Od prvih pet tacaka, 1 tacno , druga, i ja kupujem turist sim kartice jer mi je nekad tako jeftinije....Taksisti koji su zaebani su redji nego u CG, ali uglavnom aerodrom, dok po unutrasnjosti , izgleda kao da ce te shebati , odradi , ali ne.....a u BG sam naleteo na stojadina ili tako neko yu vozilo koje me je odvezlo maherski , brzo , tacno , ulicama koje i ja znam da su najbolje za stici do tamo..znaci vrhunska usluga, npr omladinski stadion bus stanica za manje od 10 minuta usred spica...
?Hrana, imaju strane ljude kao vodice, da ih vode po restoranima u BG, 65e
Glasne ptice su gacci, to je bulevar, u 4.30 pre toga samo moze da budu mete, idu na dnevnu turneju do panceva...a gnezde se u Beogradu , obicno na kestenovima ili na onim skupim debelim drvetima...sto su palisadno zasadjena po bulevaru...ima ih preko 4000, kad krenu i hitckook bi se udronjao...
Svrake u prigradskim delovima, bucne , odbrambene, cepaju kese za smece....bucne za medalju cak i ako su 1 ili 2...
Ali kad vrapci stradaju , a oni su bas divni za druzenje i nista ne veruju ljudima, a nestaju celo jato za dan...
Engleski mnogo dobro govore neke mlade osobe u BG, ali oni koji rade u turizmu blage veze nemaju....sto je cudno ali je tako...
Na ulici kad setam iza nekog para ona ona , domaca strankinja....odlican engleski cujem...i to bas cesto...
A kad stanem negde gde je turizam pa treba englesko obracanje, isto godiste, mlada napupela omladinka, ali engleski ocajan, ako je uopste engleski....
Leskovcanke uzasno tesko savladavaju engleski...ali nauce na kraju , za posao...
Srbi bolje znaju engleski od ostalih na balkanu....po glavi , a ovako u izgovoru to ne znam..svi imju R kao rusko R, to nema sanse da izbace ...po tome svi misle da smo Rusi...
Apoteke, poznati smo kao zemlja gde su lekovi dostupni za psiholoske bolesnike zato ameri to znaju kad dolaze ovde, oni su korisnici tih lekova cesto , ne verujem, da ne postoji lek koji ne moze da se nadje za pare u Srbiji , a stranci obicno kupuju za pare...
Antibiotici, uz pasos, trebalo bi da moze...
A ovo ostalo svi znate da se moze da se kupi....bas sve....a to znaju i stranci...samo mora da naleti na farmaceutkinju , a ne srednjoskolku i dobice...u velikom broju slucajeva..
Za lekove vazi da su ako su regularni , nasi bolji od EU, kao sto su Tajlandjani bolji od nas....Na tajlandu su lekovi a i mnoge stvari koncentrisanije, tako da tu treba paziti...ali necete biti prevareni....
Nisu skuplji od nas , ali zbog toga sto su koncentracije drugacije svodi se sverc na andole...salim se da je sverc, nego je turisticka uspomena...
Lekovi se obicno ne nose u velikim kolicinama narocito ako je jeftina zemlja u pitanju , nego se nose recepti , ili izvestaji lekara....lekar kad vidi izvestaj drugog lekara, on ce vam u hitnoj u vecini zemalja prepisati taj lek a to moze....ne na racun zdravstva, nego recept samo , pa ce u apoteci da vam daju...
To je turisticka procedura za vecinu lekova kad idete u jeftiniju zemlju ....samo prenosim da vazi i za Srbiju..