feles:
etno muzika=narodna muzika..
mtitar i njemu slicni-izrugivanje svemu sto ima stila-sund u izvornom obliku...
tako nesto...
(kuce laaje a ja mislim tiiii si...bruka, alii to je bio s hit

)
Stani, pazi, vidi... Biljana Krstic je jedno mrtvo puvalo... apsolutno bezidejna osoba, kakvih je na ovim prostorima jako mnogo. Obzirom da se bavi muzikom morala je snimiti nesto od cega bi zivela, nesto sto bi bilo prodavano, u danasnje vreme to je taj "etno" (odvratan izraz ali sada ga svi forsiraju, kao to je u fazonu, znas ja slusam "etno", sto je "etno"... znas "etno" to je Biljana Krstic)... To sto ona radi je samo nacin da zaradi za leba, struju, telefon, deterdzent... oni ljudi, a ima ih dosta, koji se u Srbiji bave ozbiljnije tom materijom, su gotovo nepoznati... iz razloga sto nisu tako lepi i slatki za slusanje kao sto je Biljana... koja, usput ima smesan glas, i boju glasa koja ne odgovara takvim pesmama, da bi pevevala dodolske, koledarske... i ostale sjajne vokalne vragolije kojima se zaista mozemo pohvaliti. To bi isto bilo kada bi neko rekao da je "etno" Miroslav Ilic, pa i on ima onu:"Daj mi malo leba, daj mi malo soli...". I to ti je neki etnos, obicaju u nas, zar ne?
I tako dalje...
Narodna muzika je muzika gradske sredine, dakle starogradske kafanse pesmice i tako to. A tradicionalna muzika, koja nosi nas etnos u tom domenu, su pesme i igre. Ako mislimo na pesme onda su to recimo dodolske pesme kojima se, kako smo to ranije radili u vreme paganstine, prizivala kisa, molio neko da godina bude rodna i tako dalje... Pokusaji da se to ozivi na jedan "napumpan" i naduvan nacin, kao sto to radi pomenuta, su jednako sundave kao i ostalo. Sve to negde izgleda super, gomila ljudi na sceni, akusticni instrumenti, prateci vokali, reflektori... dakle, sve sija... Ispod svega toga ne nalazis apsolutno nista, do pokusaja da se nesto zaradi, klasicna tezga. Gde su ideje da se na sve te muzicke teme, kojima smo zaista bogati, uradi nesto malo drugacije, bilo kakav experiment... nema ih, tj. ima ih ali malo. Gomile muzicara koji nikada nista ozbiljno nisu uradili na muzickoj sceni kod nas, a o svetu i da ne govorimo, su sada "etno"... I naravno svi imaju svoju "etno" publiku. Pitao bih sve te i takve izvodjace, ako su zaista uspesni i plodni u tome sto rade, zasto nisu uradili bilo sta drugo vec "etno" (sta god to znacilo)... Nisu jer nemaju ideje, mrtvi su, a moraju od necega da zive... i dok bude "etno in" publike bice svima lepo.
Tuzno... jako tuzno...
A Mitar, Mitar je Bog, sila... glasajte za Mitra!