lukasunjka
Obećava
- Poruka
- 67
Unaprijed se izvinjavam,ako ovakva tema vec postoji. Naime,moze li mi ko dati dobar savjet kako da skidem koroziju sa sata,vjerovatno bakarnog,malo vjerovatno pozlacenog. Hvala
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
rastavi pa u ultrasonicnu kadu ili rastvor destilovane i sode pa cetkicom za zube
Skroz dobar link,hvala!fixxxrastavi pa u ultrasonicnu kadu ili rastvor destilovane i sode pa cetkicom za zube
Prvo moras da znas da li je bakarni ili pozlaceni.Unaprijed se izvinjavam,ako ovakva tema vec postoji. Naime,moze li mi ko dati dobar savjet kako da skidem koroziju sa sata,vjerovatno bakarnog,malo vjerovatno pozlacenog. Hvala
za skidanje pksida sa srebra najbolja ti je limunska kiselina (ja tako cistim) samo potopis par sati i isperes, a imas da kupis napolju plocu koju stavis u toplu vodu i kuhinjsku so da napravis elektrolit pa na plocu stavis srebro i galvanskom strujom sve ocistisNacuh da su za skidanje korozije sa srebra dobri pepeo, kečap, soda bikarbona... Ima li istine u ovome? Ne bih da ostetim nakit.