Satelitska televizija za vreme padanja snega

Kojeg provajdera satelitske televizije koristite?

• Ukupno glasova
    2

Akademsky

Zainteresovan član
Poruka
114
Molim forumaše koji imaju satelitsku televiziju da podele utiske u vezi kvaliteta prijema satelitske televizije u toku padanja snega.
Ja koristim digitalnu zemaljsku telviziju i dešava se da slika koči (zamrzne se) i pojavlju se "mrlje boja".
Da li je tako stanje i kod satelitske telvizije "da koči u toku padanja snega"

Cilj zbog kojeg sam postavio ovo pitanje je da saznam da li treba polagati nade za korišćenje satelitske televizije. Kada neko plaća za uslugu satelitske televizije očekuje se da usluga bude kvalitetna (da ne koči slika, da se ne često ne dešavaju prekidi) pa me zanima da li moja očekivanja ispunjavaju operateri satelitske televizije.

Nekad prije vise od 100 godina :lol: sam imao satelitsku antenu, morao sam cistiti snijeg sa LNBa da bi radilo. Kod mene to nije bio problem jer je bila montirana na ogradu balkona.
Ili se signal popravio jer je PRESTAO padati sneg, a ne zato što si očistio antenu!? :zcepanje: Kada smo imali analognu satelitsku, dok je padala jača kiša, imali smo razne tačkaste smetnje u slici! Kod digitalne to izaziva druge vrste smetnje, kao zamrzavanje slike, kockaste detalje u slici, prekidanje tona i slično...

Molim forumaše koji imaju satelitsku televiziju da podele utiske u vezi kvaliteta prijema satelitske televizije u toku padanja snega.
Ja koristim digitalnu zemaljsku telviziju i dešava se da slika koči (zamrzne se) i pojavlju se "mrlje boja".

Cilj zbog kojeg sam postavio ovo pitanje je da saznam da li treba polagati nade za korišćenje satelitske televizije. Kada neko plaća za uslugu satelitske televizije očekuje se da usluga bude kvalitetna (da ne koči slika, da se ne često ne dešavaju prekidi) pa me zanima da li moja očekivanja ispunjavaju operateri satelitske televizije.
Koja je to digitalna zemaljska?ova od 15ak nasih kanala?

Ne bi imao problema sa slikom na satelitskoj,zbog kise i snega,ali kad vetar duva sigurno.jer se pomera tanjir i gubi se ugao slanja signala sa satelita.Sad opet zavisi,ako ne bi stavljao tanjir na krov,vec uza zid,onda ni vetar ne bi pravio problem.
Kiša i sneg usput SKUPLJA svakakvo smeće iz atmosfere i predstavlja smetnju i slabljenje signala!

Predaleko si od predajnika ili imaš lošu antenu, verovatno stari krš iz doba analogne televizije? :super: A pitanje je dužine i kvalitete antenskog kabela, kao i spojeva? Odgovarajući UHF predpojačavač obično rešava takve probleme!

Kiša i sneg usput SKUPLJA svakakvo smeće iz atmosfere i predstavlja smetnju i slabljenje signala!
Nije istina.Imao sam satelitsku i nikakvih problema nisam imao,sem kada je duvao jaci vetar,pa pomera tanjir,jer je meni tanjir bio na vrh zgrade.I to nije bio problem,vec sam signal je morao biti na odredjenom stepenu geografske sirine i ako se malo mrdne prijemnik levo ili desno,na momenat se isgubi signal.Mos surak je isto imao do skoro i njemu je bilo fiksirano na zidu tako da nije imao problem ni sa vetrom.Ne stoji tanjir horizontalno da bi se skupljala kisa ili sneg na tanjiru,vec skoro skroz vertikalno i sve sto padne na njega tako i spadne.Prijemnik je napravlljen i otporan na vremenske promene.Cak ni motor za podesavanje tanjira nikada nije otkazao.

Nije istina.Imao sam satelitsku i nikakvih problema nisam imao,sem kada je duvao jaci vetar,pa pomera tanjir,jer je meni tanjir bio na vrh zgrade.I to nije bio problem,vec sam signal je morao biti na odredjenom stepenu geografske sirine i ako se malo mrdne prijemnik levo ili desno,na momenat se isgubi signal.Mos surak je isto imao do skoro i njemu je bilo fiksirano na zidu tako da nije imao problem ni sa vetrom.Ne stoji tanjir horizontalno da bi se skupljala kisa ili sneg na tanjiru,vec skoro skroz vertikalno i sve sto padne na njega tako i spadne.Prijemnik je napravlljen i otporan na vremenske promene.Cak ni motor za podesavanje tanjira nikada nije otkazao.
Potpuno si omašio futbal! :super: Nije problem kiša ili sneg koji padne na tanjir! Atmosfera je PRE kiše ili snega puna raznih lebdećih čestica. Kada počne nešto padati, to ujedno skuplja te čestice, okrupnjava ih i čini neku vrstu 'magle' koja ometa signal!

Predaleko si od predajnika ili imaš lošu antenu, verovatno stari krš iz doba analogne televizije? :super: A pitanje je dužine i kvalitete antenskog kabela, kao i spojeva? Odgovarajući UHF predpojačavač obično rešava takve probleme!
Ja koristim Logu iz doba analogne televizije. Kod te mi koči slika. Da li slika koči i kod ove antene nove generacije?

Prilozi

• globo-antena-gl-1000-165db-pojacanje-.jpg
    globo-antena-gl-1000-165db-pojacanje-.jpg
    28 KB · Pregleda: 1
Indirektno vezano za temu: Često slušam 'daleku' UKT radio-stanicu. Po danu je obično lošiji signal sa šumovima. Pretpostavljam da veće 'komešanje' molekula u toplijem vazduhu stvaraju smetnje!? Po tome bi i sneg i kiša mogle da stvaraju smetnje za satelitski signal?

sve sto prolazi kroz vazduh smeta,manje ili vise. nocu je svaki signal bolji,cak i moj signal za internet. signal mobilne mreze je bolji nocu takodje...ima jos jedna stvar,danju ima daleko vise korisnika,tako da je nocu sva oprema manje opterecena. to vazi za apsolutno svaki signal.

Back