tiberije
Zainteresovan član
- Poruka
- 340
Treba mi savet kada je u pitanju kupovina polovnog automobila kod dilera, ja i zena gledamo ovih dana da kupimo automobil (negde do 2500$ u kesu), ali evo obisao sam nekoliko dilera i utvrdio da su mahom svi prevaranti, pravo je cudo kako su svi slicni. Evo prvo smo bili kod nekih turaka (inace u pitanju su dileru st.pete na Floridi) i ladno je na 4-5 automobila koji su mi preporucili vracena miljaza i to podosta (utvrdio sam tako sto sam prepisao vin brojeve i posle proverio preko carfaxa. (npr na jednom autu je vracena miljaza sa 180 hilj.milja na 100 000.). naravno odustanem od kupovine tamo i odem kod drugog, koji pak je naduo cene za automobile katastrofa, naravno kada smo ih provozali utvrdili smo da svakom nesto fali (bili smo ja i prijatelj koji se bolje razume u auta), jednom treba da se zamene sve gume (jos 230$), kod drugog treba da se zamene prednji amortizeri... uglavnom da ne davim covek automobile koji su stari 10-12 godina i koji su presli preko 100 000 milja (americka vozila) ceni 2700-2800$. Opet pozovem nekog lika u vezi chryslera opet neki azijat muhamed, koji je bog zna kako ljubazan (sto mi je odmah bilo sumnjivo) pa sam precesljao nekoliko sajtova i pronasao da su neki ljudi zbog prevare neki ljudi podigli tuzbe protiv njih. I sada se ja pitam je li moguce da su ovde svi dileri prevaranti najgore je sto evo vec danima gledam po ulicama nadajuci se da cu naleteti na neko pristojno auto koje prodaje neko od obicnih gradjana ali nista. Sve u svemu moram da uzimam sto pre auto da bi ja i zena uopste mogli da apliciramo negde za posao ali sa druge strane nakon ovog pocetnog iskustva sa ovim lopovima, pomalo sam se i naplasio da ne kupim neko djubre i uzalud bacim novac, jer treba neko auto koje ce me sluziti bar 2 godine dok ne izgradim neki kreditni skor koji bi mi omogucio da kupim normalan auto (tj.noviji). e sad trebaju mi vasa iskustva ako ih imati, kako biti pametan u ovoj situaciji i pazariti solidan auto a ne biti prevaren od ovih hostaplera.