Savezu za Srbiju pristupilo 7 novih članica

Већ неколико пута- сасвим довољно да одеру ове килаве и муљаве грађанисте.:grudvanje3:

Neandertalci su odigrali fenomenalnu simultanku sa BG-skim platfusarima
i ostalim trkachima iz raznih pripizzdina.
Navukli su ih sve da se zalepe ko muve na , jelte vec sta, i na sledecim
izborima oduvace jednim potezom sav taj olos, a najkorisnija stvar za
Srbiju bice definitivno saranjivanje djindjicevisticke kopiladi sa politicke
scene Srbije.
Onda ce nastati promaja i tek onda neandertalci treba da se zabrinu
jer ce se neminovno morati pojaviti nove njuske na politickoj sceni.
A do tada, za neandertalce debela ladovina, ovaj olos sto se uzyebava
po BG-skoj kaldrmi moze tabanati dok ima smrdljivih patika.!!!

Posto od Seselja, Cede i Canke nema nista a mozda je tako i bolje, kakve su sanse da se DJB i Tadic prikljuce Savezu za Srbiju, ali i DSS?? Nisam bas nesto u toku, jel se Sasa Radulovic povukao sa cela DJB, i ako jeste da li je ostao u politici kao clan te stranke ili se totalno povukao???? Tadic bi mogao da privuce nekih 2 posto po mojoj proceni jer ima ljudi koji ga vole, ipak je bio predsednik republike u dva mandata. Za DSS kruze price od kako ih je preuzeo Milos Jovanovic da su Vucicevi ljudi. Znam da sad otvaram mnoga pitanja, ali gde cu ako ne ovde. Jer to su potencijalni novi clanovi SzS.
Ja bi voleo da se sto vise njih okupi u ovom bloku.

Zavetnici su Vucicevi to je ocigledno, kao i Glisic i Parovic. Ali sta je sa Todorovicem i onih jos par patriotskih organizacija koje su bile sa njim..... Sta je sa Komazecom, Lucicem i ekipom.....

- - - - - - - - - -

Mozda mislite da je beznacajno, ali svaki taj mali sindikat i organizacija vuce po par hiljada glasova. Ljudi, znaci to puno. U SzS treba svi da udju, jer je i Vucic okupio u svojoj koaliciji i ovakve i onakve.. Da da Bog da SzS potraje i da dovede do unistenje naprednjacke azdaje......... Nema ko drugi. Ako oni ne uspeju sad, Vucic ce vladati jos 30 godina..

Slažem se, uglavnom, sa svim što si napisao.

Radulović je podneo ostavku jer je preuzeo na sebe odgovornost to što DJB-Dveri koalicija nije prešla cenzus na ovogodišnjim lokalnim izborima u Beogradu. I dalje je tu, i to najuticajniji je pojedinačni član pokreta Dosta je bilo. Ali prihvatio je na sebe odgovornost loših rezultata i povukao se sa mesta opozicionog lidera (nezavisno od toga što je zadržao faktički veliki značaj u DJB, sam potez je za veliku pohvalu jer je jedna retkost na poltičkoj sceni...mada iskreno mislim da nije trebao jer su to ipak bili ipak lokalni izbori; eno Boška ništa mu ne fali).

Neandertalci su odigrali fenomenalnu simultanku sa BG-skim platfusarima
i ostalim trkachima iz raznih pripizzdina.
Navukli su ih sve da se zalepe ko muve na , jelte vec sta, i na sledecim
izborima oduvace jednim potezom sav taj olos, a najkorisnija stvar za
Srbiju bice definitivno saranjivanje djindjicevisticke kopiladi sa politicke
scene Srbije.
Onda ce nastati promaja i tek onda neandertalci treba da se zabrinu
jer ce se neminovno morati pojaviti nove njuske na politickoj sceni.
A do tada, za neandertalce debela ladovina, ovaj olos sto se uzyebava
po BG-skoj kaldrmi moze tabanati dok ima smrdljivih patika.!!!
Сагласан.
Проблем, који они не схватају је тај, што им народ више не верује; могу сад само Јеванђеље да изговоре, ама- џабе, кад те сви памте као протуву и лажова...z:D
На страну, што су на протестима изговорене неке савршене истине.
Али- лажовима се не верује, нити их се слуша...:zroll:

Сагласан.
Проблем, који они не схватају је тај, што им народ више не верује; могу сад само Јеванђеље да изговоре, ама- џабе, кад те сви памте као протуву и лажова...z:D
На страну, што су на протестима изговорене неке савршене истине.
Али- лажовима се не верује, нити их се слуша...:zroll:

Jasno, neandertalci ce odvaliti jos jednu turu od 5-6 godinica,
ali kopilad ide definitivno na otpad i naravno dolaze novi ljudi.!!!

Slažem se, uglavnom, sa svim što si napisao.

Radulović je podneo ostavku jer je preuzeo na sebe odgovornost to što DJB-Dveri koalicija nije prešla cenzus na ovogodišnjim lokalnim izborima u Beogradu. I dalje je tu, i to najuticajniji je pojedinačni član pokreta Dosta je bilo. Ali prihvatio je na sebe odgovornost loših rezultata i povukao se sa mesta opozicionog lidera (nezavisno od toga što je zadržao faktički veliki značaj u DJB, sam potez je za veliku pohvalu jer je jedna retkost na poltičkoj sceni...mada iskreno mislim da nije trebao jer su to ipak bili ipak lokalni izbori; eno Boška ništa mu ne fali).

Slavene, tebe sam imao na umu kada sam postavljao ova pitanja, jer ti pratis.

Kakve su sanse da se Savezu prikljuce DJB, Tadic, DSS, NDMBG, Nova stranka i ekipe oko Todorovica i Komazeca.........??

Slavene, tebe sam imao na umu kada sam postavljao ova pitanja, jer ti pratis.

Kakve su sanse da se Savezu prikljuce DJB, Tadic, DSS, NDMBG, Nova stranka i ekipe oko Todorovica i Komazeca.........??

Tadić je probao mnogo puta da priključi SDS, ali kod većine Saveza za Srbiju je dosta omražen pda nije uspelo. Mislim da su čak bile neke ideje da podnese ostavku i oni izaberu Konstantina Samofalova ili tako neki fazon, jer SZS želi da izbegne asocijaciju sa onima koji su u suštini vrhuške bivšeg režima. Iz istog razloga za većinu nije dobrodošao ni Živković, kao bivši premijer Srbije.

Ako se ikada odluči da se prime SDS i NS, to će biti uz gutanje vrlo teške knedle, dakle ako Boško, Jeremić, Stamat i dr. pristanu, i to, tipa, među poslednjima, nakon što ostatak opozicije se priključi. A možda ni tada jer problem sa Savezom za Srbiju je što se sve odlučuje koncenzusom, a to znači da je dovoljno da jedan kaže da neće ovog ili onog.

Što se već tiče DSS-a, on je na pola puta da se priključi već bio. Miloš Jovanović po mom mišljenju nije Vučićev čovek, ali nema još uvek čvrstu kontrolu nad strankom i u vrhu ima dosta Vučićevih ljudi, koji imaju neki model sporazuma sa vlašću sličan Šešelju. Stvar tu zavisi od toga hoće li i koliko DSS nastaviti svoju revitalizaciju, no ono što očekujem jeste da će napraviti zajedno sa Državotvornim pokretom Srbije i verovatno još nekim nacionalističkim i krajnje desničarskim organizacijama i strankama neku zasebnu koaliciju koja možda za sada neće formalno pristupiti Savezu za Srbiju, ali će, politički, biti na istoj ravni.

Ali imaj na umu da su sve ove stranke i pokreti koje pominjemo, uključiv i Ne davimo Beograd, potpisnici Deklaracije koja je utemeljivač ovih protesta. Dakle, iako mnogi od njih nisu članovi SZS i neće pristupiti možda ni u skorije vreme, rade koordinisano i de facto su objedinjeni u pružanju otpora, a vrlo moguće i jedinstvenog bojkotovanja: https://nedavimobeograd.rs/potpisan...3ujmZ-ubMejLLHGYKL7JRl7O6aCh2MZpO9VK2Nxi9PT0I

Potpisnici iste platforme su i Miloš Jovanović, i Nova stranka i Tadić i DJB, Građanske platforem, pa čak i oni iz današnjeg SMS-a.

Todorović se povukao iz politike. Povremeno daje neke izjave, istina, ali nisam siguran da planira da reaktivira Istočnu alternativu. Znam da se strašno razočarao u sve i svašta; razočarao se i u Mišu Vacića i Šešelja...verujem ako želi da se direktnije angažuje da će ili priključiti se zantno verovatnije DSS-u ili možda čak SZS ali nešto kasnije.

Poslednja izmena:
Tadić je probao mnogo puta da priključi SDS, ali kod većine Saveza za Srbiju je dosta omražen pda nije uspelo. Mislim da su čak bile neke ideje da podnese ostavku i oni izaberu Konstantina Samofalova ili tako neki fazon, jer SZS želi da izbegne asocijaciju sa onima koji su u suštini vrhuške bivšeg režima. Iz istog razloga za većinu nije dobrodošao ni Živković, kao bivši premijer Srbije.

Ako se ikada odluči da se prime SDS i NS, to će biti uz gutanje vrlo teške knedle, dakle ako Boško, Jeremić, Stamat i dr. pristanu, i to, tipa, među poslednjima, nakon što ostatak opozicije se priključi. A možda ni tada jer problem sa Savezom za Srbiju je što se sve odlučuje koncenzusom, a to znači da je dovoljno da jedan kaže da neće ovog ili onog.

Što se već tiče DSS-a, on je na pola puta da se priključi već bio. Miloš Jovanović po mom mišljenju nije Vučićev čovek, ali nema još uvek čvrstu kontrolu nad strankom i u vrhu ima dosta Vučićevih ljudi, koji imaju neki model sporazuma sa vlašću sličan Šešelju. Stvar tu zavisi od toga hoće li i koliko DSS nastaviti svoju revitalizaciju, no ono što očekujem jeste da će napraviti zajedno sa Državotvornim pokretom Srbije i verovatno još nekim nacionalističkim i krajnje desničarskim organizacijama i strankama neku zasebnu koaliciju koja možda za sada neće formalno pristupiti Savezu za Srbiju, ali će, politički, biti na istoj ravni.

Ali imaj na umu da su sve ove stranke i pokreti koje pominjemo, uključiv i Ne davimo Beograd, potpisnici Deklaracije koja je utemeljivač ovih protesta. Dakle, iako mnogi od njih nisu članovi SZS i neće pristupiti možda ni u skorije vreme, rade koordinisano i de facto su objedinjeni u pružanju otpora, a vrlo moguće i jedinstvenog bojkotovanja: https://nedavimobeograd.rs/potpisan...3ujmZ-ubMejLLHGYKL7JRl7O6aCh2MZpO9VK2Nxi9PT0I

Potpisnici iste platforme su i Miloš Jovanović, i Nova stranka i Tadić i DJB, Građanske platforem, pa čak i oni iz današnjeg SMS-a.

Todorović se povukao iz politike. Povremeno daje neke izjave, istina, ali nisam siguran da planira da reaktivira Istočnu alternativu. Znam da se strašno razočarao u sve i svašta; razočarao se i u Mišu Vacića i Šešelja...verujem ako želi da se direktnije angažuje da će ili priključiti se zantno verovatnije DSS-u ili možda čak SZS ali nešto kasnije.

A DJB?

Dobro je ako ce svi da bojkotuju... Onda ce na izbore izaci samo Vucic, Dacic, Seselj, Ceda, Canak, Zavetnici, Glisic, Parovic.... I ko jos? Pomozi mi.. Ili je to to.

Pa Djilas ti je bio covece gradonacelnik Beograda tolike godine..... I sad nece Tadica i ovog Zivkovica a covek koji ih je okupio je isto bio vrhuska bivseg rezima. To je malo smesno. Pa i Jeremic je bio ministar spoljnih poslova jbt.

A DJB?

Dobro je ako ce svi da bojkotuju... Onda ce na izbore izaci samo Vucic, Dacic, Seselj, Ceda, Canak, Zavetnici, Glisic, Parovic.... I ko jos? Pomozi mi.. Ili je to to.

Pa Djilas ti je bio covece gradonacelnik Beograda tolike godine..... I sad nece Tadica i ovog Zivkovica a covek koji ih je okupio je isto bio vrhuska bivseg rezima. To je malo smesno. Pa i Jeremic je bio ministar spoljnih poslova jbt.

Pa napisao sam gore vezano za DJB. Radulović nije lider; imaju predsedništvo od dva člana. Dok ne srede stvari u potpunosti na unutrašnjem terenu, sve će biti neizvesno u vezi njih. Mislim da se išlo polako u tom smeru, ali bih rekao da neko u Savezu za Srbiju neće DJB.

Na izbore će ići ti koje si spomenuo, i Zavetnici. I Šapić (SPAS).

Đilas je vodio Beograd, a ne Srbiju.

Stav Đilasov bio je i dok je smenjivao Tadića krajem 2012. godine i ostao je i danas da je grad bio uglavnom bio dobro vođen; priznao je da je bilo određenih propusta i svoju odgovornost u tome, a da oni koji su vodili državu moraju da plate zbog politike 2008-2012. godine. Tu praksu je primenjivao i kada je postao predsednik DS-a i sproveo čistku, uzimajući mandate i izbacujući iz stranke sve demokrate koje su bile na nekoj odgovornoj funkciji na državnom nivou za vreme mandata Mirka Cvetkovića. To je, generalno, nekakao stav koji je dominanatan u Savezu za Srbiju, uz zvezdicu da jedino Vuk Jeremića ima izuzeće od toga zbog toga što je predsednik jedine trenutno funkcionalne i rastuće stranke, izvesne popularnosti i ugleda koji je vukao. Nakon smene Vučića, lustracije, nužnih reformi i novih izbora, očekuj da će se Đilas svim sredstvima obrušiti na Jeremića da ga penzioniše, jer je on jedini preostali predstavnik vrhuške bivšeg režima (i iz istog razloga odbija da primi SDS u SZS, barem dok ga Tadić vodi).

Uglavno je fazon koji je Đials i ranije gurao u samom DS-u dok ga je vodio, a i sada pokušava da ga pogura u Savezu za Srbiju, a u izvesnoj je meri i dominantan, da niko ko je nekada bio na liderskoj funkciji više ne treba da se primi. Tj. da treba forsirati nove ljude. Kao argument tj. dokaz da će zaista sprovesti lustraciju, on koristi svoje lično iskustvo u DS-u kada je celu stranku počistio (isterujući iz nje između ostalog i Jeremića). Poruka koju je želeo (i još uvek želi) da pokaže jeste da oni koji se nisu pokazali uspešno treba da snose odgovornost i da ne može biti rotacije političara, u fazonu Kurta i Murta da se vrte tj. da je onaj ko je bio na vlasti ode u opoziciju i onda se na vlast i vrati. Generalno nisam ljubitelj Đilasa, kao što i sam znaš, ali ovaj deo njegovog političkog pristupa ima moje potpuno divljenje i poštovanje, jer je na taj način zapravo uradio nešto što niko nije na srpskoj političkoj sceni od uvođenja višestranačja 1990. godine. I taj se duh potrebe za odgovornost i odbacivanje onih koji su se ranije isticali i kompromitovali, u izvesnoj meri oseća i u Savezu za Srbiju, što je jedan od razloga zašto ga ja pronalazim simpatičnim.

Mnogi napadaju Đilasa zbog svega i svačega, a razni i da je uništio Demokratsku stranku i da zato imamo tako slabu i rascepkanu opoziciju. Po mom mišljenju, iako su mu na kraju pajtićevsko-šutanovački reakcionisti skinuli glavu, to što je Đilas učinio bilo je zapravo od interesa ne za samu stranku, već generalno za zdravlje srpske opozicije i cele nacije kao takve. Stvaranje preduslova za pročišćenje i podmladak opozicije nužni je korak ka reformama; primanje nekih kao što su Tadić ili Živković, bivši predsednik i premijer Srbije, pogazilo bi ta načela koja traže nova lica.

Poslednja izmena:

Back