SAZNAJEMO Vučić blizu odluke o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora

Ništa, još par godina do novih vanrednih izbora. To mu je sredstvo da legalno produži mandat na vlasti svojoj partiji i istovremeno obeshrabri svako opoziciono delovanje...

Објасни ми рaспад ДС-а и ДСС-а након пада с власти. Са једне стране је он а са друге непознат број крхотина поменутих странака.

Да ли треба да прогнозирам шта ће се десити? Мислим да је и детету јасно.

Poslednja izmena:
Објасни ми рспад ДС-а и ДСС-а након пада с власти. Са једне стране је он а са друге непознат број крхотина поменутих странака.

Да ли треба да прогнозирам шта ће се десити? Мислим да је и детету јасно.

Obe pomenute stranke su ciljale malobrojnije biračko telo nego što cilja Vučić. Uz to, njihova biračka tela (DS i DSS) činili su uglavnom samosvesni pojedinci, dok kod Vučićevih pristalica apsolutno vlada mentalitet čopora. Kad se ti mentaliteti preslikaju na izborni proces, sa jedne strane (DS i DSS) dobije se čitav niz manjih grupa koje ne prihvataju kompromise ni oko najmanje programske tačke, dok na drugoj strani imamo masu koja bi za sendvič prodala i rođenu majku. Idealna situacija za diktatora, a užasna za zagovarače demokratije.

A ako si mislila na to šta će se desiti nakon pada SNS na vlasti, isto što i sa DS i DSS, odnosno raspad, ali iz drugačijih razloga. Prve dve stranke su imale previše izrazitih individualaca u svojim redovima, dok u SNS osim Vučića ne postoji drugi čoban koji bi mogao da održi stado na okupu. Ukoliko si mislila na rezultat na izborima, SNS opet dobija, ali je pitanje hoće li biti ovako ubedljiv kao do sada...

Poslednja izmena:
Obe pomenute stranke su ciljale malobrojnije biračko telo nego što cilja Vučić. Uz to, njihova biračka tela (DS i DSS) činili su uglavnom samosvesni pojedinci, dok kod Vučićevih pristalica apsolutno vlada mentalitet čopora. Kad se ti mentaliteti preslikaju na izborni proces, sa jedne strane (DS i DSS) dobije se čitav niz manjih grupa koje ne prihvataju kompromise ni oko najmanje programske tačke, dok na drugoj strani imamo masu koja bi za sendvič prodala i rođenu majku. Idealna situacija za diktatora, a užasna za zagovarače demokratije.

A ako si mislila na to šta će se desiti nakon pada SNS na vlasti, isto što i sa DS i DSS, odnosno raspad, ali iz drugačijih razloga. Prve dve stranke su imale previše izrazitih individualaca u svojim redovima, dok u SNS osim Vučića ne postoji drugi čoban koji bi mogao da održi stado na okupu...

Не, нисам мислила на то шта ће се десити са СНС-ом јер биће исто као и са овима - интересна група која се распада услед неповољног резултата.

Хоћу да кажем да овај нема озбиљну конкуренцију јер ови други нису положили испит тј нису достојанствено издржали 'бан' звани губитак избора.

Мислим, неће ни СНС али то је прича за будућност.

Ne varaš se, ali opet mi deluje da će na sledećim izborima imati mnogo ozbiljnijeg protivnika u vidu SZS, nego što je do sada to bio slučaj sa drugim, odnosno razjedinjenim opozicionim strankama...

Народ је маса глупана, сећам се ложњаве на оног Прелетачевића за кога сам ја одмах рекла да је електрични зец.

Еј, толико бачених гласова...

Не, нисам мислила на то шта ће се десити са СНС-ом јер биће исто као и са овима - интересна група која се распада услед неповољног резултата.

Хоћу да кажем да овај нема озбиљну конкуренцију јер ови други нису положили испит тј нису достојанствено издржали 'бан' звани губитак избора.

Мислим, неће ни СНС али то је прича за будућност.

Da, skapirao sam kasnije na šta si mislila, pa sam nadogradio prethodni post. A slažem se da će Vučić opet pobediti, samo teško ovoliko ubedljivo...

Da, skapirao sam kasnije na šta si mislila, pa sam nadogradio prethodni post. A slažem se da će Vučić opet pobediti, samo teško ovoliko ubedljivo...

Имаће довољно. Бачено време и новац, тек да ТВ нарцис опет убеди сам себе да је незамењив.

opet neka koalicija...vučić na jednoj strani...dačić na drugoj...palma, krkobabić na trećoj...i eto koalicije posle izbora...providno, ali veoma realno

Народ је маса глупана, сећам се ложњаве на оног Прелетачевића за кога сам ја одмах рекла да је електрични зец.

Еј, толико бачених гласова...

Ma to i nisu bačeni glasovi, jer su u pitanju bili predsednički izbori, a pitanje je da li bi ti glasovi otišli nekome drugome da nije bilo njega, ili bi dame i gospodu opet mrzelo da se prošetaju do biračkog mesta. Ali da, Preletačević je bio sprdnja, i da mi je do toga glasao bih i ja za njega, samo mi nešto nije do smeha dok živim u Srbiji...

Poslednja izmena:
Ma to i nisu bačeni glasovi, jer su u pitanju bili predsednički izbori, a pitanje je da li bi ti glasovi otišli nekome drugome da nije bilo njega, ili bi dame i gospodu opet mrzelo da se prošetaju do biračkg mesta. Ali da, Preletačević je bio sprdnja, i da mi je do toga glasao bih i ja za njega, samo mi nešto nije do smeha dok živim u Srbiji...

da li se sećaš, šta je izjavio vojislav šešlj o Belom...pred izbore?

i uvek je tu da pripomogne režimu...nekada miloševiću, a danas vučiću

Nakon svega, to su shvatili i u samoj njegovoj stranci. Šešelj jeste DB projekat, ali verujem da je kod njega u stranci bilo i ljudi koji su iskreno verovali u tu ideologiju. Puno je ljudi u poslednje vreme napustilo radikale, a nisu otišli u SNS. Pun je i ovaj forum nekada bio radikala, a sada jednog nema da se javi i opravdava Šešelja...

Nakon svega, to su shvatili i u samoj njegovoj stranci. Šešelj jeste DB projekat, ali verujem da je kod njega u stranci bilo i ljudi koji su iskreno verovali u tu ideologiju. Puno je ljudi u poslednje vreme napustilo radikale, a nisu otišli u SNS. Pun je i ovaj forum nekada bio radikala, a sada jednog nema da se javi i opravdava Šešelja...

ima ih na forumu..a bilo je ljudi koji su verovali u to...dosta srs dobrovoljaca je otišlo da brani srpski narod u RSK i RS

ima ih na forumu..a bilo je ljudi koji su verovali u to...dosta srs dobrovoljaca je otišlo da brani srpski narod u RSK i RS

Ima ponekog sigurno, ali nema ih više da skaču kao opareni kad god neko u negativnom kontekstu pomene Šešelja. Recimo, na ovu tvoju i moju priču bi se do sada nakačilo deset radikala da je osporavaju...

Back