Quantcast

Savez za Srbiju: Režim u panici

комшија

Buduća legenda
Poruka
49.373
Izuzeta sudija u slučaju pokušaja ubistva Borka Stefanovića: Štite se i izvršioci i nalogodavci!

1579643727100.png


Vršilac dužnosti predsednika Višeg suda u Kruševcu Katarina Bošković nastavlja da minira proces protiv osoba koje su 23. novembra 2018. godine pokušale da ubiju Borka Stefanovića. Ona je juče, nakon što je policajac Dejan Palibrk indentifikovao napadače, bez bilo kakvog pravnog osnova na bazi zahteva Jovane Pejčić Vučković, advokatice optuženih, donela odluku o izuzeću sudije Biljane Tošković Surla.


Ovakva skandalozna odluka rezultat je pritiska koji treba da obezbedi oslobađanje onih koji su pokušali da ubiju Borka Stefanovića, ali i da sakrije organizatore i nalogodavce ovog pokušaja ubistva. To je dokaz da u Srbiji postoje zastićeni eskadroni batinaša čija je uloga da tuku i zastrašuju sve koji se protive Vučićevom režimu. Oni se smeju u lice svojim žrtvama jer uživaju podršku i zaštitu SNS.


Tek kada svi koji su na bilo koji način umešani u ovaj ali i druge napade na Vučićeve neistomišljenike budu u zatvoru, moći ćemo da kažemo da se u Srbiju vratila pravda bez koje nema normalnog života.
 

комшија

Buduća legenda
Poruka
49.373
Tepić: Vučić naredio Jorgovanki Tabaković da trgovcu oružjem Tešiću omogući poslovanje na štetu države

1579643780800.png


Aleksandru Vučiću nije bilo dovoljno što je na velika vrata u posao vratio svog omiljenog trgovca oružjem Slobodana Tešića još dok je bio na crnoj listi UN, već je i naredio guvernerki Narodne banke Jorgovanki Tabaković da mimo zakona njegovo poslovanje pokrije i omogući mu, kao nikome drugom, da robu uzima u dinarima, a posle preprodaje u devizama, bez ikakve obaveze prema fabrikama i državi, saopštila je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, pokazavši dokument NBS sa potpisom guvernerke.


„Iz ovog dokumenta jasno se vidi da je firmi “Partizan Tek” Slobodana Tešića omogućeno da posluje bukvalno kao kupac a ne kao komisionar, i da robu nabavlja i kupuje u dinarima, čime završava posao ovde, a nakon toga za višestruko veći iznos preprodaje u devizama, bez obaveze da to prijavi ili na to plati porez“, kazala je Tepić.
Time je prekršeno najmanje dva zakona i više propisa, a to je i još jedan dokaz da je Aleksandar Vučić upregao ceo sistem kako bi pokrio poslovanje svog omiljenog trgovca oružjem Tešića, navela je Tepić.


Kako je objasnila, komisioni ugovori između fabrika i preprodavaca oružja su takvi da preprodavci imaju pravo samo na komisionu proviziju u vrednosti od 5 posto:


„Dakle, to nije njihova roba, već oni to naoružanje za račun fabrika prodaju dalje i na tome zarade 5 posto od komisione provizije. U slučaju Slobodana Tešića i ovog pokrivanja iz NBS, njemu je omogućeno da tu robu plati u dinarima i time završi posao. Ne 5 posto komisione provizije, nego da je kupi i dalje preprodaja u devizama, za višestruko veći iznos koji ostaje samo njemu i tamo gde treba da da ili doda, a treba očito mnogo“, kazala je Tepić.


Da je poslovanje Tešića povlašćeno, pokazuju i cifre iz izveštaja Državne revizorske agencije
„Poslovanje Tešićeve firme tokom 2018. godine sa samo tri fabrike koje čak i nisu toliko skrenule pažnju javnosti – Prvi partizan Užice, Prva petoletka iz Trstenika i Sloboda Čačak – iznosilo je čak 40 miliona dolara. Poređenja radi, poslovanje čuvene firme GIM iznosilo je 7,5 miliona dolara, a Jugoimportovo 17 miliona. Dakle, firma Slobodana Tešića posluje 6 puta više od GIM-a“, navela je Tepić.


Potpredsednica SSP imala je i pitanje za ministra odbrane Aleksandra Vulina:
„Šta je to Ministarstvo odbrane kupovalo od firme GIM i to u avansnoj vrednosti od 28 miliona dinara?“

Prilog: Dokument Narodne banke Srbije sa potpisom guvernerke Jorgovanke Tabaković:


 

комшија

Buduća legenda
Poruka
49.373
https://www.danas.rs/politika/jovanovic-vlada-srbije-promasila-i-dijagnozu-i-mere-za-smanjenje-zagadjenja/

Jovanović: Vlada Srbije promašila i dijagnozu i mere za smanjenje zagađenja

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da su zaključci Radne grupe Vlade Srbije za zaštitu vazduha „uvreda za građane Srbije“ i još jedan dokaz da vlast namerava da ovaj problem i dalje gura pod tepih, umesto da ga rešava.


Jovanović: Vlada Srbije promašila i dijagnozu i mere za smanjenje zagađenja 1

Nikola Jovanović Foto: Narodna stranka

Piše: Danas Online 22. januara 2020. 11.39


„Osnovni nalaz radne grupe da je zagađenje ’nešto iznad proseka godine’ samo potvrđuje da je vazduh i dalje neprihvatljivo zagađen, jer je vazduh u Srbiji poslednjih deset godina prema zvaničnim podacima u trećoj, najlošijoj kategoriji“, rekao je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

Jovanović je istakao da radna grupa, umesto da se fokusira na najveće zagađivače, poput termoelektrana, kao rešenje predlaže subvencije za električne automobile, što je dobra, ali marginalna mera.

„U Norveškoj, koja je svetski lider po tom pitanju, samo je 10 odsto automobila na električni pogon. Ovo pokazuje da Vlada Srbije i dalje namerava da odgovornost i trošak za zagađenje svali na građane, umesto da se bavi najvećim zagađivačima i energetskim sektorom koji je u državnom vlasništvu“, naveo je Jovanović, a prenosi pres služba Narodne stranke.

Jovanović je dodao da vladini navodi o pošumljavanju i pretvaranju Beograda u „smart siti“ deluju cinično i komično, jer vlast sistematski uništava zelene površine i proizvodi gužve i zastoje u prestonici, što je sve doprinelo većem zagađenju.
„I dalje ne pominju ništa o ugrađivanju filtera, merama energetske efikasnosti, kao ni o sredstvima koja bi bila usmerila na podsticanje korišćenja biomase“, naveo je Jovanović.

„Sve ovo dokazuje da vlast nije ni spremna ni kadra da se izbori sa problemom zagađenja, a da je jedino rešenje da opozicija i građani zajednički i u kontinuitetu vrše pritisak kako bi se ipak nešto promenilo“, zaključio je Jovanović.
 

комшија

Buduća legenda
Poruka
49.373
https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/248895/vuciceva-naredba-vlasnik-jovanjice-da-brod-pokloni-bia.html

VUČIĆEVA NAREDBA "Vlasnik 'Jovanjice' da brod pokloni BIA"

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik Miroslav Aleksić pitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića, da li je Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica" na kojem je zaplenjena velika količina marihuane, poklonio BIA brod "Srbija", koji se sada vodi kao vlasništvo Agencije.

1579802347300.png


23. 01. 2020.

- Imam saznanja da je Koluvija BIA poklonio brod "Srbija" registarske oznake BG-346-I i pitam Vučića i Gašića da li je to tačno. Da li je Vučić, pošto mu se dopalo krstarenje u Turskoj sa gospodinom Erdoganom, naredio Gašiću da i država Srbija nabavi brod, pa je Koluvija kupio brod i poklonio ga agenciji - upitao je Aleksić i pokazao fotografiju broda, zatim postavio pitanje i Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Gde se nalazi zaplenjena marihuana, da li je izvršeno biološko veštačenje sadržaja THC-a u biljkama? - upitao je Alksić i naglasio da odbrana Predraga Koluvije zasniva svoju odbarnu na tome, da na tom imanju zapravo nije bio kanabis, nego industrijska konoplja, a da je slučajno upala po neka semenka ili biljka kanabisa - kazao je on i upitao ko je bio nadležan za kontrolu uzgajanja industrijske konoplje, na osnovu dozvole koju je izdalo Ministarstvo poljoprivrede "Jovanjici" i "Superioru".

Aleksandar Vučić i Bratislav Gašić FOTO: Ata Images/Antonio Ahel


- Da li je to bilo u nadležnosti policije ili Ministarstva poljoprivrede, i ko u lancu je imenom i prezimenom bio zadužen za to, ko je saslušan, i kako je moguće da oni nisu utvrdili da tamo postoji ozbiljna proizvodnja kanabisa, u zatvorenom prostoru, sa rasvetom i drugim stvarima neophodnim za to uzgajanje.
Potpredsednik Narodne stranke je naveo i da je dobio tužbu predsednikovog brata Andreja Vučića i da se neće pozvati na imunitet u tom slučaju, jer se raduje suđenju na kojem će raskrinkati "sve kriminalne radnje režima", i najavio da će kao svedoka pozvati Aleksandra Vučića. Aleksić je podsetio da je Aleksandar Vučić izjavio da neće dozvoliti da se zaboravi slučaj "Jovanjica", te dodao da je podržao ovu izjavu predsednika, jer je, kako kaže, "računao da će moći nekad da ne slaže".

Miroslav Aleksić FOTO: Narodna stranka

Miroslav Aleksić FOTO: Narodna stranka

- Rekao je i da će insistirati na odgovrima u slučaju proizvodnje marihuane u Jovanjici. Šta se desilo iza toga? Desilo se njegovo priznanje da neke stvari, ili, slobodno mogu reći, dosta stvari, o kojima sam ja pričao, jesu istinite. I sam je priznao u novogodišnjim intervjuima da su u slučaju "Jovanjica" umešani pojedinci i struktrure iz MUP-a Republike Srbije, Bezbednosno informativne agencije i vojske. Takođe je rekao da je Predrag Koluvija imao ozbiljan prsten zaštite, koji je pružala Republika Srbija. Ja ne znam da li je Aleksandar Vučić svestan da je tim priznanjem zapravo priznao i svoju odgovornost. Pitam predsednika Republike šta je preduzeo povodom saznanja o umešanosti MUP-a, Bezbednosno informativne agencije i Vojske u proizvodnji marihuane? Da li je dao podatke nadležnim organima, da li se sprovodi istraga, ko su ti ljudi koje je on označio kao nekoga ko je pružao prsten zaštite Predragu Koluviji?

Predrag Koluvija FOTO: Printscreen

Predrag Koluvija

Istakao je da na sva ova pitanja, kao i do sada, ne očekuje odgovor u javnosti predsednika, već da ga Vučić i njegovi jurišnici napadnu prostačkim uvredama i lažima, koje izgovaraju na njegov račun.
- Ako je Aleksandar Vučić tako hrabar, i ako ne laže za sve što govori o meni, ja ga pozivam danas, treći put, da se odrekne javno imuniteta, da bih mogao da ga tužim za sve laži koje iznosi o meni. Nema razloga da se boji, ako je sve što iznosi istina, i ako je tako hrabar. Ne mora da bude hrabar samo kad je u studiju sa Sarapom ili u "Hit tvitu". Hajde da vidimo to na sudu. Ko govori istinu, a ko laže. Ili možda čeka da on bude taj koji će kontrolisati sudije, pa da tako hrabar izađe da se suoči sa nekim na sudu - rekao je Aleksić i dodao da on javno odriče svog imuniteta i da bi Aleksandar Vučić i svi ostali mogli da ga tuže.

Aleksandar Vučić FOTO: Ata Images/Antonio Ahel


- Ja se neću pozvati na imunitet po tužbi Andreja Vučića, koju sam dobio. Jedva čekam, i nadam se da će što pre krenuti to suđenje da sa zadovoljstvom mogu da raskrinkam sve njihove laži i sve njihove kriminalne i mafijaške poslove, koje sprovode u ovoj zemlji koju su privatizovali. U toj tužbi koju je pokrenuo Andrej Vučić, ja ću njegov brata pozvati kao svedoka, pa će to možda biti prilika da i on odgovori na neka pitanja.
 

комшија

Buduća legenda
Poruka
49.373
https://srbin.info/politika/muljator-vesic-je-dobio-stan-od-250-000-evra-za-nula-dinara/?utm_source=onesignal&utm_medium=push&utm_campaign=web_push

„Муљатор Весић је добио стан од 250.000 евра за нула динара!“

Марко Бастаћ, председник градског одбора Странке слободе и правде је најавио да ће се та странка позабавити градским функционерима, однсоно њиховим "занимљивим начином доласка до имовине", након што је оптужио заменика градоначелника Београда Горана Весића да је у на Врачару добио стан од 110 квадрата на незаконит начин.

1579900966300.png


22:18 24.01.2020.


Председник општине Стари Град, Марко Бастаћ, надовезао се на причу о „шампионима у прибављању имовине“, након што је о истој теми говорио и заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић.

Поред секретарке МУП-а Биљане Ивковић, односно в.д. директора Електропривреде Србије Милорада Грчића и Николе Селаковића, генералног секретара председника Републике Србије, дошло се до заменика градоначелника Београда Горана Весића.

Бастаћ је рекао да „постоји један човек који је на занимљив начин покрио своју аферу“.

– Реч је о Весић Горану, који је један обичан муљатор, који је дошао до стана од 110 квадрата на Врачару. Ево и како: Решење о грађевинској дозволи 2001. године издато је Тодору Димитријевићу, којем је дозвољено надзиђивање. Исте године Димитријевић склапа уговор са Милићевић Драгомиром, да Милићевић сам изгради 112 квадрата и покрије трошкове још једног стана од 113 квадрата. За ово је потребно, према нашим проценама, миминум 150.000 евра. Милићевић је из села Велика Ломница код Крушевца, до 2001. је радио у предузећу за изградњу путева у Крушевцу, па је право питање – одакле њему паре за овај подухват? – упитао је Бастаћ, који је потом истакао да је Милићевић близак сродник заменика градоначелника Београда Горана Весића.

Како је даље истакао, 2003. је завршена радња на објекту, за који је употребна дозвола издата Драгомиру Милићевићу, који стан, Уговором о поклону, поклања мајци Горана Весића, Љиљани Весић.

– Након тога, Љиљана Весић, Уговором о поклону, поклања стан Горану Весићу, који то уписује у својој имовинској карти, али не помиње као поклон, него да је добио стан из наследства. Ово је све доказ да све што Весић Горан ради је намештено. Стан који данас вреди око 250.000 евра, Весић Горан је добио за нула динара. То је човек који је успео да упропасти град, у Звезди, коју је упропастио, се крио испод стола кад су га тражили навијачи, а све то време институција ћути. Све се мења, а Весић Горан је увек у владајућој странци. Све ће се то променити када буде усвојен Закон који је предложио Борко Стефановић, па ће ови људи морати да објасне одакле им ова имовина – закључио је Бастаћ и додао да се ССП позабавио само Весићем, а да ће наредних дана причати и о осталим градским функционерима, који су „на веома занимљив начин дошли до имовине“.
 

комшија

Buduća legenda
Poruka
49.373
https://direktno.rs/politika/249206/evo-dokaza-da-je-ivkovic-popovic-kupila-stan-od-193-kvadrata-sa-platom-od-186212-dinara-foto.html

Evo dokaza da je Ivković Popović kupila stan od 193 kvadrata sa platom od 186.212 dinara (FOTO)

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović je u petak optužio sekretarku MUP-a Biljanu Ivković Popović da je nelegalno stekla imovinu, posle čega je dobio odgovor da je "lažov i da se perfidno vadi, te da će dobiti na poklon svu imovinu koja se pominje u slučaju da dokaže svoje tvrdnje". Najnovije informacije ipak pokazuju da Ivković Popović poseduje ono što je Stefanović ranije istakao.

25. 01. 2020. 07:24
O čemu se radi? Izveštaj iz 2016. godine pokazuje da je Biljana Popović Ivković imala dvosoban stan koji je kupila, kuću u nasledstvu, garažu, kućni plac u istom svojstvu, a onda još jedan plac (kupovina), voćnjak (kupovina), jedan takođe u nasledstvu i dvosoban stan od 85 kvm (kupovina).


Izveštaj iz 2016. godine, Foto: Privatna arhiva
Izveštaj iz 2016. godine, Foto: Privatna arhiva

Isti sadržaj izveštaja je i iz avgusta 2017. godine, januara 2018, ali se onaj iz 2019. malo razlikuje.


Izveštaj iz 2017. godine, Foto: Privatna arhiva
Izveštaj iz 2017. godine, Foto: Privatna arhiva

Izveštaj iz 2018. godine, Foto: Privatna arhiva

Izveštaj iz 2018. godine, Foto: Privatna arhiva

Kao prva stavka navodio se stan od 80 kvadratnih metara, međutim, izveštaj iz marta 2019. kaže da je vlasnički udeo 1/1, stan od 193 kvm - kupljen.

Izveštaj iz 2019. godine, Foto: Privatna arhiva
I
zveštaj iz 2019. godine, Foto: Privatna arhiva

Prijava Biljane Popović Ivković Agenciji iz 2017. i 2019. godine se razlikuje u pomenutom stanu od 193 kvm, što je i apostrofirao Stefanović.
- Umesto da objasni kako je sa, doduše ne malom platom od 180.000 dinara, uspela da kupi stan od 193 kvadrata za skoro pola miliona evra, pokušala je to da sakrije ruganjem kako će meni pokloniti stan ako dokažem nezakonitu imovinu. Gospođo Ivković, ne znam zašto se plašite da će Vam neko stan uzeti pa mi ga nudite na poklon. Mi nismo tražili Vaš stan, već pitamo odakle Vama novac da ga priuštite. To treba da odgovorite, a ne da se izrugujete, pre svega, policajcima koji takve stanove ne mogu ni da sanjaju - kaže Borko Stefanović u pisanoj izjavi.

- Problem i jeste što je sada imovina zakonita jer vas iz Srpske napredne stranke niko ne pita da objasnite poreklo. To će se promeniti sa promenem ove vlasti ii uviđenjem Zakona o poreklu imovine koji će jednako važiti za sve - dodao je Stefanović.
"Vesić sa sobom ne može da se dogovori koliko košta metro"

Vesić sadi MILION STABALA, uz izjavu: Mesta nema!
Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Borko Stefanović MUP Imovina Biljana Ivković Popovičć

Vezani članci
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
114.878
Protest "1 od 5 miliona", građani zbunjeni
BEOGRAD -
Protest "1 od 5 miliona" večeras je u Vasinoj ulici nedaleko od Filozofskog fakulteta okupio znatno manje ljudi nego prethodnih subota, a trajao je i kraće nego ranije.

Izostao je i kamion sa koga su se ranije govornici obraćali, a ozvučenje je postavljeno na kombi vozilo.

protest, 1, od, 5, mil

Tanjug (Andrija Vukelić)

Valentina Raković iz Pokreta "1 od 5 miliona" na pitanje novinara zašto ima manje građana i da li je na to uticala njihova izjava o mogućem izlasku na izbore, odgovorila je pitanjem: "Da li je to vaša lična procena?"
Dodala je da je bilo situacija kada ih je bilo i manje i da broj učesnika zavisi od građana.
O eventualnom izlasku na izbore, kazala je da će u utorak na konferenciji sve objasniti.
Upitana da li iza takve odluke stoje političari, ona je odgovorila odrečno i navela da iza saopštenja stoji Skupština pokreta "1 od 5 miliona".
Organizator Milovan Simović rekao je da zna da su građani zbunjeni i da će sve biti jasno za tri dana.

Među okupljenim građanima bilo je nezadovoljnih koji su uzvikivali "Bojkot, bojkot", i nisu mu praktično dozvolili da više govori.
Učesnici su zatim krenuli u šetnju pored RTS-a, a protest su završili ispred Skupštine Srbije gde su se popeli na stepenište i razvili transparent na kome je pisalo "Bojkot 1 od 5 miliona". Odatle su poručili građanima da će se videti na konferenciji za medije u utorak.
Protest "1 od 5 miliona" ranije je dao rok od sedam dana Novoj stranci i Stranci moderne Srbije da proglase bojkot, a ukoliko se to ne dogodi, najavili su da će ih oni sprečiti da uđu u parlament tako što će pokret izaći na izbore. To saopštenje je inače izazvalo različite nedoumice i različita reagovanja.

Među okupljenima nije bilo političara.
 

комшија

Buduća legenda
Poruka
49.373
https://www.danas.rs/politika/protest-szs-nastavljaju-se-napadi-rezima-na-ono-sto-je-ostalo-od-pravosudja/

Protest SZS: Nastavljaju se napadi režima na ono što je ostalo od pravosuđa

Bivši sudija Ustavnog suda Zoran Ivošević osudio je večeras na protestu opozicionog Saveza za Srbiju (SZS) u Novom Sadu stavove državnih funkcionera, koji predlažu da predsednik Srbije treba da postavlja sudije i tužioce i rekao da oni „lažu“ kada kažu da se tako radi i u Francuskoj.


Protest SZS: Nastavljaju se napadi režima na ono što je ostalo od pravosuđa 1


24.01.2020.

Ivošević i predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović kazali su da su sadašnji tužioci i predsednici sudova, kao i devet sudija Ustavnog suda, imenovani u prethodnih pet godina, odnosno za vreme sadašnje vlasti, što „režimska propaganda pokušava da sakrije od javnosti

Protest SZS u petak ponovo u Novom Sadu


Naveli su da se nastavljaju napadi režima „na ono što je ostalo od pravosudnog sistema“ u Srbiji i pružili podršku profesionalnim i nezavisnim sudijama i tužiocima, koji pokušavaju da odbrane svoju struku, ali i sudsku granu državne vlasti u celini.

Protest je održan na Pozorišnom trgu, a na njemu se okupilo nekoliko desetina građana, koji su pozvani da bojkotuju izbore.

Novosadski informativni portal 021 konstatovao je da opozicija već nedeljama ne uspeva da u Novom Sadu okupi više od stotinak građana.

Protesti traju duže od godinu dana, a prethodno su bili organizovani kao protesti udruženja „Jedan od pet miliona“.

Naredni protest zakazan je za sledeći petak, 31. januar.


 

комшија

Buduća legenda
Poruka
49.373
https://www.danas.rs/politika/djilas-gospodine-ambasadore-prihvatili-ste-da-budete-gost-na-vucicevoj-televiziji/

Đilas: Gospodine ambasadore, prihvatili ste da budete gost na Vučićevoj televiziji

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP), Dragan Đilas uputio je danas otvoreno pismo ambasadoru Sjedinjenih Američkog država (SAD) u Srbiji Entoniju Godfriju povodom najave Godfrijevog gostovanja na TV Pink. „Prihvatili ste da gostujete na televiziji Pink.


Đilas: Gospodine ambasadore, prihvatili ste da budete gost na Vučićevoj televiziji 1


26. januara 2020. 16.12 Izmenjeno: 16.23


Na televiziji koja je učestvovala u ubistvu Olvera Ivanovića, na televiziji na kojoj se svaki dan organizovano uništavaju životi svima koji misle drugačije od Aleksandra Vučića i njegovih sledbenika, na televiziji na kojoj se emituju programi u kojima se otvoreno propagira nasilje, širi mržnja, urušavaju sve vrednosti na kojima jedno civilizovano i demokratsko društvo počiva“, naveo je Đilas.

„Prihvatili ste, gospodine ambasadore, da budete gost na privatnoj televiziji Aleksandra Vučića, kojoj opozicija nema pristup godinama, na televiziji koja ne informiše građane nego ih najbrutalnije laže“, napisao je Đilas.
Po njegovoj oceni Godfri je „prihvatio da bude gost u emisiji koja je napravljena da pokrije Utisak nedelje Olje Bećković i to u trenutku dok se u Srbiji televizija N1 izbacuje sa državnih kablovskih operatera.

Istih onih na kojima se Nova S nikad nije ni emitovala“. „Umesto patetičnih obraćanja sa pominjanjem reči sramota i stid, ja ću Vam se javno zahvaliti što ste svima nama, koji se borimo za osnovne demokratske vrednosti, koji sanjamo slobodu i pravdu, ovim potezom definitivno pokazali da ste Vi u toj borbi na drugoj strani.“, napisao je Đilas.

Mnogi su, prema Đilasovim rečima, u to i do sada sumnjali na osnovu Gofrijevih izjava, zbog osuda opozicije i glorifikovanja Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, Posle ovoga, razloga za sumnju više nema.
„To što u Srbiji ljude ubijaju, prebijaju, isteruju s posla, to što im decu izbacuju iz obdaništa, to što se vređaju sudije, progone novinari, to što se kriminalci slobodno šetaju, to što se dokazane ubice oslobađaju, to što smo zvanično najkoruptivnija zemlja u Evropi, to što više nemamo status slobodne države, to što državna bezbednost prati opozicione lidere 24 sata dnevno, to što nam deca i članovi porodica imaju probleme zbog fašističke kampanje koju predvodi upravo TV Pink, sve to Vama nije bitno“, naveo je Đilas i dodao: „Bitno je da je onaj koga podržavate spreman da potpiše priznanje Kosova i da kompanijama koje dolaze iz vaše zemlje da poslove vredne milijardu evra bez tendera.

Zato mu se sve to toleriše, zato ga obasipate rečima pohvale i divljenja, dok stotine hiljada ljudi, u Vučićevim seobama naroda, odlazi iz zemlje“. On se, na kraju, zahvalio ambasadoeu SAD, „na podsećanju da ćemo i ovoga puta, kao i mnogo puta u istoriji našeg ponosnog naroda, pobedu morati da osvojimo sami“.
„Zato će ona biti još veća. I zato, kad pobedimo, nikome ništa dugovati nećemo“, zaključio je Đilas.
 

комшија

Buduća legenda
Poruka
49.373
https://www.danas.rs/politika/godfri-djilas-mozda-ne-shvata-ulogu-diplomate/

Godfri: Đilas možda ne shvata ulogu diplomate

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je večeras povodom kritika koje mu je uputio lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas da jedan od lidera Saveza za Srbiju možda ne shvata ulogu diplomate.


Godfri: Đilas možda ne shvata ulogu diplomate 1


Piše: Beta 26. januara 2020. 23.34 Izmenjeno: 23.37

Povodom današnjeg Đilasovog otvorenog pisma Godfriju u kojem ga je kritikovao što je pristao da gostuje u „Hit tvitu“ televizije Pink, američki ambasador je u toj emisiji rekao da je „pozvan od predsednice vlade zemlje u kojoj je akreditovan“ i da „smatra da ne bi bilo u redu da ne dođe“.

„Video sam Đilasovo pismo, cenim njegovu strast u nastupu, ali kada me kritikuje što dolazim u ovu emisiju, on možda ne shvata ulogu diplomate. Biće mi drago da se s njim ponovo sastanem i da čujem njegove primedbe. To što je Đilas trenutno protiv mene ne znači da sam ja na strani vlade, ja sam i dalje strani diplomata i ne učestvujem u političkom životu Srbije“, kazao je Godfri u emisiji „Hit tvit“.

Đilas je u pismu naveo da je Godfri prihvatanjem da gostuje u emisiji „Hit tvit“ definitivno pokazao da se „u borbi za osnovne demokratske vrednosti u Srbiji nalazi na strani vlasti“ i da više nema razloga da se sumnja u to.
Godfri je večeras rekao i da se s Đilasom „suštinski ne slaže“ oko toga na koji način treba da se izraze stavovi i dodao da misli da to treba da bude „kroz biračke kutije“ i da je „potrebno da svi učestvuju na izborima“.

„Nikad nisam video bojkot koji je doveo do pozitivnog ishoda i do ishoda koji bi bio dobar za narod. Ali postoje opravdani razlozi za mnogo toga na šta se opozicioni lideri žale. I SAD i EU i OEBS naglašavali su te propuste i nedostake u medijskom okruženju i to može mnogo da bude unapredjeno“, rekao je Godfri.

Godfri je kazao i da kao strani diplomata „nije u redu da se stavlja na bilo koju stranu“ i da to ne radi, ali da veruje da treba da ohrabruje slobodnu i otvorenu debatu i da treba da postoji izborni proces u kojem gradjani mogu da biraju izmedju svih kandidata.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, koja je govorila u istoj emisiji, rekla je da će Godfri zbog dolaska na Pink „sigurno ‘proći kroz toplog zeca’ „, i dodala da joj je „malo i drago“ zbog toga, jer će američki ambasador „videti kako se drugi ljudi u Srbiji provedu kada se ne slažu sa Draganom Đilasom“.

Ona je ocenila da za bojkot izbora u Srbiji „ne postoji nijedan razlog izuzev nedostatka plana i programa“ i dodala da su izborni uslovi danas „neuporedivo bolji nego 2012. godine“ kada, kako je kazala, „nije bilo opozicionih medija u Srbiji, a danas postoje N1, Nova S, NIN, Vreme, Danas, Blic“

Govoreći o sporu Srbije i Kosova, Godfri je kazao da je „došlo vreme da se gleda napred“, da je svestan istorije Srbije i da je poštuje, ali da sada „nije vreme da se priča o 1389. godini, nego o 2020. godini“.
„Sada govorimo o letovima, o železničkoj, nadam se i putnoj povezanosti. Treba da se stvori okruženje da privatni sektor može da krene napred“, rekao je američki ambasador.

On je naveo da je specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Srbije i Kosova Ričard Grenel, koji je ove nedelje posetio Beograd i Prištinu, „bio jasan da je potrebno stvoriti okruženje“ u kojem bi obe strane imale neku korist i ponovio da to obuhvata i ukidanje kosovskih taksi i obustavljanje srpske kampanje za povlačenje priznanja Kosova.
Povodom usvajanja crnogorskog zakona o slobodi veroispovesti, Godfri je rekao da SAD podržavaju poštovanje verskih sloboda i da prate situaciju u Crnoj Gori „veoma pažljivo“.

On je kazao da SAD poštuju „stav i ponašanje“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Brnabić, jer priznaju suverenitet susedne države i da je Crna Gora značajna zemlja u regionu.
„Nikome nije od koristi da doliva strasti, mržnju ili da objavljuje klipove smišljene da nekoga ponize. Ne sme se ometati pravo ljudi da iskažu svoju veru, mesta na kojima će to učiniti moraju da ostanu otvorena i ne smeju se preduzimati koraci koji bi mogli da naruše odnose Srbije i Crne Gore“, naveo je Godfri.
 

комшија

Buduća legenda
Poruka
49.373
Новаковић: Вучић појачава репресију и покушава да угуши Н1, нећемо му то дозволити

1580106175700.pngПотпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је на протесту у Крагујевцу да мафијашки режим Александра Вучића појачава репресију и покушава у последњих седам дана да ионако мркли медијски мрак учини још мрачнијим.


"Слободни медији су кисеоник демократије и без њих нема слободног друштва. Један од последњих објективних медија, Н1, председник Србије Александар Вучић покушава да угуши. А ми му са овог места поручујемо да му то нећемо дозволити и да дајемо снажну подршку том слободном и независном медију", рекао је Новаковић.


Новаковић је рекао да су Крагујевац и Нови Сад градови које је Вучић највише презрео, потценио, омаловажио и скрајнуо”.


„Зашто? Зато што вуче комплексе још из времена када је био слинави секретар СРС, јер Крагујевац никада није био радикалски, и никада неће бити као ни Нови Сад. Зато су то два града које Вучић систематски заобилази у широком луку и не жели ни да дође, ни да помогне. У последњих осам година у тим градовима није била ниједна значајнија инвестиција и није поправљен квалитет живота“, рекао је Новаковић.


Новаковић је позвао Шумадију и Војводину да устану и обједине своју “еруптивну енергију“, и додао да у њима види социјални потенцијал за промене и побуну.


Потпредседник Народне странке је рекао да је Вучић на власт дошао на идеји борбе против корупције и криминала, а сам је успоставио највећи криминално-коруптивни систем у овом делу Европе.


"Вучић је око себе окупио све што је нецивилизовано и све труле јабуке српске политичке сцене су у једној корпи. Зато ми, који представљамо цивилизовани део Србије, не смемо попут њега да продубљујемо разлике и изазивамо раздор у друштву и народу, већ да ујединимо енергију и срушимо аутократу", рекао је Новаковић.


„Александар и Андреј Вучић су највећи криминалци у овом делу Европе и ми морамо кренути против њих“, навео је Новаковић.


Новаковић је истакао да је “први мафијаш у држави“ Андреј Вучић, који све време рекетира и малтретира људе по Војводини.


„Војвођани, Шумадинци, кренимо заједно у промене против фашистичког и мафијашког режима Александра Вучића“, рекао је Новаковић.
 

комшија

Buduća legenda
Poruka
49.373
https://www.danas.rs/politika/novakovic-kragujevac-je-dvostruko-kaznjen-grad/

Bivši gradonačelnik Novog Sada u intervjuu za Glas Šumadije

Novaković: Kragujevac je dvostruko kažnjen grad

Novi Sad je u periodu vladavine Srpske napredne stranke postao zapušten grad. Novi Sad je i u bivšoj velikoj državi, u urbanom, komunalnom i saobraćajnom smislu važio za jedan od najuređenijih gradova. Jer je planski građen i ništa u Novom Sadu nije bilo haotično i na mahove.


Novaković: Kragujevac je dvostruko kažnjen grad 1


Piše: Z. Radovanović 27. januara 2020. 23.05

Sada Novi Sad ne može da se prepozna. Novim Sadom suštinski vladaju Andrej Vučić i Zvonko Veselinović, tvrdi u intervjuu Glasu Šumadije potpredsednik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković.
– U Novom Sadu postoji urbanistički haos, savetnik gradonačelnika Slobodan Milić Bocara i njegova privatna firma, registrovana na njegovu ženu, grade dva naselja u vrednosti od 20 miliona evra i praktično Novi Sad je eldorado za kriminalce, koje predvode Andrej Vučić, Zvonko Veselinović i gradonačelnik Miloš Vučević sa svojim pomoćnikom Slobodanom Milićem Bocarom, kaže sagovornik Glasa Šumadije. Novaković, koji u poslednje vreme često boravi u Šumadiji, kaže da „ima utisak da je Kragujevac dvostruko kažnjen“. Gotovo da ne postoji grad u državi, smatra, koji je na taj ružan način skrajnut, izopšten… Za razliku od poslovice da svi putevi vode u Rim, ima se utisak da nijedan put ne vodi ni u Kragujevac, ni pored Kragujevca, što je „politika Aleksandra Vučića“

– Kragujevac nikada nije bio radikalski, (Vučić) je uvek ovde gubio izbore. I iz tog gubitničkog mentaliteta imam utisak da je zadržao mržnju i prezir prema Kragujevcu. I da namerno ne želi da učini nijedan korak kao predsednik države, a ranije i kao premijer, kojim bi olakšao da Kragujevac bude primamljiviji za investitore. Jer, ako je primamljiviji za investitore, onda se mogu očekivati nova radna mesta, podizanje životnog standarda i drugačiji Kragujevac, naglašava Novaković.

Dodaje da je Kragujevac dvostruko kažnjen, investiciono, kao i načinom na koji je biran gradonačelnik. Radomir Nikolić svojom profesionalnom biografijom, životnim iskustvom, onim što zna u politici, upozorava Novaković, nema kapacitet da upravlja ovako velikim i kompleksnim gradom.
– Kao bivši gradonačelnik Novog Sada mogu da kažem da je teže upravljati gradovima nego celom državom. Svaka greška je vidljiva. Ne možete da uveravate ljude da je toplo, ako je hladno, da kažete da imate dobru infrastrukturu, ako je prepuna rupa… Na republičkom nivou možete da se bavite demagogijom, da sve što je loše pripisujete prethodnicima ili opstrukciji opozicije. U lokalu to ne može. Očekujem da na prvim poštenim izborima, a to nisu izbori koji se raspisuju za 26. april, nego drugi, koje ćemo tek da izdejstvujemo, Kragujevac dobije pravu ponudu i uspešnog gradonačelnika koji će da vodi grad, poručuje Novaković.
Kerberska ostrašćenost
– Za sve što tvrdim imam dokaze. Ne postoji nijedna moja tvrdnja koja nije potkrepljena papirom od institucija koje su nadležne za određenje oblasti. Novi Sad ima formalnog gradonačelnika koji se zove Miloš Vučević i stvarnog gradonačelnika koji se zove Andrej Vučić. A celom kriminalnom scenom Novog Sada upravlja Zvonko Veselinović. Ne postoji nijedan kriminalac u Novom Sadu koji nije na vezi sa SNS-om. Cela kriminalna mreža, od Zvonka Veselinovića do poslednjeg novosadskog šibicara, upregnuta je samo u jednom pravcu – da skupi što više kapilarnih glasova. Nigde kao u Novom Sadu ne postoji sprega vlasti s kriminalom. Nigde se tako temeljno ne kupuju glasovi. I nigde SNS-ova struktura nije tako kerberski, ideološki ostrašćena. Da mogu, oni bi nas fizički eliminisali, tvrdi Borislav Novaković.
 

Top