SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Opet ja (grin)

Ogi vec dvije nedjelje rucka voce. Kada mogu da pocnem sa dva obroka dnevno cvrste hrane? Ako hocu da mu dam povrce koje ranije nije probao, onda moram da mu dam tog dana voce koje je vec probao, je li tako? I obratno? A kad moze da se pocne sa tri obroka dnevno? Totalno sam neiformisana..... :thumbdown:
Gledala sam sta imamo od „gotovih jela“, samo Baby King, nema Milupinih proizvoda uopste, niti bilo koji drugi proizvodjac cisto pirincanog brasna, pa da vas pitam mogu li da sama skuvam pirinac i izmiksam ga sa mlijekom ili nekom vockicom ili povrcem?

@Espi, molba za tebe: mozes li da pored recepata stavljas i u kojem mjesecu se daju? Ovo te pitam zbog tvoje liste kasica od zitarica.

drage mame...moj muz ce skoro na odmor u vase krajeve sa nasim malim...treba mi pomoc oko prehrambenih proizvoda...mleka, gotovih hranica, vode, decije kozmetike....znaci ne bih drasticno menjala njegovu ishranu ali ako nemam izbora moracu...dakle interesuje me da li ima nestle gotovog mleka za godiste 10 meseci- 2 godine, gotovih hranica (nestle ili bledina) ili kojih ima i koje preporucujete, decijih sokova, koju vodu da kupuje za dete...pelena ima papmpers tamo...trebalo bi da ima i kozmetike nivea ili kloran...ima li stavri na koje bih trebala da obratim paznju koje se ticu nekih eventualnih, aktuelnosti o hrani i kozmetici za bebe...nije li bilo skoro nekih trovanja neispravnom hranom i slicnih gluposti....raspalite....

Jao mame,jako smo uplaseni.U utorak nam je u gostima bio muzev brat od ujaka,decak od 9 godina.I danas nam je javljeno da je tu noc kad su otisli,decak dobio ospu,u pitanju su ovcije boginje,a nas Aca se sve vreme vrzmao oko decaka i cak ga je poljubio.A vec tri dana mi Aca nema bas najbolji apetit.Kad se javljaju boginje,ako ih ja Aca uhvatio,dal da ga vodim doktoru prevencije radi?Koliko ja znam ospa bi mogla da se javi u roku od 14-20 dana po ulasku virusa u organizam.A maliii mi je jos za ovcije boginje :(

happyce moj mali je prelezao varicelle sa tri i po meseca... i nahvatao ih je iz vazduha jel kontakta nje imao sa drugim ljudima ..period inkubacije ti je oko 10 dana dve nedelje...nije imao temperaturicu...preventivno smo mu dali mozda jednom dolipran i to je lagano proslo...specijalna antiseptik kupka i to je bilo to...sve je dobro i brzo proslo...bez oziljaka sem par na guzi koji se vise i ne vide...ljubac

Kao sto sam ti u pp i e-mailu napisala pupcani patrljak mora uvek da bude suv da nebi produzila period otpadanja ili stvorila neku infekciju ili granulom.
Nadam se da sam ti malo pomogla
poz:bye:

Иако је код мене првих недеља долазила патронажна сестра и купала бебу, све по прописима, пупак је гранулирао и вукли смо се по лекарима пуних 6 недеља...:(

Opet ja (grin)

Ogi vec dvije nedjelje rucka voce. Kada mogu da pocnem sa dva obroka dnevno cvrste hrane? Ako hocu da mu dam povrce koje ranije nije probao, onda moram da mu dam tog dana voce koje je vec probao, je li tako? I obratno? A kad moze da se pocne sa tri obroka dnevno? Totalno sam neiformisana..... :thumbdown:
Gledala sam sta imamo od „gotovih jela“, samo Baby King, nema Milupinih proizvoda uopste, niti bilo koji drugi proizvodjac cisto pirincanog brasna, pa da vas pitam mogu li da sama skuvam pirinac i izmiksam ga sa mlijekom ili nekom vockicom ili povrcem?

@Espi, molba za tebe: mozes li da pored recepata stavljas i u kojem mjesecu se daju? Ovo te pitam zbog tvoje liste kasica od zitarica.
Kad uvedes namirnice koje sadrze gluten mozes davati i ove kasice.Ja sam greskom dala mom sinu Hipovu kasicu za laku noc koja sadrzi pseniu,tako da je on sa 6,5 meseci ruckao gluten,ali sa tim nisam preterivala.
Mozes da krenes u 7 slobodno.
Bebi King je najgora marka.Najbolje je da kupis Hipove ili Humanine zitarice jer one sadrze probiotike,gvozdje,jod i kalciju.
U pravu si za uvodjenje nove namirnice.Tog dana kad uvodis novo povrce ili voce sve ostalo jede sto je ranije probao da bi znala na sta je kojim slucajem alergican.
Slobodno mozes da mu dajes zitarice sa povrcem ili vocem.Treci obrok mozes da mu uvedes kad god ti koces.Zitarice su jako vazne,skoro najvaznije za bebana.Mozes da mu das da rucka malo zitarica, pa formulu tj podoj ako bude jos gladan;).

Joj majko moja,bas mi je zao. I Nikola je imao granulom.Doktorka je htela da ga lapsira - sprzi i vise ne postoji,ali ja nisam dala nego sam nedelju dana kapala u pupcanu supljinu povidon jod ujutro i uvece i cistila ga sterilnom kompresom i jodom i za nedelju dana - cinimi se - granulom je nestao.

drage mame...moj muz ce skoro na odmor u vase krajeve sa nasim malim...treba mi pomoc oko prehrambenih proizvoda...mleka, gotovih hranica, vode, decije kozmetike....znaci ne bih drasticno menjala njegovu ishranu ali ako nemam izbora moracu...dakle interesuje me da li ima nestle gotovog mleka za godiste 10 meseci- 2 godine, gotovih hranica (nestle ili bledina) ili kojih ima i koje preporucujete, decijih sokova, koju vodu da kupuje za dete...pelena ima papmpers tamo...trebalo bi da ima i kozmetike nivea ili kloran...ima li stavri na koje bih trebala da obratim paznju koje se ticu nekih eventualnih, aktuelnosti o hrani i kozmetici za bebe...nije li bilo skoro nekih trovanja neispravnom hranom i slicnih gluposti....raspalite....

E,mama,ne preteruj nismo u Zambiji. Ima svega,i Nestle i Hipp I Milupa i još nekih hranica i sokova,ima i mleka od bar nekih 5 proizvođača,ima i raznih voda od nemačkih u tetra pak ambalaži od 1l-1.5l do flaširanih. Ima i nivee od šampona do mleka i losiona i još bog zna koliko svetski priznatih brendova. Skoro je bilo trovanja domaćim instant čajem-neki za miran san. Ali i instant čajeva ima stranih tako da ne brineš. Zaista sad ima svega tako da ne paniči za to, nego potkuj tatu kako da čuva dete,jer tata je tata a mama je MAMA. ČAST IZUZECIMA...

kako to misliš dolazila patronažna sestra po 8 sati????????????...dolazila na svakih 8 sati,ili ostajala 8 sati????????????????...ne razumem....

Ostajala 8 sati kod nas, od npr 9 ujutro do 5 posle podne, svaki dan, prvih nedelju dana po izlasku iz bolnice.:D
To ovde tako funkcionise, jer ako se porodis bez ikakvih komplikacija, u roku od 2h od porodjaja izadjes iz bolnice ( ako se zena uopste porodi u bolnici, posto masa holandjanki se poradja kuci ), a posle carskog reza si treci dan vec kuci, dkle, cim prvi put ustanes iz kreveta:D. Zakljucili holandezi da im jeftinije da osiguranje placa patronaznu sestru na taj nacin, nego bolnicke troskove za duzi boravak tamo :whistling::whistling:

Opet ja (grin)

Ogi ima bese 5 i po meseci? Mi smo sa 5 i po vec imali 2 obroka, a sa 6 meseci 3. Pogledaj malo bolje u jos nekim radnjama/apotekama, nemoguce da nigde nema. Ako zelis, mogu ti ih poslati.

Istina, nisam gledala u apotekama, nego samo u ovim super-hiper marketima. Mirabel, hvala, nadam se da cu naci. Imamo kajsiju jos dva dana, pa cemo onda da probamo da uvedemo jos jedan obrok.
Inace, kajsije su kod nas u prolazu, i juce sam platila kilo 4 eura samo da ih proba ove godine. Grrrrr....

Ostajala 8 sati kod nas, od npr 9 ujutro do 5 posle podne, svaki dan, prvih nedelju dana po izlasku iz bolnice.:D
To ovde tako funkcionise, jer ako se porodis bez ikakvih komplikacija, u roku od 2h od porodjaja izadjes iz bolnice ( ako se zena uopste porodi u bolnici, posto masa holandjanki se poradja kuci ), a posle carskog reza si treci dan vec kuci, dkle, cim prvi put ustanes iz kreveta:D. Zakljucili holandezi da im jeftinije da osiguranje placa patronaznu sestru na taj nacin, nego bolnicke troskove za duzi boravak tamo :whistling::whistling:

ma ovo mi zvuči apsolutno fantastično...ne mogu da verujem....mi smo morali ostati 5 dana u bolnici zbog nekih komplikacija,a veruj mi ja sam samo htela da odem kući sa svojom bebom u svoj mir,u svoj dom,da ga stavim u njegov krevetac...fantastično zaista...meni se lično vidi se strašno dopada ovaj način nege...

pile-babino,ne sekiraj se,kao što već rekli nije ovo kraj sveta...sve može tata da kupi ovde,i mleko i kašice,imaš i Nestelove,imaš i Nivea kozmetiku,i Seba med,i Pampers,i vodu za bebe naravno...ne treba da se nerviraš zbog toga,apsolutno sve će naći...jedino i meni malo čudno što će beba biti samo sa tatom,a svi znamo da su više vezani za sada za majke...ne postoji način da i ti doputuješ?...ne kažem ja da tvoj muž ne ume sa bebanom,ali znaš kako je majka je majka...u svakom slučaju ne brini se,snaći će se oni ovde...

pile_babino, vec cu ti devojke rekle da ne brines, ima svega.
ja bih samo dodala nesto na temu pampersa. naime, pampers koji moze da se nadje na nasem trzistu se razlikuje od onog u inostranstvu. tako da, ili neka ponesu tog vaseg pampersa ili se pomirite sa ovim nasim na neko vreme. nije katastrofalan, ali je losiji.

a da to sam i ja iskusila...u suštini mi ni ne koristimo Pampers nego Huggies ili Babylove,ali videla sam i koristila Pampers u 3 države i 2 kontinenta i razlika je velika...ovde mi dobijamo Pampers II.razreda...pa sad ko voli nek izvoli...moj sin se osuo od tih pelena,ali moguće da tvoj neće....to je stvarno jako individualno...za početak neka tvoj muž kupi malo pakovanje i nek proba,ako će sa guzom biti sve okej,onda može da kupi Jumbo pakovanje...

Izmiksam stapicem samo. Prvo smo jabuke, pa sargarepu, bananu, breksve i sada kajsije. Samo sto za sjutra moram da kupim kasicu od kajsije, jer od kilograma kajsija koje sam kupila, mogla sam da iskoristim samo 1/4. Recite mi, koje je voce sljedece - moze kruska, nektarina, onda mi ponestaju ideje. Kad mogu smokve, grozdje? Moze li lubenica? To volim, to volim! :mrgreen:

Zia, kada si prešla sa Pampersa na Huggies? Koliko dugo koristite njih i jeste li zadovoljni?
Nisam nešto nezadovoljna Pampersom ali nije zgoreg promeniti, nekako, svako pakovanje koje kupim je drugačije od prethodnog :( nema nekog kontinuiteta u kvalitetu, kakav god on bio...

Back