Quantcast

Šarović: Dodik vodi RS u NATO, najveća izdaja RS u poslednjih 20 godina

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
66.450
1594145512000.png





Dodik se uvijek koprca i na kraju sve potpiše

"Nismo imali ni odluku o MAP-u, prije deset godina pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o Pregledu odbrane, pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o knjiženju vojne imovine pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o ANP/ Programu reformi pa smo je donijeli. Donijećemo i odluku o članstvu u NATO-u. Dodik će ponovo u tome učestvovati...", rekao je Komšić.


Dodik se uvijek koprca i na kraju sve potpiše


04.07.2020

- Čini se da će ova julska subota proteći u medijskoj trakavici o NATO putu Bosne i Hercegovine, koju je "zakuhao" ruski ambasador u BiH Peter Ivancov, a aktivno se u istu uključili članovi Predsjedništva BiH i drugi politički akteri.


Nakon Ivancovog da nema puta BiH u NATO, Komšić je odgovorio da se on ne smije miješati u unutrašnje odluke i da to nije njegova briga, dok je Bakir Izetbegović, lider SDA poručio da BiH ide ka NATO-u sviđalo se to ruskom ambasadoru ili ne.

Vatru na ulje u svom stilu dolio je Milorad Dodik, očekivano stavši na stranu Ivancova uz poruku da BiH nema odluku o članstvu u NATO jer to Republika Srpska neće.

Drugi krug ovog medijskog trilera na visokom političkom nivou otvorio je Komšić odgovorom Dodiku.

"Nismo imali ni odluku o MAP-u, prije deset godina pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o Pregledu odbrane, pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o knjiženju vojne imovine pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o ANP/ Programu reformi pa smo je donijeli. Donijeti ćemo i odluku o članstvu u NATO-u. Dodik će ponovo u tome učestvovati. Neka intimno bude protiv NATO-a koliko hoće, samo neka kao i do sada potpisuje odluke", poručio je Komšić Dodiku.


(Patria)
 

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
66.450
1594145651200.png





Dodik pristao: Cikotić ministar bezbjednosti BiH

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je kako će se do izbora u Mostaru riješiti pitanje konstitutivnosti Srba u HNK te će se u odredbama Statua grada Mostara obezbjediti njihova ravnopravnost.

Dodik pristao: Cikotić ministar bezbjednosti BiH


07.07.2020

"Tražimo da nam se obezbjedi mjesto savjetnika i da se komisije za gradsko područje definišu tako da se u donošenju odluka obezbjedi ravnopravan pristup. U vezi ove teme nismo imali problema u dogovoru", rekao je Dodik.

Kada je riječ o imenovanjima, Dodik je rekao kako ostaje raspodjela koju su ranije dogovorili, ali da su moguće i promjene ukoliko partneri između sebe dogovore rotaciju.

"Dogovorili smo se da će predsjedavajući Savjeta ministara u četvrtak staviti sva imenovanja na dnevni red i predložiti kandidata za ministra bezbjednosti. Procedure su završene za SIPA-u, OSA-u i direktora zatvora.

Treba se rehabilitovati sistem u kojem se ne osporava ono što je dogovoreno i ono što svakom pripada i u to smo ušli žestoko.

Ako bošnjačka strana ima pravo da nekoga imenuje, neka to uradi i tako je za i srpsku i hrvatsku stranu, i to se treba poštovati. Ima ljudi koji su personalno neprihvatljivi jednim, drugim ili trećim, ali kada bi ušli u to, nikada nikoga ne bi imenovali", rekao je Dodik dodavši da će podržati prijedloge bošnjačke strane za pozicije koje im pripadaju.




(BN/Agencije)
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.