Sazrevanje na forumu

Young_blood

Poznat
Poruka
7.391
Da li je moguce ''sazreti'',odnosno biti i''nformisaniji'' boravkom na forumu?
Ili je to samo izmisljotina?
Da li se svakodnevnim pisanjem forumskih postova prakticno vezba pismeno izrazavanje,a samim tim povecava talenat za pisanje?
Ili je sve ovo samo gomila gluposti i forum uopste ne utice na psihu?

Diskutabilno je.
Na forumu mozes procitati tonu gluposti koje te mogu za trajno ostetiti, ali takodje mozes da izneses svoje misljenje i da vidis gde stojis u odnosu na vecinu i kako ta vecina gleda na tvoje misljenje.
Obicno tada vecina ljudi zeza, neki prozivaju, a neki i objasne zasto je mozda tvoj nacin razmisljanja pogresan.

Mozes da dramis i da isterujes pravdu, mada to je uzaludno, kao i u realnom svetu, ili mozes da prihvatis da svako ima svoje misljenje i da od svakog mozes da naucis po malo barem i tako donekle prosiris vidike i steknes neku dozu razumevanja.

Tesko je, ali u sustini moze, mada sigurno se nece dogoditi neki masivni preporod.

Da li se svakodnevnim pisanjem forumskih postova prakticno vezba pismeno izrazavanje,a samim tim povecava talenat za pisanje?

Ja prvi put cujem o teoriji "sazrevanja" na forumu. I da li je ta teorija izmisljotina ili ne i ko je tu teoriju izneo?

Na forumu mozes da se inforimises o raznim stvarima, sve zavisi na kom si PDF, eo na primer na Ljubav i Sex je najnekvalitetniji pdf na ovom forumu.
Ima ljudi sto pisu samo gluposti ali ruku na srce ima ljudi koji ce pomisliti da i ja pisem gluposti.

Ima stavrno inteligentni ljudi na ovom pdf, filozofija, istorija itd.... Od njih nesto mozes da naucis ili se inforimises. Medjutim to koliko hoces da prihvatis kao necije dobro razmisljanje to zavisi od tebe, jer ako si sujetan egocentrik dzaba sve. Laprdaces i ostaces takav bez obzira na sve.

Sve u svemu definitivno ces ubrzati kuckanje po tastaturi :) Evo primer mene ja sam naucio citati i pisati na ovom forumu :lol:

Ili je sve ovo samo gomila gluposti i forum uopste ne utice na psihu?[/QUOTE

Zahvaljujući forumu jedino možeš naučiti da brzo kuckaš poruke i da u tim rečenicama stavljaš brdo smajlija. Nadju se i pametne izjave i misli, ali mnogo retko. Zato, ako hoćeš da sazriš i da povećaš svoj talenat za pisanje mnogo više će ti pomoći: čitanje knjiga, posećivanje kulturnih dogadjaja, druženje sa ljudima (ne preko foruma), rad na sebi.......

Naravno, zahvaljujuci forumima sam u rascvatu zrelosti, jako u toku, i definitivno svesna postojanja one strane licnosti za koju i dalje nisam sigurna da li je moj alter ili super (svidja mi se kako god ime da mu je).
Nije izmisljotina, ja ne lazem.
Naravno, svoj urodjeni talenat za pisanje sam ovde dovela do maximuma i planiram da probijem plafon.
Nije gomila ali ima tu i tamo...na psihu utice...poput leka protiv depresije, histerije i slicnih nepodobnih bolesti o kojima se cuti.

ja sam prolupala ovde, sjebbala pravopis i mnogo mi je lepo u životu. beži bre.

na forumu može da ti se desi da se sa jednim svađaš, sa drugim gotiviš, sa trećim psuješ, sa četvrtim zezaš, petog da vređaš, šesti da ti diže pritisak, sedmom da šalješ iskrena pisma..

a da se uživo upoznaš sa jednom osobom koja je zapravo bila svih tih 7 nikova.

forumi su degradirali poverenje

a bez poverenja nema lepote

Forum je napravljen da ti se uvuče u psihu...Da prisustvom omogučiš marketing...Ima neki nivo edukacije-razmene znanja,a i načina razmišljanja...
Korisnici bivaju introvertniji u realu...Ima ,dakle i dobra i loša dejstva,a ne možeš uzeti samo dobra...:mrgreen:

Forum je napravljen da ti se uvuče u psihu...Da prisustvom omogučiš marketing...Ima neki nivo edukacije-razmene znanja,a i načina razmišljanja...
Korisnici bivaju introvertniji u realu...Ima ,dakle i dobra i loša dejstva,a ne možeš uzeti samo dobra...:mrgreen:

:eek:

kak' s ti pametan yebote :mrgreen:

4um je napravljen da bi klikovima budala gazda zgrto lovu...sto vise budala klikce njegov nivo edukacije u banci de mu je racun raste ki kvasac.

Što da ne, koristan je, čuješ svašta, i pametno i glupo, razvijaš malo talenat za diskusiju... ne znam što ovoliko negativnih komentara:eek:
Utiče na psihu kao i svaka realnost.

Sazrevaš kao čovek svakodnevno. Sve što doživljavaš, šta činiš. Šta tebi čine. Šta govoriš. Šta je tebi upućeno od reči... na taj način svaki Božiji dan "učiš". O sebi. O drugima. O interakciji toj. E, sada da li time "naučiš " sebe pameti, lekcijama, ili naprosto sazrevanju, pitanje je sada.... Ili svemu od toga navedenog. Nije izmišljotina, Što bi bila? I ovde pišu ljudi, a ne nadimci. Jer svaki nadimak jeste osoba, neko iza monitora. Iza svakog nadimke jeste neki um. Ja sam tek tu videla, koliko sam nekada naivna bila. Koliko sam neiskvarena. Fino sam ja skapirala neke stvari, baš posve fino. Kroz sintaksu se učiš disciplini, svakako više obraćaš pažnju na znakove interpukcije, jednostavno pravopis. Talenat za pisanje se ne "uči". To ili imaš ili nemaš. E, sada druga je stvar što pojedinci ovde nemaju isti, pa više vole ono, miSim kao copy - paste, znate...:) Tj. samo bi voleli, da znaju pisati. Znači, sa takvim talentom se radjaš. A, da ne utiče na psihu...Ko te to slagao? :) Naravno da utiče. Ali, fakat je da su ovde ljudi mnogo "jači" iza monitora, a veoma "mali" bez istoga. Toliko. ♥

pa naravno, forum krstarice je, kad su u pitanju posetioci, jedan od najgorih foruma koje sam ikada posetio, medjutim to ne znaci da nema niceg korisnog na njemu

naime, razgovor sa krelcima moze da se iskoristi U LICNU SVRHU jer mozes da vezbas, pazi sad -- pravopis, izrazavanje, kreativnost, kako biti kulturan i obazriv, psovanje, kako biti kreten, kako jeb ati druge u mozak i naravno kako glumiti ono sto nisi, a sve je to KORISNO, tu nema govora

znaci da "sazres", sta god to znacilo, mozes ali sopstvenom inicijativom
od druge mozes da ocekujes neku vrlo blagu saradnju, ali ne treba se previse oslanjati na njih

..za odrasle je karakterističan interaktivni tip 'učenja', odn. upoređivanje usvojenog znanja sa novim iskustvom...za mlade(neko je spomenuo sazrijevanje?) je karakteristično usvajanje gradiva ...
..interakcija je vid komunikacije na forumu .. 'potreba' je ono što usmjerava interakciju

da teorijski se može snabdeti valjda mng više nego ranije ali ništa dok život ne objasni svoje konkretnim iskustvima i guess...

- - - - - - - - - -

preko 10 godina sam po raznim forumima.

postao sam dosta informisaniji.

međutim, ta informisanost mi možda i nije toliko vredela, dok me život nije "omlatio".

Na zalost utice, ali ne savetujem...
Forum ima svoj mediokritet koji je jako pod uticajem cenzure, tj moderacije...
Takav nivo je obicno nize svesti nego okruzenje u realu...
Ovde ipak dolaze one osobe koje imaju naglasene neke socijalne fobije u vecem broju, kao i invalidi fizickih invaliditeta.
Tako da imas obojenje htenjem i zeljama a to nije mala stvar....
Ne primecuje se ako bi hteo da dulacima, tj povrsnim budalama objasnjavas, ali na duze , ovi ostali primete razliku...

U proseku cak ne poveca ni elokventnost...korisnije je citati plavu pticu...to je edicija knjiga za decu...
Cak i opus bajki , samo to nema svaka biblioteka , moze bolje doneti od forumashenja...
Ali je lakse forumashiti....i ego profitabilnije...za cas naputnis ego....do neba ...

Back