argumentovano
Domaćin
- Poruka
- 4.882
Ne pratim ga nesto posebno tako da ne znam dal je negde lupaoУххх... Натјера ме и да слушам Малдинија којим си ми „запушио уста”... Е па адје онда да то ријешимо.
Још док су трајали дани жалости, чух га у емисији у којој су учествовали и спасиоци (због којих сам то и гледао), али не „премотах” њега па сам чуо и како је ту надстрешницу назвао несвакидашњом и кратко описао како је ријешена, а онда наставио:
„Шта је оно што је лоше у свему томе, почев од пројекта па до извођења свега тога, а то сам ја видео на фотографијама са лица места. То је следеће. Те затеге, по мени као архитекти, нису затеге. Затега је сноп челичних, јаких жица које нешто држе. У овом случају имамо једну бетоном испуњену металну цев, у средини тога је једна једина арматурна жица, што је аматерски.”Практично, рекао је да те „затеге” заправо и нису затеге и да је Фаркаш аматер, иако се на сликама јасно може видјети управо „сноп жица”, осим ако их не гледа архитект који је аматеров аматерски аматер па на њима види колико би видио и Саша Матић.
Pogledajte prilog 1640348
(Погледај и сам слику па види да ли више вјерујеш својим очима или стручном мишљењу дежурног стручњака опште праксе.)
Успут, читајући о Фаркашу посљедњих дана, прочитао сам и да је због те заиста величанствене станичне зграде трпио приличну завист и љубомору колега па наког неког натезања и подметања од стране завидних „колега” није чак ни номинован за Октобарску награду, након чега је „покупио прње” и отишао у Канаду да се никад не врати. Шта је тамо радио углавном се код нас и не зна (чак не нађох ни годину његове смрти, пише на многим мјестима да је умро „прије десетак година”). Ето, и дан данас, много млађи „колега” га јавно назива аматером. Машала.
Но, у емисији коју си ми „набио на нос” (коју сам раније гледао прескачући његова трућкања, а сад ме малтретираш да и то слушам), одједном сасвим друга прича дежурног објашњавача који данима само шета од студија до студија и лупета:
„Сам пројектант, првобитно, пре 60 година, Имре Фаркаш, је био и статичар, тако да не бих ја сумњао у његову вештину и знање, умеће прорачуна таквих објеката, чак је то и предавао на Универзитету у Скопљу...”Ма гле стручњака на бицилку! Онај исти аматер од прије неки дан, сад је неко у кога он не би сумњао?
Е, али сад госн. дежурни стручњак опште праксе сумња у документацију за грађевинску дозволу, млатара неким папирима, чуди се неодговарајућим лиценцама... али о томе мало касније, да не куцам на гладно. Глупости ми ипак лакше падну на пун стомак.
Ali ima logike u vezi ovih kotvi, vrlo moguce da su one drzale
Da je dobro projektovano vidi se i iz toga sto je cak i bez kotvi stajalo neko vreme, sto je takoreci cudo
Kad se tome doda i prilicno slaba armatura dobijamo duplo cudo, trebalo se srusiti par minuta nakon secenja kotvi