SBB čim padne kišica internet i tv se raspadaju danima

mario80

Buduća legenda
Poruka
44.657
Čim padne kiša internet i televizija se raspadaju. Tv zapinje i puca, nestaju programi, internet se zamrzava svako malo i puca. Tako mi je na nekoliko lokacija u centru pa bih rekao da im je očajna infrastruktura. Potpuno dotrajali kablovi vise na sve strane upetljane zgrade.

Dolazili su milion puta merili, čačkali, menjali konektore itd.

IMG_20230119_131102.jpg

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
97.880
Čim padne kiša internet i televizija se raspadaju. Tv zapinje i puca, nestaju programi, internet se zamrzava svako malo i puca. Tako mi je na nekoliko lokacija u centru pa bih rekao da im je očajna infrastruktura. Potpuno dotrajali kablovi vise na sve strane upetljane zgrade.

Pogledajte prilog 1285716
oni tebe miniraju jer se premnogo zalis. z:mrgreen:
meni radi besprekorno, cak su mi jednom prilikom kad sam ja zeznuo dolazili u nedelju uvece da srede jer sam rekao da mi je hitno zbog posla..prezadovoljan sam njima.

Pacho Herrera

Iskusan
Poruka
5.963

Nemam tih problema.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.711

SBB ima prastaru infrastrukturu, i to je problem. Kod mene su dovlachili kablove preko krovova, i zbog toga mi ne pada na pamet
da predjem kod njih. Takodje, moj drugar na Ceraku, je imao veliki problem sa SBB, pa je preshao na MTS optiku, i sad kazhe
da je odlichno:
a evo sa jednog drugog foruma shta lik kazhe:
"
Mts na optici praktično nema mana dok je na bakru druga prica tu je ruski rulet da li će raditi dobro ili ne, a što se SBB-a tiče zbog prastare infrastrukture sam imao strašne probleme s obzirom da radim preko interneta, tako da je preporuka da kome posao zavisi od interneta, nema sta da razmišlja, mts optika mi nije bukvalno nikad nije prekinula. Što se tiče televizije tu je svaka rasprava oko kanala nebulozna, neko gleda ove, a neko one kanale, na softver se se priviknete kroz par dana i to je to...
"

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
97.880
To je u strogom centru koji su prvi premrežili pre 20 godina. Od tada ništa nisu menjali po zgradama. Optički internet je ozgleda sf?
beogradjanka nije strogi centar :tongue2:

btw u strogom centru radi besprekorno.

a ako si zaista u strogom centru onda znas da mozes da uzmes orionovu optiku tako da ne kukaj :D

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.711
Kablove je uvodio jedan lik koji je izgledao kao da ga je autobus udario nije ni čudo da je internet ovakav 🤪
Zar ne mozhesh da trazhish optiku? Ja nemam problema sa bakrom, poshto je to AVcom uradio kako treba,
a MTS/Sypernova ih samo kupili... hteli su da mi uvedu optiku, ali mi ne odgovara da mi bushe
zidove, poshto ovo dobro radi
Inache AVcom je nudio ethernet direktno bez modema, ali Supernova je to ukinula. Medjutim mislim
da ide optika do CMTS-a, a onda bakar razvode do kutje, tako je bilo kod AVcoma, pa je verovatno
tako ostalo...
:p

Poslednja izmena:

mario80

Buduća legenda
Poruka
44.657
Zar ne mozhesh da trazhish optiku? Ja nemam problema sa bakrom, poshto je to AVcom uradio kako treba,
a MTS/Sypernova ih samo kupili... hteli su da mi uvedu optiku, ali mi ne odgovara da mi bushe
zidove, poshto ovo dobro radi :p
Kod žene je neka njena teška priča a ja čekam da uvedu u moju zgradu evo već godinu dana kako sam potpisao ugovor u ime stambene zajednice. Boli ih penis jednostavno valjda su ih ovi iz sbb podmitili drogom i qrvama!

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
97.880
Davno to beše ima ja mislim i više od 20 godina.
oduvek je tako bilo.
monteri nisu sastavni deo SBB-a nego firma sa strane pod ugovorom.

e sad..mozda je i druga stvar u pitanju.
dorcol je nekada davno imao gomilu malih kablovskih operatera koji su drzali blokove zgrada i koje su posle pokupovali IKOM i SBB i moguce je da je ona bila kod nekog od njih pa ju je posle preuzeo SBB.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.711
oduvek je tako bilo.
monteri nisu sastavni deo SBB-a nego firma sa strane pod ugovorom.

e sad..mozda je i druga stvar u pitanju.
dorcol je nekada davno imao gomilu malih kablovskih operatera koji su drzali blokove zgrada i koje su posle pokupovali IKOM i SBB i moguce je da je ona bila kod nekog od njih pa ju je posle preuzeo SBB.
Da da, dreaded IKOM, koji je prvi uveo CG-NAT :P
U to vreme to nije postojalo :P
I kupio ih SBB, posle...