Саветодавни кутак

Evo jedne slozene. Odzaci bas ne spadaju pod moje omiljene motive:lol: ... ali posto mi je izgledala tako slozeno i spremljeno - nisam mogla da odolim.

1-slozeno-001.JPG

Prilozi

• slozeno.jpg
    slozeno.jpg
    26,3 KB · Pregleda: 14
Poslednja izmena:
Evo jedne slozene. Odzaci bas ne spadaju pod moje omiljene motive:lol: ... ali posto mi je izgledala tako slozeno i spremljeno - nisam mogla da odolim.

Pogledajte prilog 272241

Ovi odžaci su baš lepi,izgleda da su vodili računa i o tome.

Fotku sam odmah zamislila bez ovog najbližeg automobila,ne znam zbog čega,ali mi je tako lepše.

Znam da je teško sačekati pravilan raspored,udaljenost(čak i boju)nadolazećih automobila,pogotovo ako se ne stoji na sasvim bezbednom mestu.:lol:
Mada mi se čini da je ovo fotorafisano u toku vožnje,tako da verovatno nije bilo prostora i vremena za podešavanje.

Ovi odžaci su baš lepi,izgleda da su vodili računa i o tome.

Fotku sam odmah zamislila bez ovog najbližeg automobila,ne znam zbog čega,ali mi je tako lepše.

Znam da je teško sačekati pravilan raspored,udaljenost(čak i boju)nadolazećih automobila,pogotovo ako se ne stoji na sasvim bezbednom mestu.:lol:
Mada mi se čini da je ovo fotorafisano u toku vožnje,tako da verovatno nije bilo prostora i vremena za podešavanje.

Da iz auta sam slikala - za vreme voznje :)

Kod mene pise sve na nemackom. View Image - to sam uradila... kopirala u novi tab i onda adresu na krstaricu u URL i opet - error: invalid File -

Mislim da je problem samo kod te jedne slike ... ali drugi put- sada nemam vise vremena - puno hvala :)

Ok Evo gde je problem. Kada ti se otvori taj prozorcic na krstarici, videces da i na njemu gore imas jos jedan tab na kome pise FROM URL.

E ti klikni na njega i tu zalepi adresu. ;)

Mislim da nece ni tebi uspeti da je postavis u URL jer je slika zatvorena za net ... to sam juce nenamerno uradila pa je verovatno u tome problem - tako ja to tumacim ... ali mozda gresim (???)

Ja sam detaljno opisao proces, onako kako ga ja izvodim u Firefoxu.

E sada, ako si prethodno te slike postavila na nekom sajtu koji ne dozvoljlava da se linkuje, onda je to druga vrsta problema i resenje bi bilo da linkujes sa nekog drugog sajta. Ja linkujem slike sa Facebooka. Cak i one slike koje mogu samo ja da vidim na Facebooku, mogu da linkujem.

Ja sam detaljno opisao proces, onako kako ga ja izvodim u Firefoxu.

E sada, ako si prethodno te slike postavila na nekom sajtu koji ne dozvoljlava da se linkuje, onda je to druga vrsta problema i resenje bi bilo da linkujes sa nekog drugog sajta. Ja linkujem slike sa Facebooka. Cak i one slike koje mogu samo ja da vidim na Facebooku, mogu da linkujem.

Bila je moja greska - greske pocetnika
smilie_baby_019.gif

Picasa nudi Google za linkovanje i meni je Google potpuno ok., samo, eto, jedino sto mi ne uspeva na Googlu je format od 800 x 600 pixel. Uvek u blizini ali nikako tacno: ako pogodi sirinu onda ne pogodi duzinu i obratno a nema u opciji da se moze kliknuti na 800 x 600; ima 144 Pixel; 400 x 400; 640 x 640; i na kraju samo 800 Pixsel bez x 600 :roll:
Eto, posto na Googlu nemam zeljenog uspeha, registrovala sam se i na ImageShack i tako se sada paralelno zezam oko ovoga na jednom i na drugom saitu i do sada jos nista nisam uspela. Pokusala sam da se registrujem i na dodaj.rs(videla sam da je Nina tamo) ali tu me ne primaju jer sam iz Svabije:mrgreen: ... a u Facebooku nisam registrovana a samo zbog toga necu da se registrujem. Nepreostaje mi nista drugo nego da se dalje igram i experimentisem...
smilie_baby_209.gif

Bila je moja greska - greske pocetnikaPogledajte prilog 272606

Picasa nudi Google za linkovanje i meni je Google potpuno ok., samo, eto, jedino sto mi ne uspeva na Googlu je format od 800 x 600 pixel. Uvek u blizini ali nikako tacno: ako pogodi sirinu onda ne pogodi duzinu i obratno a nema u opciji da se moze kliknuti na 800 x 600; ima 144 Pixel; 400 x 400; 640 x 640; i na kraju samo 800 Pixsel bez x 600 :roll:
Eto, posto na Googlu nemam zeljenog uspeha, registrovala sam se i na ImageShack i tako se sada paralelno zezam oko ovoga na jednom i na drugom saitu i do sada jos nista nisam uspela. Pokusala sam da se registrujem i na dodaj.rs(videla sam da je Nina tamo) ali tu me ne primaju jer sam iz Svabije:mrgreen: ... a u Facebooku nisam registrovana a samo zbog toga necu da se registrujem. Nepreostaje mi nista drugo nego da se dalje igram i experimentisem...Pogledajte prilog 272610

Ne mora da bude tačno 800x600 nego približno. Moje fotke su najčešće 800x531.

- - - - - - - - - -

Uskoro izlazi nova verzija Adobe Lightroom-a , 4.4 :D

- - - - - - - - - -

I Camera Raw 7.4 :D

Mogu da se skinu bete već, a RC su već krekovane i dostupne narodnim masama. :D

Ja sam taj problem resio tako sto sam sve fotke koje ste mi linkovali sacuvao na svom kompjuteru, podesio sirinu na 800pix i uploadovao na moj FB u album koji samo ja mogu da vidim. I odatle postavio na temu za glasanje.

Pri tome sam promenio imena fajlova u brojeve od 1 pa na vise, da ne bi bili prepoznatljivi.

:)

Back