SAVEZ KOMUNISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE - SKOJ

ILLUMINAT

Domaćin
Banovan
Poruka
3.050
Bojkot za sve komuniste i Jugoslovene! Bojkot bre! Jedva smo stekli državu, a dobili smo je ne kao volju našeg naroda, jer nam Jugosloven Vojislav Koštunica nije dao da na referendumu glasamo za nezavisnu Srbiju, već kao posledicu odluke većine građana Crne Gore da više ne žele da žive sa nama, i sad treba da nam dođe neki novi SKOJ da nas vraća u Jugoslaviju! Bojkot bre!
 

ILLUMINAT

Domaćin
Banovan
Poruka
3.050
Posetio sam http://www.skoj.org.yu i pročitao njihov program. Slede neviđene (bajate) gluposti:

NKPJ ne priznaje protivustavnu i protivzakonitu secesiju koju su izvršila rukovodstva Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, jer je taj izdajnički akt suprotan trajnim interesima naroda koji žive u tim republikama, kao i naroda i nacionalnih manjina u čitavoj Jugoslaviji.


NKPJ će se boriti za obnovu na dobrovoljnim i istinski ravnopravnim načelima državne zajednice svih jugoslovenskih naroda i nacionalnih manjina, za obnovu integralne Jugoslavije. Različite okolnosti mogu usloviti da borba za obnovu integralne Jugoslavije poprima razna etapna, delimična i prelazna rešenja koja će biti u funkciji budućeg celovitog rešenja i modela.

Neophodno je propagirati ideju jugoslovenstva.

Osnovna programska orijentacija NKPJ obuhvata sledeća pitanja:

Jugoslavija

NKPJ će se boriti za vlast radničke klase koju čine svi oni koji žive od rezultata svoga rada. Ona će najcelovitije i najpotpunije izražavati njene aktuelne i trajne interese i težnje.

Cilj Partije je obnova velike, jedinstvene Jugoslavije, zasnovane na federativnom ili konfederativnom načelu. Svi narodi u toj novoj državnoj zajednici treba da budu istinski ravnopravni, da žive složno i prijateljski.

Bliži cilj NKPJ je priključenje Državnoj zajednici Srbije i Crne Gore na federativnom ili nekoj drugoj osnovi, neke ili nekih bivših jugoslovenskih republika, koje su se protivustavnom secesijom privremeno izdvojile. To priključenje treba da bude slobodna i dobrovoljno izražena volja i želja svake od tih republika. Moguće je i ujedinjenje sa našom zemljom određenih delova tih ranije administrativno konstituisanih republika, pod uslovom da većina stanovništva na tim teritorijama izrazi želju da živi u zajedničkoj državi Jugoslaviji. U takve bivše delove nekadašnjih administrativno konstituisanih bivših republika spada i Republika Srpska.

U sadašnjim okolnostima, NKPJ je za očuvanje i unapređivanje postojeće Državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Ovo je protiv spoljne politike naše države. Srbija ima ambasadore u Ljubljani, Zagrebu, Skoplju, Sarajevu i Podgorici. Bojkot bre!
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.