Savremena definicija Ustasha i Chetnika

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
39.135
Kako je tiletova odvratna država konačno rasturena i postoje SCG i RH, uobičajenu definiciju navedenih skupina kao težnja za rušenjem ustavno-pravnog poretka SFRJ s ciljem ostvarivanja svojih samostalnih država treba ukinuti jer bi se mogla odnositi i na sve one ljevičare i bivše 'crvene' koji su, barem deklarativno, za ovakvo stanje.

Prema tome, kako mnogi Chetnici i Ustashe ne žele ni dalje biti u istoj vreći s takvima, predlažem uvođenje nove definicije:
Ustashe i chetnici su oni koji smatraju tileta RATNIM zločincem.

Zatim, ne vredi više ni definicija saradnika raznih fašista jer takvih nema u spomena vrednoj formaciji, a u demokratskoj državi se ne mogu lepiti etikete osoboma rođenim nakon 45-e radi postupaka nekih drugih za vrijeme WW2

jelena_24:
Негде сам написала нешто о том Ђуришићу. С каквим сам поносом певала ту песму до пре 2 месеца, а оно... понос Црне Горе и све широм Србадије шутира девојчице.

Seko, prevedi mi ovo ili nemoj da pričaš stvari o kojima ne znaš !

Вук Мандушић:
Ma neću ja,samo ne znam kakav stav imate vi Srbijanci o njemu ?Ja ovo govorim koliko je meni znano.Znam da su njega toliko negativno ocjenjivali da su ga ređali u red ustaša !

Možda sam bio obmanut ?

Naravno da nisi obmanut.
On je bio klasican kvisling... On je delovao inspirisan fasistickim idejama i to, sto je najgore, na JUGOSLOVENSKOM nivou, jer je ZBOR bio JUGOSLOVENSKA organizacija izuzetno ANTISRPSKA, koja je htela NASILNO pravljenje jugoslovenske nacije...
Njihovo zalaganje za stalesko drustvo je i nastalo kao kontrateza NACIONALNIM drustvima koja su postojala... Kapiras...
Ljotic je najveca glupost koja nam se ikad desila...

Вук Мандушић:
četnici i ustaše se ni u kom slučaju ne mogu zajednički definisati sem toga što su i jedne i druge titoisti uzeli za izdajnike !

čak i Zapad danas može decidno kazati da su:
ustaše=fašisti
četnici=anti-fašisti

:-: http://www.pogledi.co.yu

Danas nije toliko bitno što su chetnici bili anti-fašisti! Bitno je da su bili i OSTALI anti-komunisti

Back