SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zia kako dajes Gabrijelu zitarice i koje?

pa recimo kada mu pravim slani obrok,onda u supicu dodajem kašiku žitarica,za sada samo one Milupine...isto tako dodajem i u kompot,i to jako lepo ručka,pa tako pokušavam da mu unosim žitarice...iskreno sa njima imamo najviše problema,ne vole čovek,a mama tvrdoglava i govorim ima da jedeš sine i porasteš i budeš svoj čovek,pa onda biraj šta ćeš jesti...:hahaha::dash::dash:stvarno me ubija u pojam ponekad kako treba da ga moljakam...ali dobro žitarice mu dajem 3-4 puta nedeljno,i toliko dana mi je dovoljno da se raspravljamo...

Ja sam se ubacila, izvini ali me interesuje koliko ima tvoj mali/a pa polazi u jaslice?Hvala

Nema problema.
Ona u novembru puni 2god.
Probali smo mi zimus, isla je 2-3 nedelje, pa smo je povukli.
Sad je, cini mi se, pravo vreme da krene, voli da bude u drustvu sa decom, a mislim i da ce vise nauciti tamo, nego sa babom i dedom.
A tvoje detesce koliko ima?

Nema problema.
Ona u novembru puni 2god.
Probali smo mi zimus, isla je 2-3 nedelje, pa smo je povukli.
Sad je, cini mi se, pravo vreme da krene, voli da bude u drustvu sa decom, a mislim i da ce vise nauciti tamo, nego sa babom i dedom.
A tvoje detesce koliko ima?

Moj sin ima nesto vise od 8 meseci ali ce od 1.12 morati u jaslice jer nemam drugog izbora moram da se vratim na posao. Bas neznam kako ce to da ide ali cini mi se da ce biti tesko...:think:

Evo sta moj mali voli da jede i danas sam mu to spremala.Skuva se sargarepa,krompir,celer (i koren i cvet),paskanat,crni luk, karfiol, posebno sam kuvala teletinu. Kad je sve bilo gotovo, izmiksala, malo dodala vodu gde se kuvalo meso, dodala maslac (moj to jede, a moze i puter, po zelji) i nasa vitaminska bomba je gotova.
Isto tako spremam i supu samo bez krompira, ali dodam testenine i piletinu, vise voli meso od bataka i karabataka, nego li belo, i to izmiksam. Ali uz supu,voli da mu dam i jogurt.
Eto to je to za danas.
A doruckovao je kacamak sa malo sira, i pavlake.
U razmaku je pio mleko. Posle rucka nekad ga ponudim mlekom, normalno posle nekih dva sata zavisi kako je rucao, a ako nece onda mu dam puding, jer tu ima mleka.Posle mu dam voce a uvece ga ponudim kiflom i jogurtom ako hoce, ali cesto se desava da to ne pojede( nekad mu dam i vocni jogurt, kad je puno vruce, da se osvezi) posto posle zna da ide kupanje, mleko i spavkanje. Eto to smo mi rucali danas, i eto sta cemo i vecerati.:klap:

Ja se ne primam na te sling varijante, to mi sve deluje previse mekano i da sve jedno moras da pridrzavas bebu...kada je kuci nek sedi na podu, to je najbezbednije a kad smo napolju u kolicima...tako sam ja radila

a kako ti njih uopšte treba da naučiš da sede u stolici i kada se to radi? :?:

Pa ovako je bilo: moj sin je uglavnom sedeo u hranilici i odatle nije mogao da ispadne...i onda je oko 17-18meseci hteo da sedi na stolici i jede za stolom(video od neke starije dece), ja ga stavila u stolicu i gle cuda lepo je sedeo, nije se vrpoljio valjda je i sam osetio da to nije bas najbezbednije...uskoro je naucio da sam sidje sa stolice tako da vise nema problema...

To nekako dodje samo po sebi, ja bar mislim, kad su dovoljno stabilni i cvrsti.
Mi imamo drvenu stolicu za hranjenje koja moze da se "rastavi tako da bude stolic i stolica.
Pre mesec dana otprilike smo slinuli onu tablu sa stolice, i kad jede primaknem je skroz stolu, a i svakodnevno "crta" tako sto sedne za svoj stocic.
U poslednje vreme voli i da sedi sama na velikoj stolici...
Bas sam htela nesto pametno da napisem, a ono...
Ja sam pristalica sling varijanti, imali i koristili i maramu i sling.
Ovo za sedenje mi je interesantno, ali mislim da nije prakticno, odn. da je jako kratko primenjivo, upravo iz razloga koji je navela etokako2.0

Pa ovako je bilo: moj sin je uglavnom sedeo u hranilici i odatle nije mogao da ispadne...i onda je oko 17-18meseci hteo da sedi na stolici i jede za stolom(video od neke starije dece), ja ga stavila u stolicu i gle cuda lepo je sedeo, nije se vrpoljio valjda je i sam osetio da to nije bas najbezbednije...uskoro je naucio da sam sidje sa stolice tako da vise nema problema...

Eto, kako to neko lepo napise u samo par recenica :)

To ti je kockice kako da ti objasnim, nesto oblika kao sargarepa samo vece, boje kao celer, ljusti se kao celer, s jedne strane tanje pa se siri do vrha, tamno zute boje i kad se oljusti izgleda kao sargarepa samo belo( isto ima onaj krug u sredini). Ako sam mogla da ti docaram sta je..:think:

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ok ukapirala!!! Hvala!!! :D Koja sam lujka stavljam to kad pravim Rindflajs sa krompirom i sargarepom a ne znam kako se zove :dash: :dash: :dash: <------------ lujka!!! :mrgreen:

Šta vama deca užinaju; ono pre spavanja?
Stefan uglavcnom jede puding ili voćni jogurt.
kad sam ja kući bude i supica, ili kukuruz (obožava ga, znači da neko toliko voli kuvani kukuruz to još nisam videla :lol:), ili krofna (ona kupovna, sa čokoladom).... Zaboravljam često, ali ok su mi i sutlijaši, kornfleks.....

Drage forumasice upravo sam procitala da pudinzi sa slagom, u plasticnim casicama(mogu se naci u svakoj radnji)... sadrze neki emulgator koji je otrovan.:eek:.. pa reko da vam kazem(a mozda to vec i znate)...:rtfm:

Cuvajte tu preslatku decicu...:heart::bye:

znas kako ja... stavim ga na stolicu, onu za odrasle i kazem mu: "pazi" pa mozda jos dodam, mozes da padnes sa te stolice ili tako nesto, ali kljucna rec je pazi

ali to je zato sto je on navikao da "pazi" znaci opasnost, budi jako oprezan jer sam mu to govorila u odredjenim kljucnim momentima... valjda i ti imas neku takvu rec

ali nisam ga stavila da jede tamo, nego ako sam morala da ga stavim na stolicu iz nekog razloga, ali na kratko i sve vreme sam ga gledala... nije se mrdao

a ima on svoje stolice, a i onako ne voli da jede u stolici... danas je sedeo mirno u stolici i dok je jeo i dok sam spremala rucak, ali samo zato sto sam bila ljuta na njega ranije i zato sto je znao da ako ne bude sedeo u stolici mirno da cu ga izbaciti iz kuhinje

ljudi moji... sto sam ja opasna, rekla sam mu da moze da ostane u kuhinji tako da sedi u stolici i da ne sme da ustaje... posto on ne ume da sedi tamo, nego odmah krene da se dize i pokusava da dohvati... vazuh... ali posto sam bila ozbiljna, poslusao me je i nije pravio uobicajene akrobacije

a mog muza nece tako da slusa... jer on vice na njega ako ima tako neke naredbe... a valjda nas sin ne voli da se vice, pa nece iz inata da slusa ako vices

http://www.sling-marama.com/sta-je-sack-n-seat.aspx

ja sam ovo slučajno našla na netu ,,mobilno sedište"
jel ovo ok? :shock:

:)
ok je,mi to imamo,kupili smo samo za putovanja,jer cesto negde smugnemo i kad nemaju one prave hranilice za bebe onda to koristimo,doduse ne bih se usudila da je ostavim da sedi u tome bez nadzora ,ali dok mi rucamo,ona sedi u tome i klopa sa nama,inace kuci imamo onu pravu hranilicu

Za med sam vec napomenula da se deci ne daje do godinu dana jer NEKI moze da sadrzi spore botule i da se beba opasno razboli od svima nama poznate bolesti koja se zove Botulizam.Posle godinu dana se moze dati.
Sampinjone takodje mozete davati bebama tj starijoj odojcadi u 8 mesecu.Verovatnoca za dobijanje alergije je ista kao i od drugih namirnica.Verovali ili ne neki ljudi su alergicni na sargarepu jer u sebi sadrzi pelut.Nemam pojma sta je to ali npr moj sef je alergican na sargarepu.
Gljive su izvor vitamina C,folacina,vitamina B grupe,kalijuma,selena,bakra,kalcijuma,magnezijuma i vlakana.
U frizideru ih ne treba drzati duze od 3 dana,narocito ne ispod plasticne folije,jer tak omogu da se ovlaze i raspadnu.Pecene i nadevene kapice pecuraka se koriste kao jelo za povecanje apetita.
Veoma su ukusne kada se pripremaju na rastopljenom buteru (dovoljna je 1 kasicica).Gotove su za 5 min

jeste, ima svakog jutra da dodjem ovde da se jadam... :)
ako bude palilo, nece me mrzeti... jer nemas pojma koliko je strasno spremati mu klopu a on nece ni da pogleda... a ja jos na dijeti i spremam samo za njega, a voda mi curi na usta, gladnaaaaaaaaaaaa.... ni prst da polizem
smrc

Enna i kod men je tako, nego iako nismo na toj temi, kako tebi ide ta dijeta?

Back