U trejdingu svako tezi da negde pronadje neki svoj "sveti graal", pa kad ga pronadje on sljaka neko vreme pa prestane. Niko ne zna zasto, jednostavno prestane.
Dodje negde do promene nekog algoritma, i ono sto je do juce dobro radilo sad ne radi.
Kao i u svemu ostalom mislim da ce trejding u buducnosti pripasti AI - vestackoj inteligenciji, koju ce eksploatisati veliki finansijski sistemi i institucije.
Kako sa njima, i uz njih, ko-egzistirati ne bih znao reci na danasnji dan.
Lorentzian Classification se kod mene odlicno pokazala kao neki ulaz u AI; na pojedinim pozicijama, kao Lajtkoin imam winrate od 80% sto je odlicno, ali ipak i tu je potrebno jos mnogo kodiranja buduci da mu SHORT - pozicije daju daleko daleko losiji rezultat nego LONG. Dobro sljaka na 4H, na kracem tajmfrejmu opet slabije.
Nista od ovoga sto ja pisem nije "navodilo za uporabo" niti je finansijski savet, svako ko u nesto ulaze moze da izvuce manje para nego sto je ulozio.
Svaki dobar prosli ucinak ne mora da znaci da ce i u buducnosti biti dobar.
Ne ulazite u nesto sto vam nije dovoljno poznato, a ako vec, onda samo uz konsultaciju "nezavisnog finansijskog savetnika" - a ja to nisam, niti sam blizu tome..
Pogledajte prilog 1323245