Djura Nikolajevic
Veoma poznat
- Poruka
- 10.675
Ne mogu da verujem da je projektant trazio uklanjanje kotvi, nadzor zakazo svakako.А пројектанти, а надзор ??
Где су они били (у дневнику радова) ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne mogu da verujem da je projektant trazio uklanjanje kotvi, nadzor zakazo svakako.А пројектанти, а надзор ??
Где су они били (у дневнику радова) ?
Aha znaci sad je Sarovic kriv sto pala nadstresnica....Ово ме јако занимало, а како сам данас имао времена, прилично сам чачкао по нету... По свој прилици ово је једна велика измишљотина за коју би и Шаровић могао озбиљно одговарати јер су, изгледа, те „котве” које помиње и које су наводно уклоњене били најобичнији бетонски блокови у којима су набадане шипке које су носиле рекламе на крову, разне рекламе током разних периода (стављане па скидане). Колико сам успио схватити од људи који се тиме баве и свакако у све то разумију више од мене, затеге нису ни учвршћиване тако што „пролазе” кроз кров, него су им анкери били „унутар крова” и не могу се видјети споља (и онај геолог који је тражио да се плоче скину и провјери стање под њима помињао је да би се тако можда могла видјети и оштећења или лоше стање тих анкерисаних тачака, што опет значи да се то не види споља).
Е сад... пошто је ово била веома озбиљна оптужба да је током радова надстрешница практично откачена скидањем тих „котви”, видјећемо шта ће бити са Шаровићем, ако му не буде ништа... па није тешко извући закључак.
Visoka bezbednost, pa ovima ni spoljnji wc ne bih dao da naprave.I sto je bilo zuto to je sad SNSektasko...
A ovi su nema greske SNSektasi...jer znamo ko vedri i oblaci Srbijom zadnjih skoro 14 godina...
Evo im sajta, sa kojeg izdvajam posebno ovaj deo:
https://gemmaxgradnja.com/o-nama-2/
![]()
...
Изгледа да си ти из оног што сам написао закључио таман како је и он закључио из оног што су му неки дтручњаци рекли.Aha znaci sad je Sarovic kriv sto pala nadstresnica....
Izgleda da si ti ipak prikriveni clan sns-aИзгледа да си ти из оног што сам написао закључио таман како је и он закључио из оног што су му неки дтручњаци рекли.![]()
Е па ни Пилипенда баш нема очичај да јавно лупета, кад нагађам кажем да нагађам, а пошто ме ово заинтересирало, није ме мрзило да пронађем и како изгледају и на ком принципу „раде” котве које су се користиле у она времена и да мало пажљивије проучим тадашње ИМС-ове системе преднапрезања... и замисли, све то се поклапа с оним што се по разним фоткама може видјети, а нигдје ни помена било каквих бетонских коцки! И даље не тврдим ништа, али ми ова прича добрано нагиње ка јефтином сензационализму без покрића.Pilipenda, Sarovic ne izlazi nikad bez prethodno dobro proverenih informacija, to jesu kotve odnosno osiguraci.
Члан? Оснивач! Алек ме пита шта да ради кад год направи неко срање, дакле пита ме 37 пута дневно, једва постизавам!Izgleda da si ti ipak prikriveni clan sns-a![]()
Mislim da ipak gresis jer niko nije demantovao javno Sarovica, niko....a te kotve su i mogle da se iskoriste i za reklame ali to opet ne znaci da njihova glavna funkcija prestaje a to je da drze nadstresnicu osiguranom.Е па ни Пилипенда баш нема очичај да јавно лупета, кад нагађам кажем да нагађам, а пошто ме ово заинтересирало, није ме мрзило да пронађем и како изгледају и на ком принципу „раде” котве које су се користиле у она времена и да мало пажљивије проучим тадашње ИМС-ове системе преднапрезања... и замисли, све то се поклапа с оним што се по разним фоткама може видјети, а нигдје ни помена било каквих бетонских коцки! И даље не тврдим ништа, али ми ова прича добрано нагиње ка јефтином сензационализму без покрића.
Ne volim da bilo ko pravda ili nalazi opravdanje za ubice i zlocince koji plivaju u krvi.Члан? Оснивач! Алек ме пита шта да ради кад год направи неко срање, дакле пита ме 37 пута дневно, једва постизавам!![]()
Да гријешим то је сасвим могуће, ништа нисам ни тврдио, напротив, јасно сам се оградио... Него... ако су те бетонске коцкице заиста котве тј. изузетно важан елемент, није ли мало блесаво да стоје онако „голе”, ничим заштићене и да по томе набада рекламе како се коме дигне? Тешко.Mislim da ipak gresis jer niko nije demantovao javno Sarovica, niko....a te kotve su i mogle da se iskoriste i za reklame ali to opet ne znaci da njihova glavna funkcija prestaje a to je da drze nadstresnicu osiguranom.
Е јбг, па гдје си могао у било чему што сам икад откуцао наћи било какво правдање било кога, побогу и забога?! И без овог у НС „код мене” имају зарађене робије за неколико живота...Ne volim da bilo ko pravda ili nalazi opravdanje za ubice i zlocince koji plivaju u krvi.
Ja sam isto malo istraživao na kakvom principu se zasnivaju i rade te kotve i došao do nekih podudarnosti, koje opet ne moraju ništa da znače ali i mogu.Е па ни Пилипенда баш нема очичај да јавно лупета, кад нагађам кажем да нагађам, а пошто ме ово заинтересирало, није ме мрзило да пронађем и како изгледају и на ком принципу „раде” котве које су се користиле у она времена и да мало пажљивије проучим тадашње ИМС-ове системе преднапрезања... и замисли, све то се поклапа с оним што се по разним фоткама може видјети, а нигдје ни помена било каквих бетонских коцки! И даље не тврдим ништа, али ми ова прича добрано нагиње ка јефтином сензационализму без покрића.
ma lupeta, sarovic objasnjava i pokazuje slike, prosto je neverovatnoMislim da ipak gresis jer niko nije demantovao javno Sarovica, niko....a te kotve su i mogle da se iskoriste i za reklame ali to opet ne znaci da njihova glavna funkcija prestaje a to je da drze nadstresnicu osiguranom.
ma jok, nego je nekome iz estetike palo na pamet da poravna sve da odozgore izgleda lepo - ludilo - sns nekoga stiti, daj boze da za estetiku nije bio odgovoran neko njihov koji se samo rekao, ma skidaj to da ruzi krovNe mogu da verujem da je projektant trazio uklanjanje kotvi, nadzor zakazo svakako.
sta lupetas bre?Да гријешим то је сасвим могуће, ништа нисам ни тврдио, напротив, јасно сам се оградио... Него... ако су те бетонске коцкице заиста котве тј. изузетно важан елемент, није ли мало блесаво да стоје онако „голе”, ничим заштићене и да по томе набада рекламе како се коме дигне? Тешко.
sarovic pokazuje slike od pre i od posle, imas iznad link, video, neko je ocvikao ekseru glavu, i sns ga sada stitiOnda bi one bile kao ekser bez glave. To je nefunkcionalno.
ma nisu one samo osiguravale nadstresnicu, nego su je fakticki drzale, ako su bile na sredini, samo logiku prostu upotrebiti, jer da je konstruktor zamislio drugacije, da one samo osiguravaju, pa stavio bi ih vise napred prema frontalnom delu... ne, vec su one bila glavne i nosile su celu nadstresnicu, KOMPLETNU, a zasto nije odmah pala cim su skinute kotve, to je pravo pitanje, ostao je deo armature, i sto cini mi neko dete rece, da se culo i ranije kako se one polako izvlace, da se sve mrda na doleMislim da ipak gresis jer niko nije demantovao javno Sarovica, niko....a te kotve su i mogle da se iskoriste i za reklame ali to opet ne znaci da njihova glavna funkcija prestaje a to je da drze nadstresnicu osiguranom.
Грађевинац ми је објаснио (не тврдећи да је баш тако рађено на самој станици, то знају они који су је градили 1964.) да се сајле провлаче кроз метални „бужир” (то су оне цијеви што си им заокружио прејсеке) и горе увлаче у конус који је уливен у бетон на кровној греди. Затежу се хидрауликом или на неки други начин до предвиђене натегнутости. Распоређују се по ободу тог конуса и савијају. Међу њих се, у ту „цијев”, набија клин који је шупаљ и кроз који се налива „бетон” (нека смјеса која има и цемента и нека уља и служи не да нешто носи него да заштити сајле) али се не налива одозго него одоздо, да би добро попунила све без икаквих заосталих шупљина). Зато је тај клин шупаљ и кроз њега се спушта уска цијев до самог дна па се кроз њу одозго убризгава та бетонско-уљана смјеса тако да она одоздо попуњава ту цијев у потпуности све док горе не прелије. По свој прилици је оно у средини што се види на заокруженом пресјеку управо та цијев кроз коју су се пуниле цијеви, а саме сајле се виде око ње, заштићене том масом којом се пунило.Ja sam isto malo istraživao na kakvom principu se zasnivaju i rade te kotve i došao do nekih podudarnosti, koje opet ne moraju ništa da znače ali i mogu.
Na ove dvije slike se vide dijelovi kotvi, meni je nekako nelogično da se sajla koja drži nadstrešnicu samo tako zabetonira bez neke glave ili kotve koja bi spriječila da se isčupa iz betona. Onda bi one bile kao ekser bez glave. To je nefunkcionalno. Ne znam, još nema odgovora struke na te famozne kotve. Jesu li to kocke ili ploče ili neka proširenja ili bilo šta.
![]()
![]()
Kotve za reklame da drze 200kg a nisu za konstrukciju od vise desetina tona?Да гријешим то је сасвим могуће, ништа нисам ни тврдио, напротив, јасно сам се оградио... Него... ако су те бетонске коцкице заиста котве тј. изузетно важан елемент, није ли мало блесаво да стоје онако „голе”, ничим заштићене и да по томе набада рекламе како се коме дигне? Тешко.
Прије рушења надстрешнице смо и ти и ја о свему овоме знали исто тј. ништа. Мало сам се упутио па сад знам нешто сасвим мало, скоро ништа, али ти не дође ни дотле.sta lupetas bre?
kako mislis da stoje te sipke, sajle, kako god da ih nazovemo u krovu, kako su zakacene na vrhu? one prolaze kroz krov, a na vrhu se zasrafe,zavare, i zabetoniraju, i budza na vrhu stoji da drzi te sajle - skines to samo ako mislis da rusis sve, cudo i da je ovoliko dugo stajalo sve bez kotvi, odlicno je bilo napravljano, moglo je da stoji citavu vecnost
sarovic pokazuje slike od pre i od posle, imas iznad link, video, neko je ocvikao ekseru glavu, i sns ga sada stiti
Нисам те разумио.Kotve za reklame da drze 200kg a nisu za konstrukciju od vise desetina tona?
Slucajno bas na mestima gde izuzetno slabe bitan deo?
Ajd malo razmisli
Ако си учио о котвама, радио с њима, имао их у рукама, знаш каквих све има и како се постављају, у реду. Ја нисам па зато ништа и не тврдим.Ovako izgleda kotva Pilipenda sto je bila, tj. jedna od 14.
![]()
Naravno, ali sam okacio kako je ova izgledala konkretno.Ако си учио о котвама, радио с њима, имао их у рукама, знаш каквих све има и како се постављају, у реду. Ја нисам па зато ништа и не тврдим.