kakvi su yetel opticki

sbb je bio ok, jedino sto nisu nudili optiku
mts sam imao 2 godine - optika - jedva sam cekao da ih se otarasim, naplatili su mi i tudje iznosenje djubreta. Opcije za nastavak su sve bile duplo skuplje (dokle vam prijatelji ide ta pohlepa?)
sad sam kod Yetela - ima optika (potpuno ista kao MTS, nikakvi radovi potrebni) upola cene MTS-a - veca brzina interneta - doduse manja TV ponuda ali to mene ionako ne interesuje zato sto nema apsolutno nista na TV od onog sto bih ja gledao.
e to me zanima kako je kod Yetela

Preti im tužbom za uznemiravanje kada pozovu sledeći put ili ih zezaj kao što kaže moca što duže možeš. Nije loše ni da se praviš gluva i odmaknes slušalicu od uva da se dernjaju.

e to me zanima kako je kod Yetela
Bili su vrlo ljubazni i poslovni, nisam morao ni u kakvu poslovnicu, svuda imaju one reklame sa lokalnim predstavnikom. Zvao sam njega. Samo je dosao na kraju sa ugovorom (posto sam se ja prebacivao mesec i po dana ali ne zbog njih nego zbog ovih pirata iz MTS-a) sa opremom - sve prikacio, konfigurisao, postavio lozinke i napisao mi koje za sta. Proverio sa bazom da li sve radi sa njihove strane. Potpisali ugovor. Sve ukupno mozda jedno sat vremena mozda ni toliko, sve ostalo dogovaranje na telefon i porukice. Dobio sam 15 meseci za 1din tv, opticki internet duplo brzi od MTS-a. I telefone sam prebacio. I kad istekne promo period jos uvek ce da bude upola cene koliko trazi MTS.

TV retko gledam, lepa stvar sto moze da se gleda tv i na mobilnom. Dobio dva box-a za tv (to daje i MTS) za drugi tv.

pisao sam o tome i ranije u nekoj temi. Nista posebno ali OK. Imaju i oni svoje zute minute.

Ranija pisanja:

https://forum.krstarica.com/threads/mts-maltretiranje-utuzenjima.997444/

Bili su vrlo ljubazni i poslovni, nisam morao ni u kakvu poslovnicu, svuda imaju one reklame sa lokalnim predstavnikom. Zvao sam njega. Samo je dosao na kraju sa ugovorom (posto sam se ja prebacivao mesec i po dana ali ne zbog njih nego zbog ovih pirata iz MTS-a) sa opremom - sve prikacio, konfigurisao, postavio lozinke i napisao mi koje za sta. Proverio sa bazom da li sve radi sa njihove strane. Potpisali ugovor. Sve ukupno mozda jedno sat vremena mozda ni toliko, sve ostalo dogovaranje na telefon i porukice. Dobio sam 15 meseci za 1din tv, opticki internet duplo brzi od MTS-a. I telefone sam prebacio. I kad istekne promo period jos uvek ce da bude upola cene koliko trazi MTS.

TV retko gledam, lepa stvar sto moze da se gleda tv i na mobilnom.

pisao sam o tome i ranije u nekoj temi. Nista posebno ali OK. Imaju i oni svoje zute minute.
hvala na informacijama :)

mene je zanimalo kako radi net
citam negde kao nije za torrente
ne kapiram zasto

Ranija pisanja:

Sestra i zet su pre nekoliko godina imali ozbiljan problem sa MTS-om. Dogodio se neki kvar u blizini njihove ulice i nisu imali ni TV ni net mesec dana.

Zvali su korisnički servis, pisali mejl, išli u poslovnicu, pretili tužbom i na kraju, kada im je isporučen račun za taj mesec zet je otišao u poslovnicu i rekao im da će ih sada stvarno tužiti.

Stornirali su račun i dali su im mesec dana neki popust. I dalje imaju MTS paket koji je jeftiniji od ovog mog paketa kod SBB-a.

Pitaćemo sutra komšije koji su na SBB-u da li su i i njih zvali. Pola zgrade ima SBB, druga polovina MTS pakete.

hvala na informacijama :)

mene je zanimalo kako radi net
citam negde kao nije za torrente
ne kapiram zasto
Ceo svet ne radi na punom internetu nego svi broadband provajderi daju samo takozvani 'konzumerski internet'. To je naziv za asimetricni internet - imas razlicitu brzinu za download od brzine za upload. Sto znaci sa neta mozes da skines sadrzaj mnogo brze nego sto mozes da saljes. Ima to neku logiku, ali nije uvek pozeljno ili potrebno.

primer merenja:

1722030752117.png

Torrent je sistem koji razmenjuje podatke od osobe do osobe direktno (p2p - peer to peer), s tim sto mozes isti sadrzaj da dobijas od vise pojedinacnih korisnika koji imaju isti sadrzaj. Kad ih ima vise brze dobijas torent sadrzaj brze zato sto ga dobijas sa vise mesta.

Sa stanovista korisnika uglavnom ljudi preuzimaju torent sadrzaj a malo ga salju osim ako iz nekog razloga nisi glavni 'proizvodjac' sadrzaja jer tvoj upload je uvek mnogo manji nego neciji download. Tako sto se tice torenta zavisi kakav si korisnik.

Nije problem ni sa drugim preuzimanjem sa interneta (na primer neko ti posalje neki video da preuzmes sa nekog sajta), ali je naravno sporo ako TI treba da posaljes video nekom drugom - to ce cesto da radi barem duplo sporije ako ne i vise puta sporije nego download. Naravno to se tolerise jer mnogo vise ces da skidas nego sto ces da stavljas podatke na internet.

Ima tu jos primera ali da ne davim.

Pitanje je takodje sta su ti neki zapravo mislili kad kazu nije za torrent (ima jos razloga potpuno drugacijih)

Jos jedan lep primer poslovnosti Yettel predstavnika:

u jednom razgovoru:

Kazem ja njemu, 'ja cu da pokusam da se otkacim sa MTS-a ranije'

A on mi onda kaze: Nemoj, naplatice ti raskid ugovora (penalizovace te sto nisi ispunio ugovor do kraja), sacekaj da ti istekne ugovor, a onda zapocni otkacinjanje.

MTS ti to ne kaze - samo te opljacka, potpisao si ugovor i to ti je - plati za to sto nisi procitao ugovor u detaljcice i sto si raskinuo ugovor. Znaci morao sam da cekam da dobijem net umesto da predjem istog dana.

Back