Шаровић: Уклонили котве које су држале надстрешницу на Железничкој, ово је убиство

Нисам те разумио.
Zar je logicno da se napravi specijalno jaka posebna konstrukcija za 200kg reklama
A da se ne napravi za sajle koje drze beton tezak vise desetina tona?
Rekao je vec inzinjer u onoj emisiji na tv - kotve nisu bile uradjene po novim propisima vec su bile betonske kocke iznad - to je ovo sto fali

465881368_1247729719767289_3217671141798267066_n.jpg
0111foto-BETAPHOTO-DRAGAN-GOJIC-e1731053259458.jpg
1680280847-received_3391385391121009a-750x422.jpg

Zar je logicno da se napravi specijalno jaka posebna konstrukcija za 200kg reklama
Rekao je vec inzinjer u onoj emisiji na tv - kotve nisu bile uradjene po novim propisima vec su bile betonske kocke iznad - to je ovo sto fali
Kotve su izvadjene i nalivene betonom i dzakovima od cementa, odnosno taj deo koji je ostao.

Ако си учио о котвама, радио с њима, имао их у рукама, знаш каквих све има и како се постављају, у реду. Ја нисам па зато ништа и не тврдим.
Прије рушења надстрешнице смо и ти и ја о свему овоме знали исто тј. ништа. Мало сам се упутио па сад знам нешто сасвим мало, скоро ништа, али ти не дође ни дотле.
covek ti kaze da pogledas upravo onu koja je bila, ti da se sudaris sa istinom ne bi znao

Ta kotva ide gore par metara po krovu a dole prolazi kroz nadstrešnicu i ulazi u zgradu. Jasno se vidi snop armature koji viri iz zgrade na nekoj od fotki.

Te kocke su kraj armature i ona sigurno neće proći kroz gredu krova. Def je gore sve bilo isečeno i nadstrešnica se držala ko babini zubi.

Dalje, posle pada nadstrešnice jasno se vide kotve da su vezane za nadstrešnicu i da su otpale sa krovne strane.

Који инжињер? Нисам то чуо ни од ког инжињера, може неки линк?

Meni je upalo u oko ovo:

1731248091495.png

Paralelne su sa prednjim zido pa su mi izgledaju kao stabilizatori stubova. Tj. kotve stubova.
Па паралелне јер би било глупо да реклама на крову стоји укосо. :lol:
Неко је већ качио те фотке, ајде наћи ћу их, ваљда је то на другој теми...

Јбт! Па то је на овој тему и то на претхопдној страни! Читате ли ви ишта или само онако тек да се нешто куцне...
1731248623076.png

1731248645434.png

Poslednja izmena:
Jel vidis da znas?
Малдинија нисам слушао, прескакао сам, ако је он то рекао, слободно повуци воду. Чуди ме да га Фолић није исправио, он јесте стручњак.

Малдинија нисам слушао, прескакао сам, ако је он то рекао, слободно повуци воду. Чуди ме да га Фолић није исправио, он јесте стручњак.
Sta ima da ga ispravlja ako je rekao sta jeste?

Вјероватније је да га није ни слушао знајући да нема шта паметно чути. :mrgreen: Па јбт, тај годинама лупа ко отворен прозор потврђујући оно што за архитекте у шали кажу инжињери, да су то неуспјели сликари који не знају физику. :lol:

Уххх... Натјера ме и да слушам Малдинија којим си ми „запушио уста”... Е па адје онда да то ријешимо.

Још док су трајали дани жалости, чух га у емисији у којој су учествовали и спасиоци (због којих сам то и гледао), али не „премотах” њега па сам чуо и како је ту надстрешницу назвао несвакидашњом и кратко описао како је ријешена, а онда наставио:
„Шта је оно што је лоше у свему томе, почев од пројекта па до извођења свега тога, а то сам ја видео на фотографијама са лица места. То је следеће. Те затеге, по мени као архитекти, нису затеге. Затега је сноп челичних, јаких жица које нешто држе. У овом случају имамо једну бетоном испуњену металну цев, у средини тога је једна једина арматурна жица, што је аматерски.”​
Практично, рекао је да те „затеге” заправо и нису затеге и да је Фаркаш аматер, иако се на сликама јасно може видјети управо „сноп жица”, осим ако их не гледа архитект који је аматеров аматерски аматер па на њима види колико би видио и Саша Матић.
zatege.jpg

(Погледај и сам слику па види да ли више вјерујеш својим очима или стручном мишљењу дежурног стручњака опште праксе.)

Успут, читајући о Фаркашу посљедњих дана, прочитао сам и да је због те заиста величанствене станичне зграде трпио приличну завист и љубомору колега па наког неког натезања и подметања од стране завидних „колега” није чак ни номинован за Октобарску награду, након чега је „покупио прње” и отишао у Канаду да се никад не врати. Шта је тамо радио углавном се код нас и не зна (чак не нађох ни годину његове смрти, пише на многим мјестима да је умро „прије десетак година”). Ето, и дан данас, много млађи „колега” га јавно назива аматером. Машала.

Но, у емисији коју си ми „набио на нос” (коју сам раније гледао прескачући његова трућкања, а сад ме малтретираш да и то слушам), одједном сасвим друга прича дежурног објашњавача који данима само шета од студија до студија и лупета:
„Сам пројектант, првобитно, пре 60 година, Имре Фаркаш, је био и статичар, тако да не бих ја сумњао у његову вештину и знање, умеће прорачуна таквих објеката, чак је то и предавао на Универзитету у Скопљу...”​
Ма гле стручњака на бицилку! Онај исти аматер од прије неки дан, сад је неко у кога он не би сумњао?
Е, али сад госн. дежурни стручњак опште праксе сумња у документацију за грађевинску дозволу, млатара неким папирима, чуди се неодговарајућим лиценцама... али о томе мало касније, да не куцам на гладно. Глупости ми ипак лакше падну на пун стомак. :mrgreen:

(Погледај и сам слику па види да ли више вјерујеш својим очима или стручном мишљењу дежурног стручњака опште праксе.)
jel vidis da vire iz samo jedne sipke neke zice? da imamo sliku i sa druge strane, pa da vidimo da li su Zatege ili nisu, da li ostale sipke imaju zice koje vire na drugoj strani, tj, da je samo ova jedna okrenuta suprotno od svioh ostalih
Meni je upalo u oko ovo:

Pogledajte prilog 1640153

Paralelne su sa prednjim zido pa su mi izgledaju kao stabilizatori stubova. Tj. kotve stubova.
eto, zaokruzeno crvenim, jel bilo kotvi na dan tragedije, ili su skinute sa ne-renoviranjem? ko ih je skinuo, zasto jos uvek nije uhapsen, pa da kaze po cijem je nalogu to skidao? da nije BABIC?

vucic je opet video ona 2 minuta sa doljevca, pa je snimak misteriozno nestao, samo sada ako bi mogle i ove slike da nestanu, ali ne mogu

Back