Quantcast

Savez za Srbiju: Režim u panici

комшија

Buduća legenda
Poruka
40.928
https://www.danas.rs/politika/vesic-u-skupstinu-usao-na-sporedni-ulaz-odbio-da-primi-rezultate-izjasnjavanja-sa-starog-grada/

Vesić u Skupštinu ušao na sporedni ulaz, odbio da primi rezultate izjašnjavanja sa Starog grada

Predstavnici opštine Stari grad pokušali su danas da uruče zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću rezultate izjašnjavanja građana te opštine o infrastrukturnim radovima, ali je on odbio da primi te rezultate.

569386


Piše: Beta 17. juna 2019

Vesić je okupljenima ispred Skupštine grada kazao da je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać kriminalac i da neće da razgovara, nakon čega je ušao u zgradu Skupštine.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać došao je sa grupom građana ispred glavnog ulaza u Skupštinu Grada Beograda da sačeka Vesića i uruči mu rezultate, ali je Vesić u zgradu ušao na sporedi ulaz gde ga je čekalo nekoliko predstavnika opštine Stari grad.
Ispred Skupštine grada donet je pano sa rezultatima izjašnjavanja građana, a predsednik opštine Stari grad pozvao je gradonačelnika da izađe i da mu uruči rezultate.

Obezbeđenje Skupštine kazalo je Bastaću da nema zakazano, da gradonačelnik ne može da ga primi i uputilo ga da rezultate preda na pisarnici.

Bastać je zatražio od gradonačelnika da se oformi Komisija od građana i nezavisnih predstavnika struke kako bi se rešio problem poput kolapsa saobraćaja u gradu, radova, ili izgradnje gondole.

Na izjašnjavanje građana opštine Stari grad izašlo je 21,7 odsto građana te opštine, a 87 odsto se izjasnilo da je protiv proširenja pešačke zone na Trgu Republike i uvođenja trolejbuskog saobraćaja oko Gundulićevog venca i ulica Venizelisova i Žorža Klemansoa.
 

комшија

Buduća legenda
Poruka
40.928
https://www.danas.rs/politika/jeremic-zakon-o-nauci-podstice-najbolje-da-odu/

Jeremić: Zakon o nauci podstiče najbolje da odu

Narodna stranka upozorava da će izmene Zakona o nauci i istraživanju podstaći najškolovanije ljude koje Srbija ima da napuste zemlju i svojim znanjem doprinesu razvoju drugih država, koje u njihovo obrazovanje nisu ništa uložile.
Piše: Danas Online 17. juna 2019. 13.19

„Lično sam se uverio koliko je obrazovanje važno i stoga apelujem na naprednjačku vlast da još jednom razmotri predložene izmene zakona, za koje priznati stručnjaci tvrde da će ostaviti bez posla oko 1.000 naučnih istraživača. Plagijatori doktorata iz vrha vlasti očigledno ne shvataju suštinski značaj i vrednost visokog obrazovanja i istraživačkog rada, jer su svoje diplome kupili“, izjavio je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Građani Srbije zaslužuju da naučnici za čije su obrazovanje odvajali svoj novac doprinesu razvoju naše zemlje i time im višestruko vrate sredstva uložena u njihovo školovanje.
Naši mladi i obrazovani ljudi su naš najveći razvojni potencijal i oni moraju znati da je Srbija mesto gde mogu da se u potpunosti profesionalno ostvare. Obrazovanje je uvek najbolja investicija, navodi se u saopštenju Narodne stranke.
 
Top