Savet i procena grasicke karte!

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.005
imam geforce 240gt video karticu 1 gb ddr3 koja ja mislim ima i dalje garanciju i dobio sam nekih 5000. E sad me zanima za koliko bih ja mogao prodati ovu karticu i kad bih zdruzio te pare sa ovih 50 eura sta bih mogao da kupim a da je iole dobro? prvenstveno mi treba karta koja moze da sljaka najnovije igre. Msm moze i ova da to radi,ali vec su pocele da mi seckaju,a to me uzasno nervira.

Bolje mu je da cilja 5770 sa 1GB memorije, pogotovu akoima HD monitor.
Ako je nov GT240 cca 70€ onda polovan možda može uvaliti za 50€ ako mu se posreći. U tom slučaju može kupiti 5750, i neće to biti neki napredak.

Poslednja izmena:
У Србији обични људи немају пара за бољу графику а ГТ240 је релативно слаба.Нормално,нека покуша да је што боље ''уда''.Нове карте испод 50е не вреде скоро ништа играчки,више се исплати купити ''добру'' интегрушу и јачи процесор и/или доста меморије.

Servis će te oderati. Oni te stvari kupuju budi pošto, ali zato kad ih prodavaju odvaljuju kamen sa bubrega.
Grafička je AGP, na ovom forumu sam vido da ima ljudi koji traže takvu karticu. Vidio sam da ljudi traže svašta, budi malo češćena ovom podforumu, možda nekome zatreba nešto što ti imaš. Naročito ako živiš u Beogradu.

razdvojeni elementi u stvari! To sam imao pre,sada sam te delove zamenio,a ostavio staro kuciste. Na maticnoj ima i integrisana graficka,ali sam ja posle dokupio ati radeon 9600pro i radilo je sve bez problema. Cenim da to moze sve da se utopi za nekih 30-40 eura. Sta vi mislite? A ako ne da niko stavicu na aukciju na limundu ili na nekom dr sajtu! Onaj ima 55 ponuda do sada sto prodaje istu kartu kao ja za 2000dinara.

~65€. Majke mi moje, lošije konfiguracije se ovuda po Republici Srpskoj glat prodaju za 150€. Moja rodica kupila P4 2.4GHz, 512DDR HDD 40GB integrisana grafika intel, ploča bez AGP za 300KM, znači 150€. Znam da ne vrijedi ni blizo toliko ali je njoj oko zapelo za pentium 4.

~65€. Majke mi moje, lošije konfiguracije se ovuda po Republici Srpskoj glat prodaju za 150€. Moja rodica kupila P4 2.4GHz, 512DDR HDD 40GB integrisana grafika intel, ploča bez AGP za 300KM, znači 150€. Znam da ne vrijedi ni blizo toliko ali je njoj oko zapelo za pentium 4.

kad pogledas, danas za 150 e u maksiju kupis gotov komp, ovo moje ne vredi ni 65 e..
a za te slucajeve sto ljudi padaju na p4 foru..to je suvisno pricati..drugar je prosle godine prodo na tu pricu neku krsinu za 250 e..
pa ko voli, nek sisa ovce..

kad pogledas, danas za 150 e u maksiju kupis gotov komp, ovo moje ne vredi ni 65 e..
a za te slucajeve sto ljudi padaju na p4 foru..to je suvisno pricati..drugar je prosle godine prodo na tu pricu neku krsinu za 250 e..
pa ko voli, nek sisa ovce..
То што има да се купи за 150е у Максију,Темпу итд је невиђено ђубре.Обично треба отворити комп ако не залепе налепницу па погледати унутра шта има.

pa fala bogu da je djubre, al opet ima 1 rama ddr2, neki celeronac koji ubija ove p4 samo zato sto je 5-6 godina noviji, 250 gig hdd koji je opet duplo brzi od ovih matorih od po 40 gig itd...
e sad, jedan komsija ima takav komp vec 2 god, i radi ko sat, zamenio sam mu samo ventilator na napajanju jer je bio katastrasan, dok je drugom komsiji pre jedno mesec dana puko kuler od cpu-a i napravio picvajz..
ne znam kako, ali ona plastika sto drzi kuler za plocu se olabavila, cpu nabio temp, ovaj ga nabio na 4000 obrtaja , plastika pukla, i kuler se bukvlno raspao kako je udarao po kucistu, i normalno unistio i plocu i graficku itd..verovatno je neka budala to satsavljala

pa fala bogu da je djubre, al opet ima 1 rama ddr2, neki celeronac koji ubija ove p4 samo zato sto je 5-6 godina noviji, 250 gig hdd koji je opet duplo brzi od ovih matorih od po 40 gig itd...
e sad, jedan komsija ima takav komp vec 2 god, i radi ko sat, zamenio sam mu samo ventilator na napajanju jer je bio katastrasan, dok je drugom komsiji pre jedno mesec dana puko kuler od cpu-a i napravio picvajz..
ne znam kako, ali ona plastika sto drzi kuler za plocu se olabavila, cpu nabio temp, ovaj ga nabio na 4000 obrtaja , plastika pukla, i kuler se bukvlno raspao kako je udarao po kucistu, i normalno unistio i plocu i graficku itd..verovatno je neka budala to satsavljala
Firme koje to sklapaju imaju servisere koji rade za 150-200 e i menjaju ih k'o gaće.Ne očekuje da neko ko radi za takvu platu zna bilo šta.

samo ne vidim gde je tim ljudima racunica sto prodaju te krseve? Ram memorija 1gb ti je 15jura+ procesor moze da se nadje za 30-40eura,hard isto negde oko 30-40 u zavisnosti od velicine,kuciste najmanje 20eura neko da kupis,rezac/citac i on je negde oko 20eura,napajanje i to je 20 eura,ploca 40eura+ graficka pa i ako je integrisana i ona minimum 10 eura,a ako nije integrisana nek je pci i ona je najjeftinija negde oko 40-50 eura + magistrale + rad ljudi koji to sklapaju + windows! Gde je tu racun?
Hvala vam na pomoci oko procene vrednosti delova,sutra cu pitati u servisu jednom koliko mi daju!

Back