Savršen odmor

Dalmacija. Zadar, Split, Karin. Manastiri Dragović, Krupa i Krka. Ostrva po Dalmaciji - Mljet, Vis, Goli Otok, Pag, Korčula. Popeti se na Dinaru, Velebit i Prominu. Kupati se na Zrmanji i Krki, obići sve slapove i prelepe lokalitete. Odatle se uputiti ka Hercegovini, od Trebinja do Foče sve obići, planinu Maglić, reku Taru, Drinu, Sutjesku reku i nacionalni park i spomenik.
 
Prvo i ključno je ostavljanje svih telefona,mejlova,vibera.... i kreiranje novog viber naloga koji isključivo dobijaju članovi najbliže familije i prijatelji sa jasnim instrukcijama zbog čega mogu da me cimnu,jer nema okruženja i lepote koje neće biti narušena kada se svakodnevne brige ponesu. Zatim minimum biznis klasa u avionu a svako ko je leteo ekonomskom te duge letove razume itekako zašto.

Ne moram ni da kažem da je Bangkok tačka broj jedan mog puta u delu sveta koji najviše volim i gde sam srećan, mesto za koje pomislim "kući sam" kada izađem iz metroa na Asok stanicu u Sukhumvitu i gde noge same programirano već idu ka Soi 38 po dozu vonton supe i mango with sticky rice. Obiđem par omiljenih klubova i adaptiram se na vlažnost par dana uz davljenje u Pad Thai-ju i Chang pivu i letimo za Singapur,grad koji dugo želim da posetim. Dva dana max pa na more u Borokaj i Palavan na Filipinima...jedno deset dana neki resort,malo island hopping...dosta. Povratak preko Vijetnama gde magistriram na njihovoj kuhinji,upoznajem sever i ostajem duže u centralnom Vijetnamu nego prošli put i onda prelazim u Kambodžu u Sijem Rep i napokon idem da vidim Angkor Vat. Povratak na Tajland gde idem u Chiang Mai koji još nisam video i uživam u hramovima,džungli i naravno hrani. Odatle lagano u Bangkok da se saberem pa odatle još malo se dosunčam na Koh Samuiju ili Koh Čangu ako ima potrebe i idemo nazad da planiramo put na Kubu za sledeću godinu :lol:
 
Prvo i ključno je ostavljanje svih telefona,mejlova,vibera.... i kreiranje novog viber naloga koji isključivo dobijaju članovi najbliže familije i prijatelji sa jasnim instrukcijama zbog čega mogu da me cimnu,jer nema okruženja i lepote koje neće biti narušena kada se svakodnevne brige ponesu. Zatim minimum biznis klasa u avionu a svako ko je leteo ekonomskom te duge letove razume itekako zašto.

Ne moram ni da kažem da je Bangkok tačka broj jedan mog puta u delu sveta koji najviše volim i gde sam srećan, mesto za koje pomislim "kući sam" kada izađem iz metroa na Asok stanicu u Sukhumvitu i gde noge same programirano već idu ka Soi 38 po dozu vonton supe i mango with sticky rice. Obiđem par omiljenih klubova i adaptiram se na vlažnost par dana uz davljenje u Pad Thai-ju i letimo za Singapur,grad koji dugo želim da posetim. Dva dana max pa na more u Borokaj i Palavan na Filipinima...jedno deset dana neki resort,malo island hopping...dosta. Povratak preko Vijetnama gde magistriram na njihovoj kuhinji,upoznajem sever i ostajem duže u centralnom Vijetnamu nego prošli put i onda prelazim u Kambodžu u Siam Rep i napokon idem da vidim Angkor Vat. Povratak na Tajland gde idem u Chiang Mai koji još nisam video i uživam u hramovima,džungli i naravno hrani. Odatle lagano u Bangkok da se saberem pa odatle još malo se dosunčam na Koh Samuiju ili Koh Čangu ako ima potrebe i idemo nazad da planiramo put na Kubu za sledeću godinu :lol:
Svaka ti cast,ti znas kako uzivati u zivotu!
 
По мени потребно је само отичи негде где је пријатно време и искључити мобили и бити доследан у томе. Никад није било тако лако доћи до краја света као данас. Само се макнеш из уобичајеног простора којим се крећеш, може то би и кафић у којем никад ниси био и искључиш мобилни и ето те на крају света.
 
Broj 1 je definitivno Santorini :heart2: , naravno sa posebnom osobom :heart2: :P

1565768835798.png



Broj 2 je barem par stotina destinacija, onako na prvu :rotf: :rotf:
 
Samo vi pišite... hvatam beleške i ucrtavam na mapi ;)

Vremenski period: mesec dana (minimum), juni ili septembar mesec
Društvo: nas šest "devojčica" u najboljim godinama, prijateljice iz detinjstva (muški ostaju kod kuće!)
Prevozno sredstvo: avionom do destinacije, posle toga - rent a car, bicikl i skečersice
Stacionarno mesto: iznajmljena vila u Provansi (skoro sve kuće imaju bazen...)

Iz Provanse na par dana, kolima, do Azurne obale, do Obale cveća, do Švajcarske, do Barselone.... po Provansi samo biciklom :lol:
Dakle, kojekude, ovde-onde, svuda po malo, kombinacija plažnog, sportskog i kulturnog turizma :D

(Dobro je što tema ne zahteva i finasijsku konstrukciju :lol:)
 
Srecom, zimus sam sebi mogla priustiti Rim. O, Boze! Najlepse putovanje ikada! Najsadrzajnije, jednom recju savrseno! To je i dalje putovanje iz mojih snova i tako ce verovatno i ostati. Nadam se da ce mi se pruziti prilika da odem jos koji put.
Rim je neverovatan grad. Ima dusu, i to kakvu dusu! Malo je bilo pet dana.
 

Back
Top