Саветник Зеленског о Путину

zx16

Elita
Banovan
Poruka
18.581
Ауторска тема!
На yt имате цео интервју познатог новинара, политичара, русофоба Дмитрија Гордона са адвокатом и саветником и сарадником Јушченка, Јануковича, Порошенка и Зеленског, Андрејом Богданом урађеним још 2020!
Разговор траје преко 4 часа и не верујем да ће га ико од вас гледати комплетног и питање је колико разумете језик?
Издвојио сам део у коме Богдан директно одговара о Путину, као сведок разговора између Путина и Зеленског.
У најкраћим цртама, превод разговора.
Гордон:
-Први телефонски разговор између Путина и Зеленског, ти га памтиш, присуствовао си разговору?

Богдан:
-Да, присуствовао сам али немам право да о томе било шта кажем.

-Разговор је био интересантан?
-Да, изузетно.
-Путин се са поштовањем обраћао Зеленском?
-Да. Да, са великим поштовањем и видела се његова велика жеља да се нађе заједнички језик. Путин је током разговора направио аналогију са својим почетком и готово истом ситуацијом коју је имао у Русиј а то је сукоб у Чеченији и катастрофална економска ситуација.
-Интересантно? Питања које је постављао Зеленски, ти си их формулисао?
-Не.
-Да ли је тачно, да је у том разговору Путин нагласио да до сада ни један украјински председник није поштовао договрено, није држао реч?
-Не могу вам рећи, ми немамо право да оцењујемо разговор два лидера.
-Париз, први сусрет Путина и Зеленског, очи у очи, по чему памтиш тај сусрет?
-Схватио сам да ће разговор бити тежак и без неког помака у ближе време. Говорили су сви, Зеленски, Меркелова, Макрон, Путин а ја сам био са њима. Било је отворених и затворених делова разговора и ја Вам могу говорити само о отвореим деловима.
-Како се Путин опходио према Зеленском?
-Са поштовањем!
-На Ви?
-Да.
-Тачно са дужним поштвањем?
-Са изузетним поштовањем. Видело се да је Путин желео да нађе решење проблема. У то време је однос Украјине према Русији био такав да Зеленски није хтео да иде против мишљења Украјине.
-Интересантно. А какви су данас односи Путина и Зеленског?
-Из онога што ја знам, разговори телефоном, могу рећи да смо Путина обманули, слагали.
-Путина?
-Да.
-Обећали једно а урадили друго?
-Да, обећали једно а ништа нисмо урадили!

Та дубиоза се само повећавала, посебно у 2021 када је Украјина почела масовно да добија оружје од НАТО пакта и ставила до знања да је мирно решење проблема не интресује, иде на војно решење! До чега је довела таква одлука, управо смо сведоци.
 
Mnogo je toga nedostupno javnosti, kao sto obicno biva...ali bice, nece biti potrebe cekati decenijama da se objelodane uzroci sadasnjih zbivanja...
Недоступно је јер разобличава умешаност ЕУ и САД у целу причу. Не треба бити превише паметан да би схватио ко иза свега стоји!
 
Недоступно је јер разобличава умешаност ЕУ и САД у целу причу. Не треба бити превише паметан да би схватио ко иза свега стоји!
To znam i ja, ali govorim o potezima koji su tek trebali da se dese...Putin je imao debele razloge za ovaj rat, pokusao je sve da ga izbjegne, ali kasno je bilo...da je ovo uradio prije osam godina, pregazio bi komplet Ukrajinu uz minimalne gubitke, sto ruske, sto ukrajinske...
 
Mnogo je toga nedostupno javnosti, kao sto obicno biva...ali bice, nece biti potrebe cekati decenijama da se objelodane uzroci sadasnjih zbivanja...
Pa Kijev je hteo napasti Donbas punom snagom, plus u NATO i zvanično. Nije hteo Minsk pregovore, kao što ni sada neće...

Rusija je kasnila ali ipak na vreme ušla u Ukrajinu, da zaštiti svoje interese znajući da će Zapad reagovati sankcijama...

A suština je geopolitika i transfer moći, sa Zapada na Istok...
 
Pogledao sam ovaj deo intervjua i, otprilike, tako sam i mislio da se dešava. Ne pratim tav zbivanja oko Ukrajine tako detaljno ali mi od početka nije bilo jasno šta su Ukrajinci zamislili?
Do juče su bili isti narod i to vekovima i dobro znaju da je Rusija isuviše opasan protivnik. I onda oni odaberu da sa Rusijom neće dogovor nego vojno rešenje?
Meni je to klasično samoubistvo.
Kao što vidiš, Istok je 100% nemoćan.
Ne znam kome i čemu služe ovakvi komentari?
Iz svega viđenog, Zapadu su se sve sankcije obile o glavu dok nešto ne vidim da je Rusija na Kolenima?
Mislim da se Rusija za ovo dobro pripremila a zapad se vodio svojom samouverenošću?
Nisam primetio da su imali i jednu alternativu. Bili su ubeđeni da sve rade ispravno i da će Rusija pasti na kolena za par dana pod sankcijama. To se nije desilo a oni i dalje srljaju?
Kako su nastavili, na dobrom su putu da nas sve uvuku u veliki i poslednji rat.
Najtužnje je čitati podršku tom riziku kome nas izlaže uobraženi i nadmeni zapad.
Te Minske sporazume potpisale su Nemačka i Francuska kao garanti i do sada nisam čuo da su i jednom prozvali Ukrajinu za neispunjenje?
Kao da su u stvari želeli ovakav ishod?
 

Back
Top