Savrseno ljubavne i besprekorno verne prevare

*Mihal*

Domaćin
Poruka
4.184
Jeste li se ikad zapitali koji motivi stoje iza zenske romantike i beskonacno tvrdnji i ubedjivanja u vernost i postenje?

Izgleda da one ni same nisu svesne koliko su neiskrene povodom ovog pitnja sexualnosti i ljubavi. To im je izgleda neka samoodbrana, ili jednostavno im donosi neke vrste zadovoljstvo.

Meni licno to ne smeta, volim ih bile dobre ili loshe, no na neki nacin ipak mislim da su vremena odavnao vec postala drugacija, nije to vise pogubno priznati si svoje sexualne teznje i dopustiti si biti samo ono sto jesi, bez pozivanja se na neko savrsenstvo ljubavi i besprekorne vernosti koje niti je ikad bilo niti ce ikad biti za ovaj ljudski rod dostizno.

:think:

Jeste li se ikad zapitali koji motivi stoje iza zenske romantike i beskonacno tvrdnji i ubedjivanja u vernost i postenje?

Izgleda da one ni same nisu svesne koliko su neiskrene povodom ovog pitnja sexualnosti i ljubavi. To im je izgleda neka samoodbrana, ili jednostavno im donosi neke vrste zadovoljstvo.

Meni licno to ne smeta, volim ih bile dobre ili loshe, no na neki nacin ipak mislim da su vremena odavnao vec postala drugacija, nije to vise pogubno priznati si svoje sexualne teznje i dopustiti si biti samo ono sto jesi, bez pozivanja se na neko savrsenstvo ljubavi i besprekorne vernosti koje niti je ikad bilo niti ce ikad biti za ovaj ljudski rod dostizno.

Zar nas ne maltretitaju od malena pricama o idealnim ljubavima,princu i ostalim glupostima?Verujem da glavnu ulogu u svemu ima vaspitanje i teznja ka nekom,savrsenom partneru koji se,naravno nikada ne pojavi jer je to tako iracionalno.
Sto pre zena to shvati,pre ce postati slobodna u glavi i zivece kako zeli a ne kako joj je nametnuto.

...paaaaa ja mogu odgovoriti samo sto se romantike tice...nije vazno kakav je realan svet vec kakvim ga mi vidimo...od realnosti, cinizma, ne daj boze naturalizma nema neke koristi, nema ni od romantike ali osecaj da negde neko zivi diznijevu bajku unosi nezne boje u svakodnevicu...ako nikome ne steti onda koristi samo sto njena korist nije tako jasno vidljiva vec se samo nazire u necijoj veri a za sve u zivotu nam je potrebna vera inace postajemo starci sa malo godina u krstenici...

Sto pre zena to shvati,pre ce postati slobodna u glavi i zivece kako zeli a ne kako joj je nametnuto.

Upravo tako, zasto bi joj to trebalo biti tako strasno priznati sebi da zeli da ima sex sa dva i vise muskarca odjednom, mislim, stvar ukusa, nista generalno, moze biti i zelja da se zurka pretvori u totalnu raskos, ili zelja za obljubom sa lokalnim svestenikom ... varijacija ima endless, no zasto bi to bilo tako strasno otvoreno pokazati interes u nesto ovakvo ili slicno? :think:

Upravo tako, zasto bi joj to trebalo biti tako strasno priznati sebi da zeli da ima sex sa dva i vise muskarca odjednom, mislim, stvar ukusa, nista generalno, moze biti i zelja da se zurka pretvori u totalnu raskos, ili zelja za obljubom sa lokalnim svestenikom ... varijacija ima endless, no zasto bi to bilo tako strasno otvoreno pokazati interes u nesto ovakvo ili slicno? :think:

Zato sto bi tim priznanjem jednostavno bila odbacena od drustva.A,posto,na zalost vecina ima tu patolosku potrebu da negde pripada i ucauri se u moralne norme onih koji te iste norme krse,nece nikada tako nesto reci naglas.

...paaaaa ja mogu odgovoriti samo sto se romantike tice...nije vazno kakav je realan svet vec kakvim ga mi vidimo...od realnosti, cinizma, ne daj boze naturalizma nema neke koristi, nema ni od romantike ali osecaj da negde neko zivi diznijevu bajku unosi nezne boje u svakodnevicu...ako nikome ne steti onda koristi samo sto njena korist nije tako jasno vidljiva vec se samo nazire u necijoj veri a za sve u zivotu nam je potrebna vera inace postajemo starci sa malo godina u krstenici...

Slazem se sa ovim, uopste nije potreno sutnuti sve te romanticne ideale u kantu za smece, sve to ima svoju draz kad se adekvatno upotrebi, mozda su cak zene toga svesnije nego sto ja mislim,
naime, kako bi se uopste moglo uzivati u zabranjenom vocu ako prvo ne bi postojalo pravilo - ne budi neveran,
no situacija zna biti takva da kad dodje do romanticnih pitanja zene su pravi majstori da naprave haos od zajednickog zivota i odvuku sve u sasvim pogresan, nepozeljan ni za jednog ni za drugog pravac

:neutral:

Poslednja izmena:
Zato sto bi tim priznanjem jednostavno bila odbacena od drustva.A,posto,na zalost vecina ima tu patolosku potrebu da negde pripada i ucauri se u moralne norme onih koji te iste norme krse,nece nikada tako nesto reci naglas.

Na zalost cinjenica je takva da postoje razni slojevi drustva, a onaj daleko najbrocajniji cine - kreteni
iako u savremenijem drustvu na zenu se vise ne gleda toliko kao na neko vlasnistvo i predmet za manipulisanje i iskoriscavanje
nema svaka zena na ovoj planeti tu srecu da se rodi u savremenom drustvu,
a sama situacija i laicko drustvo u kojem se nadje ce je prisiliti da se odrekne sebe i vija tamo neke nedostizne ideale

Zanimljivo je da koliko god da se prica o tome da je doslo vreme kad jedna zena vise ne zivi pod represijom i pritiskom, izgleda da je to jos daleko od istine

Poslednja izmena:

kod mene ti to zavisi od pmsa i ostalih hormonskih talasa...menjam se kako vetar dune. kad sam smirena,onda sam princeza. kad me drmne hormonski talas,onda drmam i ja ,sve oko sebe....

mihal rushi sve tabue, uverenja i kida konzerve od mishlenja :))))

paa...verujem da se ovoj temi moze prici sa razlicitih strana. mozda npr. da upushtanje u bilo kakvu LjiS vezu, kolikogod zena 'tela to ili ne, oduzima energije, troshi se emotivno, itd. a ona jednostavno nema vremena, zivaca, itd. za takonestho :)))

zatim...postoje razne zene. kao sto ti pretpostavljas da ima onih koje zele druge muskarce pored sebe, tako ima i onih kojima je dovoljan njihov jedan muskarac :)))) ima cak i onih extrema koje u glavi zamisle da su sa tim jednim, tek njih ne zanima niko drugi :))))

i na kraju, opste poznata stvar je da bi to bilo drustveno neprihvatljivo ponasanje :)))))))))

itako :))))

mihal rushi sve tabue, uverenja i kida konzerve od mishlenja :))))

paa...verujem da se ovoj temi moze prici sa razlicitih strana. mozda npr. da upushtanje u bilo kakvu LjiS vezu, kolikogod zena 'tela to ili ne, oduzima energije, troshi se emotivno, itd. a ona jednostavno nema vremena, zivaca, itd. za takonestho :)))

zatim...postoje razne zene. kao sto ti pretpostavljas da ima onih koje zele druge muskarce pored sebe, tako ima i onih kojima je dovoljan njihov jedan muskarac :)))) ima cak i onih extrema koje u glavi zamisle da su sa tim jednim, tek njih ne zanima niko drugi :))))

i na kraju, opste poznata stvar je da bi to bilo drustveno neprihvatljivo ponasanje :)))))))))

itako :))))

Mozda bi to stvarno bila idealna zena, i blago onome ko bi nasao jednu takvu, no ako i postoje takve to su veoma retki primerci,
pa i dalje ne bi bilo za svakog muskarca po jedna takva na ovoj planeti

Srce si, nemas ni sama pojma koliko :heart::heart:

sve ovo što si napisao je tvoj lični doživljaj i zaključak o devojkama, ženama...
to što su neke u odnosu prema tebi bile neiskrene, nikako nemora da znači da to zaista jesu,
možda samo nisi zaslužio da ti se otvore i priznaju ko su i kakve su zapravo.

sve ovo što si napisao je tvoj lični doživljaj i zaključak o devojkama, ženama...
to što su neke u odnosu prema tebi bile neiskrene, nikako nemora da znači da to zaista jesu,
možda samo nisi zaslužio da ti se otvore i priznaju ko su i kakve su zapravo.

Jedinica a a, mrzis me, a neznam ni zasto,
kako da kazem da nisu bile neiskrene? no to stvarno nije ono o cemu mi sada pricamo, i ja sam bio mozda neiskren perma njima pa samim tim ih nisam ni zasluzio, tako da smo 1:1
no da li ce to ijednoj pomoci da se opusti i dopusti sebi jednostavno da bude ono sto je, bez nepotrebnog maltretiranja sa tzv. ljubavlju i vernoscu

Poslednja izmena:
e vidi, ja mogu kako hocu....znaci, dok god moj sin ne trpi, moze mi se da budem i svastoeb ako zelim....ali, ja sam u sladu sa sobom, a to znaci da se vezujem za muskarca sa kojim imam sex, monogamna sam jer mi je tako najlepse, trudim se da imam kvalitet u vezi i izlazim iz veze kad se taj kvalitet izgubi...a sad, sto nisam alava na svaki tuki sto mi se nudi, pa nisam....volim da biram i da uzivam u odabranom predmetu mi pozude....:)

Pričaš o lažnim moralistima. Žene ne polažu pravo na lažni moral.
Tačno je da su im emocije, većini, neophodne za sex. odnos, ali ne i svima.
Ljubav veze nema sa sexom.

A femkanje nema nikakvu svrhu, sem odlaganja zadovoljstva. Ne vidim čemu.

Vernost je drugi padež... i ne zavisi isključivo od žene, čak bih rekla da jako malim delom zavisi.

A poštenje... u kom kontextu?

Pričaš o lažnim moralistima. Žene ne polažu pravo na lažni moral.
Tačno je da su im emocije, većini, neophodne za sex. odnos, ali ne i svima.
Ljubav veze nema sa sexom.
A femkanje nema nikakvu svrhu, sem odlaganja zadovoljstva. Ne vidim čemu.
Vernost je drugi padež... i ne zavisi isključivo od žene, čak bih rekla da jako malim delom zavisi.
A poštenje... u kom kontextu?

Nisam bas siguran u zenski moral, izuzeci posotje no popularno pravilo je upravo - biti moralan, uglavnom lazno
Sve ostalo je lepo napisano i ne suprostavlja se nesto posebno mom licnom stavu, tako da ...

Nisam bas siguran u zenski moral, izuzeci posotje no popularno pravilo je upravo - biti moralan, uglavno lazno
Sve ostalo je lepo napisano i ne suprostavlja se nesto posebno mom licnom stavu, tako da ...

e to se vidi samo na delu....te price, ja sam ovakav ili onakav, ma nema veze sa zivotom.....vernost i privrzenost se oseti i tu te niko ne moze lako prevariti.....

Nisam bas siguran u zenski moral, izuzeci posotje no popularno pravilo je upravo - biti moralan, uglavnom lazno

Nemam moralnih predrasuda, tako da mi pojam pravog i lažnog ništa ne znače. z:)

Kako god, neki osecaj posotji, stvaran i jak, i tera zene na stranputicu

To su samo trenutne potrebe, u tom trenutku usmerene ka pogrešnim ljudima.

Ok hajde onda da ubijemo romantiku i da postanemo surovo realni i proracunati,da sve ljubavi i neznosti svedemo na seks,seks,i samo seks..i to je nemoguce izvesti sa samo jednim muskarcem do kraja zivota...Covece da li si ikada posmatrao dva goluba kako se udvaraju jedno drugom..pauna kako se sepuri pred paunicama..znas li da neke vrste ptica ostaju do kraja zivota sa jednim jedinim partnerom iako to nemoraju..Kao,zasto bi romantika postojala,hajde da je ubijemo,iseckamo ispecemo i serviramo.kao da na ovom usranom svetu postoji toliko lepote pa nam ljubav i romansa nisu potrebni..

Back