Састављање компјутера

Atomic™

Srebrna tastatura
Poruka
242.964
Ево пронашао сам конфигурацију која ми се свиђа али не знам да ли би радило:

1. GIGABYTE A520M K V2 Matična ploča
  2. AMD Ryzen 3 4100 3.8GHz (4.0GHz)
  3. KINGSTON FURY Renegade 16GB DDR4 3200MHz CL16 KF432C16RB12/16 Memorija
  4. MS Gaming kućište ARMOR V310
A ово је моја конфигурација коју актуелно користим:
VJmy8pq.png

PM9NlZs.png

er5gV2k.png

Јел би радило кад би се спојиле компоненте?

idi u .I. pa ko jos kupuje PC?!
mislio sam da je to prevazidjeno... da su gejmeri presli na konzole, a oni kojima treba zbog posla na laptopove :mrgreen:

ja sam nedavno uzeo ovaj laptop za nekih 450€, vidim da je sad dosta skuplji... ne znam iz kog razloga, ali nije ni bitno.
imam i externu graficku (sa aliexressa za 30€ :mrgreen:) pa sam na 2 monitora povezao i koristim praktino kao desktop, a po potrebi mogu i da ga ponesem.

Screenshot 2025-02-09 152220.jpg

za koje ti potrebe treba uppste taj komp?

1. GIGABYTE A520M K V2 Matična ploča
  2. AMD Ryzen 3 4100 3.8GHz (4.0GHz)
  3. KINGSTON FURY Renegade 16GB DDR4 3200MHz CL16 KF432C16RB12/16 Memorija
  4. MS Gaming kućište ARMOR V310

Јел би радило кад би се спојиле компоненте?

bez problema..2x8 stapice..

u mom okruženju ne znam nikoga ko privatno ima PC. ali bukvalno niko, ljudi koriste još odavno svi laptop. u firmama da, koriste se PC-ovi i dalje..

laptopovi su bezveznija stvar
Ja opet na mom faksu ne znam nikoga ko koristi laptopove osim kada idu na putovanja

Svi koriste desktop komjutere koji su em jeftiniji em se lakse popravljaju, lakse menjaju komponente, dodaješ memoriju prema želji, dodaješ dodatni SSD, imaš na ploči više mogućnosti , lakše se čisti kuler, jednostavno laptop koriste samo oni koji stalno putuju. Osim toga, kada se pšrelazi sa starog na novi desktop ceo hard možeš da prebaciš u novi kao novu particiju, možeš da imaš mnogo particija i da ih nazoveš kako hoćeš..

Pa jedna ista konfiguracija je na laptopu skuplja.
Čemu to?
Posebno što danas ima toliko prenosivih memorija, mada mi ni one trebaju. Kod kuće nešto radim na kompu, odem na posao tamo radim na kompu, najčešće ako na jednom dokumentu radim i tamo i vamo stavim ga na google drive, pišem u overleafu koji mi je na netu, sve je drugo na brauzeru na koji sam logovana, a od kuće do posla lepo idem ne noseći ništa, šta će mi, kao gospodin čovek ;)

ne znam zasto toliko koriste laptop..ne vidjam ih da se setaju sa kompjuterima po ulici..vecina njih ga nikad i ne ponese van kuce.prosto ljudi nemaju pojma.skupo, pregreva se, performanse nikad ne moze da ima kao pc.jos onaj mali ekran.jednostavno nekomotno..
kako ne znas da li bi radilo?gledaj da li soket na ploci odgovara za procesor,.koji tip memorije podrzava ploca itd ako ti treba blutooth, da li ima ugradjen.lepo je kad se povezu bezicni misevi i tastature.dal ti odgovara procesor?ako sastavljas komp moras da zanas tacno sta radis

ne znam zasto toliko koriste laptop..ne vidjam ih da se setaju sa kompjuterima po ulici..vecina njih ga nikad i ne ponese van kuce.prosto ljudi nemaju pojma.skupo, pregreva se, performanse nikad ne moze da ima kao pc.jos onaj mali ekran.jednostavno nekomotno..
Ovo nije tacno, komotniji je 100 puta od PC kante....ne pregreva se nista, radi bolje ima bateriju, ne zavisim od struje kad ce da nestane, lakse je za odrzavanje, kvalitetnije su komponente nego na PC, mnogo manje mesta zauzima....

hahah kako bre nije tacno.imaju mnogo manji protok vazduha jer su komponente zbijene, manji sistemi za hladjenje, manji otvori za ventilaciju,kad radi tri sata mozes jaje da ispeces na njemu.aj sto nije tacno nego nije ni logicno to sto pricas.komponente nisu kvalitetnije nikako jer su dizajnirane da budu kompaktne i da stede energiju.jel si ti video kakve pc kulere ljudi stavljaju na desktop pa vodena hladjenja?sta onda mislis sta je mocnije?plus sto desktopovi mnogo duze traju.tacno je samo da zauzimaju manje mesta, to moze da ti znaci ako zivis u 15 kvadrata

Što je u Srbiji tako očajna situacija da se doslovno krpate s računalima, komponentama, mobitelima, općenito elektronikom? Nema se para ili nema na tržištu izbora?

Moja konfiguracija je Intel I9 13900, 64 GB DDR5, RTX 4060 TI, 2x4 TB NVMe pci 5, 8 TB SATA 3 i brijem da je već sve zastarjelo i gledam složiti nešto novo, a ovdje manje više svaki upis o tome kako nekom smeću produžiti životni vijek još koju godinu.

ss.jpg

Poslednja izmena:

Back