Quantcast

Savez za Srbiju: Režim u panici

комшија

Buduća legenda
Poruka
48.204
http://rs.n1info.com/Vesti/a526889/BIRN-Dokazi-postoje-a-Stefanovic-demantovao-ono-sto-nije-receno-za-njegovog-oca.html

BIRN: Dokazi postoje a Stefanović demantovao ono što nije rečeno za njegovog oca

1568834399100.png


18.09.2019.

Koja je uloga oca ministra unutrašnjih poslova, Branka Stefanovića, u izvozu oružja iz Srbije - ovo pitanje ponovo je pokrenuo tekst koji je objavio portal Armswatch. Nebojša Stefanović demantuje da je njegov otac vlasnik firme koja se pominje u tekstu, ali ne objašnjava njegovu vezu sa tom kompanijom.

U dokumentima koje je Armswatch objavio uz tekst je i zahtev koji je firma GIM uputila Krušiku krajem aprila 2017, kojim se traži da se omogući ulaz u fabriku, radi pregleda robe, predstavnicima firme među kojima je i Branko Stefanović.
Ministar Nebojša Stefanović na pitanje o navodima iz ovog teksta ističe da se radi o portalu koji prati nekoliko stotina ljudi.

"Vi onda imate da morate da se branite od toga što je neko naveo i napisao na parčetu papira i stavio i rekao ovo je istina. Onda imate državne institucije koje se oglase, koje pruže dokaze, koje ponude konkretne razloge, šta i kako, a i moj otac sa tim nema nikakve veze. GIM nije firma mog oca. Moj otac nije vlasnik te firme, niti ima bilo šta sa vlasništvom GIM-a", izjavio je ministar Nebojša Stefanović.

Isti dokument i tekst o vezama Branka Stefanovića sa poslovima trgovine oružjem objavio je i portal BIRN u novembru prošle godine. U birnu ističu da je ministar demantovao nešto što niko nije ni rekao.

"Niko nikada nije rekao da je Branko Stefanović, njegov otac, vlasnik GIM-a nego da je direktno učestvovao kao zastupnik i posrednik te kompanije u prodaji oružja za tu kompaniju GIM i za to postoje jasni dokazi. On je rekao da postoji neki papri koji ništa ne znači, a taj papir je u stvari zvanični dokument iz vojne fabrike Krušik u kojem se vidi da on, Branko Stefanović sa još troje ili četvoro ljudi dolazi u zvaničnu posetu Krušiku, kako bi ugovorao prodaju oružja sa Saudijskom Arabijom", navodi Aleksandar Đorđević iz BIRN-a.

Đorđević ističe da je jako važno da se razjasni uloga Branka Stefanovića u ovom poslu.
"Zato što je on učestvovao u pregovorima prodaje oružja vrednog 45 miliona dolara. Da li je on privilegovan zato što je otac ministra policije? Čovek koji nema nikakvo radno iskustvo, niti nikakve reference da se time poslom bavi, odjedanput, "preko noći", postaje jedan od najvećih trgovaca oružjem i samim tim stvara sebi ogromnu materijalnu dobit", dodaje Đorđević.

Otac ministra Nebojše Stefanovića nije se javljao na telefon poznat redakciji, a bez uspeha je bio i pokušaj televizije N1 da preko brojeva na sajtu kompanije GIM stupi u kontakt sa direktorom Goranom Todorovićem.
Gostujući u Novom danu novinar Milivoje Mihajlović ocenio je da ovakve priče mnogo kompromituju ministra Stefanovića.

"Ja mislim da bi prava reakcija bila iz Vlade Srbije da se pokrene ozbiljna istraga i da se to potpuno raščisti, jer to će se to vratiti kao bumerang. Ako imati zabranu u medijima, očigledno, sem ne znam u Danasu, ako imate blokadu te vesti na internetu i to je jasno kojim se metodama to radi, onda neko to želi da sakrije, a to nije dobro", ističe Mihajlović.
Portalu Armswatch koji je objavio ovaj tekst, već tri dana nije moguće pristupiti iz Srbije, a kako je navedeno na njihovom Twiter nalogu, razlog je to što je sajt pod DDOS napadom iz Srbije.
 

комшија

Buduća legenda
Poruka
48.204
http://rs.n1info.com/Vesti/a526863/Zelenovic-Trg-u-Sapcu-veci-od-Trga-Republike-a-bio-jeftiniji-20-puta.html

Zelenović: Trg u Šapcu veći od Trga Republike, a bio jeftiniji 20 puta

zelenovic[1].jpg


18.09.2019.
Predsednik stranke Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović upitao je predsednika Srbije šta on i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rade sa novcem građana u Beogradu i kako je samo u projektima koje oni rade, kako navodi, sve skuplje nego što stvarno jeste.

"Rekonstrukcija centralnog trga u Šapcu koštala je 500.000 evra. Rekonstrukcija Trga Republike u Beogradu koštala je 10 miliona evra. Trg u Šapcu rekonstruisan je za 75 dana. Trg u Beogradu rekonstruisan je za 375 dana. U Šapcu nismo imali nijednu reklamaciju na funkcionalnost trga. U Beogradu posle rekonstrukcije trga fale dve kolovozne trake u srcu grada", naveo je Zelenović u otvorenom pismu Vučiću.

On je podsetio da je Vučić rekao da je reč o najboljem projektu, a sada ne valja. "Kocke za koje ste rekli da su kamene, sad su ipak betonske. Ono za šta ste tvrdili da je granit, ispostavlja se da je presvučeni beton. Ono za što ste rekli da je večno, potrajalo je deset dana. Kocke za koje ste garantovali da su najbolje se vade i okreću naopačke. Sada nas ubedjujete da je najbolje, da to što je do juče bilo najbolje, bude naopačke. Na kraju je saobraćaj ponovo zatvoren za građane, a Vesić pohvaljen za dobro obavljen posao", dodao je on.

Zelenović je podsetio da je Trg u Šapcu veći od Trga Republike, a da je bio jeftiniji 20 puta od trga u Beogradu.

1568835069200.png


"Dokle ćete ubeđivati građane Srbije da je domaćinska politika kada platite 20 puta skuplje od realne cene? Kako je to samo u projektima koje vi radite sve skuplje nego što jeste? Vama je skuplji i kilometar autoputa, i trg. Skuplja vam je novogodišnja jelka i fontana. Sve čega se vi dotaknete je višestruko skuplje od uobičajene cene", dodao je on.

Gradonačelnik Šapca je optužio Vučića da je kod njega sve višestruko skuplje od normalnog i da to ima veze sa stilom života koji vodi.

"Vi nosite iste patike kao (Hašim) Tači, koje koštaju 500 evra. Više od prosečne srpske plate. Vi nosite isti sako kao (Redžep Tajip) Erdogan, koji košta 4.359 evra. Više od 10 prosečnih plata u Srbiji. Dakle, Vama je to normalno. To kako Vi živite, nakon što pet vaših plata potrošite na samo jedan sako, je vaša stvar. No, to kako žive građani, nakon što se Vi razbacujete njihovim novcem nije vaša stvar. Stvar je građana i zakona", naveo je Zelenović.

 

комшија

Buduća legenda
Poruka
48.204
https://www.danas.rs/politika/jovanovic-savez-za-srbiju-nece-ici-na-okrugli-sto-na-fpn/

Jovanović: Savez za Srbiju neće ići na okrugli sto na FPN

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju i potrpedsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da Savez neće učestvovati na okruglom stolu na Fakultetu političkih nauka o izbornim uslovima jer ne postoji politička volja vlasti da se normalizuje situacija u Srbiji.

1568836574000.png


Piše: Beta1 8. septembra 2019. 12.37

„Uprkos najavama vlasti da želi da normalizuju situaciju u Srbiji od toga ustvari nema ništa“, rekao je Jovanović novinarima u Beogradu.
On je istakao da je „laž“ da vlast želi da se situacija vrati u normalu i da zato Narodna stranka ni Savez za Srbiju neće učestvovati na okruglom stolu na sutrašnjem na FPN i neće odustati od najavljenog bojkota izbora koji se održavaju na proleće.
Jovanović je kazao da vlast i dalje širi govor mržnje i da zamenik gradonačelnika Goran Vesić „gotovo svako jutro“ na Pinku-u govori sa podcenjivanjem i vredja njega i opozicione lidere.
Okrugli sto, šesti po redu, u okviru Dijaloga o izborima 2020. godine biće održan 19. septembra i posvećen je zaštiti i unapredjenju biračkog prava, saopštili su ranije organizatori Fondacija za otvoreno društvo i FPN.
Na učešće u dijalogu pozvani su predstavnici relevantnih političkih stranaka, organizacije gradjanskog društva koje se bave izborima, i stručnjaci s fakulteta i instituta koji se bave ovim temama, ali i republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac i predstavnici Državnog veća tužilaca.
 

комшија

Buduća legenda
Poruka
48.204
Evropski parlament je 2009. godine usvojio rezoluciju koja osuđuje sve bivše komunističke režime.
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P6-TA-2009-0213+0+DOC+XML+V0//EN

Komunjaro, na tvoju veliku žalost, EU je osudila Titov režim.
Боте боли ме баш дупе за резолуцију "Европског парламента", то под један; под два, том резолуцијом су "осуђени" тоталитарни режими као што је био у случај у теби драгом Совјетском савезу или у Бугарској, а СФР Југославија није био тоталитарна држава и то сам ти већ доказао на 175. страници ове теме. А сад чибе.
 
Poslednja izmena:

комшија

Buduća legenda
Poruka
48.204
https://www.danas.rs/politika/obradovic-kasno-je-za-pregovore-o-izborima/

Obradović: Kasno je za pregovore o izborima

Lider Dveri i predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Boško Obradović rekao je za FoNet da je već kasno za pregovore o izborima na proleće 2020. godine, reagujući na izjavu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da je dobrodošao angažman delegacije Evropskog parlamenta u obnavljanju međustranačkog dijaloga u parlamentu.

33183703_b-678x382[1].jpg


Piše: FoNet 18. septembra 2019. 14.54

„Potrebno je prvo pomeriti termin izbora na jesen sledeće godine i napraviti sporazum o slobodnim i poštenim izborima koji bi važio najmanje 6 do 12 meseci pre izbora, uz prelaznu, tehničku vladu kao garanciju primene Sporazuma“, objasnio je Obradović.

On je naveo da ukoliko predstavnici Evropskog parlamenta dolaze sa tom idejom, kao što je slučaj u Crnoj Gori i Makedoniji, onda je to prava stvar. Obradović je naglasio da su, bez obzira na to ima li ili nema posrednika u razgovorima između vlasti i opozicije, to njihovi uslovi i bez ispunjenja tih zahteva oni neće odstupiti od bojkota izbora
 

BG5

Veoma poznat
Poruka
11.580
Боте боли ме баш дупе за резолуцију "Европског парламента", то под један; под два, том резолуцијом су "осуђени" тоталитарни режими као што је био у случај у теби драгом Совјетском савезу или у Бугарској, а СФР Југославија није био тоталитарна држава и то сам ти већ доказао на 175. страници ове теме. А сад чибе.
Na tvoju veliku žalost, tom rezolucijom osuđeni su i autoritarni režimi. Citiram:

" all totalitarian and authoritarian regimes"

Dakle, ne samo totalitarni nego i autoritarni režimi, a Titov režim je bio autoritaran.

A sad, čibe komunjaro.
 

комшија

Buduća legenda
Poruka
48.204
https://www.danas.rs/politika/jovanovic-vesic-slagao-o-ugovoru-za-trg-republike-neko-ce-morati-u-zatvor/

Jovanović: Vesić slagao o ugovoru za Trg Republike, neko će morati u zatvor

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić slagao da je ugovor izvođačem za Trg Republike objavljen na portalu Uprave za javne nabavke i da će zbog te rekonstrukcije „neko morati da završi u zatvoru“.

Nikola-Jovanović-678x382[1].jpg


Piše: Danas Online 19. septembra 2019. 11.46 Izmenjeno: 11.49

„Vesić obmanjuje javnost u vezi sa rekonstrukcijom Trga Republike u pokušaju da skine sa sebe odgovornost za brljotine i kriminal“, rekao je Jovanović ispred opštine Zvezdara, gde je danas održana sednica Skupštine opštine, koju bojkotuju odbornici SZS.

Jovanović je pozvao Vesića da objavi konačnu situaciju, odnosno finalnu cenu koju će Grad Beograd isplatiti izvođaču i da nakon toga podnese ostavku i da se zajedno sa ostalim odgovornim licima stavi na raspolaganje istražnim organima.
Jovanović je naveo da je Vesić juče preko „svog portparola“ i odbornika SNS-a Aleksandra Mirkovića obmanuo javnost da je ugovor sa austrijskom firmom „Štrabag“ objavljen na portalu Uprave za javne nabavke što, kako je istakao, jednostavno nije tačno.

„A onda je pokušao da svu krivicu za debakl na Trgu Republike prebaci na izvođača. Podsećam javnost da je investitor radova bila Gradska uprava, odnosno Sekretarijat za stambene i komunalne poslove. Oni su odgovorni za nabavku kocki koje ne odgovaraju konkursnoj dokumentaciji“, rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da je nadzor radova obavila Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.
„Ako su oni odobrili da se kocke poslože kako je prvobitno bilo urađeno, ne može izvođač biti kriv“, dodao je Jovanović.
Potpredsednik Demokratske stranke Dragoslav Šumarac rekao je da se prilikom rekonstrukcije Trga Republike nije poštovalo mišljenje stručnjaka i da „Vesić može da obrće kocke koliko hoće“, ali će one posle prvog mraza početi da ispadaju.

„Još su stari Rimljani pravili puteve od kamenih kocki, a Vesić i njegova družina su se setili da postave betonske kocke. Očigledno je reč o velikoj korupciji i kriminalu“, rekao je Šumarac.
Potpredsednik Dveri Jugoslav Kiprijanović rekao je da je Vesić počinio „najozbiljniji urbicid“ u istoriji Beograda i da vlast ne vodi računa o interesima građana, nego joj su joj važni samo korupcija i lično bogaćenje.

„Gradski urbanista Marko Stojčić je čovek sa spornom diplomom. Naprednjački režim postavlja tako ucenjene ljude da potpisuju sporne dokumente. To im, međutim, neće pomoći da izbegnu odgovornost, jer će svi odgovarati za kriminal i korupciju“, rekao je Kiprijanović.
 

комшија

Buduća legenda
Poruka
48.204
https://www.danas.rs/politika/djilas-imamo-i-mi-plan-za-kosovo-ali-on-se-nece-sprovoditi-sa-vucicem-haradinajem-i-tacijem/

Đilas: Imamo i mi plan za Kosovo ali on se neće sprovoditi sa Vučićem, Haradinajem i Tačijem

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da nije tačna tvrdnja predsednika Srbije da niko osim njega nema plan za Kosovo i podsetio da je SSP još u maju predstavila svoju Deklaraciju o pomirenju koja podrazumeva normalizaciju odnosa dva naroda.

Dragan-Đilas-ispred-predsedništva-678x382[1].jpg


Piše: Beta19. septembra 2019. 11.55

Đilas je novinarima ispred Predsedništva Srbije rekao da taj plan predviđa da u procesu pomirenja ne mogu učestvovati ljudi koji su činili ratne zločine ili su huškali zločince, jer je sa takvim ljudima nemoguće postići pomirenje, s obzirom da takva reč i ne postoji u njihovom rečniku.

On je ocenio da u ovom trenutku nije moguće postići konačan dogovor o statusu jer Albanci insistiraju na nezavisnosti a deo međunarodne zajednice ih u tome podržava, zbog čega je potrebno insistirati na normalizaciji koja podrazumeva prestanak provokacija, ukidanje taksi, omogućavanje slobodnog kretanja, lečenja i studiranja, kao i rešavanje drugih stvari koje su sada sporne.

Predsednik SSP je naveo da je Kosovo jedna od tačaka u Evropi sa koje se ljudi najviše iseljavaju i ocenio da je to posledica činjenice da su ljudi „taoci kriminalaca“, i Srbi na severu i Albanci na jugu Kosova.
Đilas je naveo da je nakon 2012. godine i dolaska na vlast Aleksandra Vučića Srbija sistematski istisnuta sa severa Kosova i da Srbi koji tamo i dalje žive sada imaju samo mobilne telefone preko kojih direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić može da se čuje sa Vučićem.

On je rekao da su potencijalni sagovornici po pitanju tog plana svi koji žele da ga prihvate i da je on preveden i na albanski jezik.
„Ovo je jedini način. Sedam godina pokušavaju sa Vučićem. Jesu li bilo šta postigli?“, rekao je Đilas i dodao da se to može rešiti samo bez ljudi koji su opterećeni prošlošću, dakle bez Vučića i kosovskih lidera Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija.

Govoreći o odluci kosovskih vlasti da omoguće glasanje na predstojećim izborima samo ljudima sa kosovskim dokumentima, on je rekao da to nije prvi put i da je isti režim bio uspostavljen i prilikom prethodnih lokalnih izbora.
Đilas je naveo da je stav njegove stranke da je Kosovo teritorija Srbije i da narednu vlast neće obavezivati nijedna odluka koju eventualno bude donela nelegitimna skupština.
 

комшија

Buduća legenda
Poruka
48.204
Evropski parlament je 2009. godine usvojio rezoluciju koja osuđuje sve bivše komunističke režime.
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P6-TA-2009-0213+0+DOC+XML+V0//EN

Komunjaro, na tvoju veliku žalost, EU je osudila Titov režim.
Na tvoju veliku žalost, tom rezolucijom osuđeni su i autoritarni režimi. Citiram:

" all totalitarian and authoritarian regimes"

Dakle, ne samo totalitarni nego i autoritarni režimi, a Titov režim je bio autoritaran.

A sad, čibe komunjaro.
Боте да си икада читао нешто осим форума, знао би да Југославија није била ни тоталитарна држава ни аутократија. Тоталитарна држава настаје када једна партија одређује све аспекте живота, као у Совјетском савезу или нацистичкој Немачкој и што наравно није био случај са Југославијом јер смо имали самоуправљање и делегатски систем и изборе по том систему, а конкретно аутократија би значило да је на власти у Југославији постојала отуђена група људи која не поштује законе већ их отворено крши зарад личне власти у циљу експлоатације друштва - на пример као што сада то чини твој Вољени Пицоусти и његови бандити.
 

Top