Quantcast

Šarović: Dodik vodi RS u NATO, najveća izdaja RS u poslednjih 20 godina

Дундурије

Domaćin
Banovan
Poruka
3.707
http://rs.n1info.com/Region/a554335...najveca-izdaja-RS-u-poslednjih-20-godina.html

Šarović: Dodik vodi RS u NATO, najveća izdaja RS u poslednjih 20 godina

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik prihvatanjem Programa reformi BiH, Republiku Srpsku vodi u NATO.

Pogledajte prilog 626506

20.12.2019. |22.59

"Sada više nema nikakve sumnje, Dodik Republiku Srpsku vodi u NATO. Ovo je najveća izdaja po Republiku Srpsku u poslednjih 20 godina", kazao je Šarović za bijeljinsku BN TV.
Црногорцу стало до Срба и наше републике, мош мислити ... каки су то људи, без имало образа, он дјели лекције Србима ко су, шта су и шта треба да раде. А што не рече Шаровић-дурмиторац да је несумњиво већа издаја РС била кад је земо Караџић од Шавника давао наше постојбине и људе хрватима у замјену за нафту или кад Лијеворијечки Куч Милошевић поклони Алији Сарајево или кад је Ражњатовић Аркан био у мисији да мјесто хрвата сузбије балије из 5.корпуса и шта је том приликом радио од наше војске, народа и заробљених избјеглица из РСК ...
 

комшија

Legenda
Poruka
63.310
Црногорцу стало до Срба и наше републике, мош мислити ... (...)
И Радован Караџић је био Црногорац, а за време њега сте били де факто независна држава о чему данас можете само са сањате.
 

đavolčić

Buduća legenda
Moderator
Poruka
35.801
И Радован Караџић је био Црногорац, а за време њега сте били де факто независна држава о чему данас можете само са сањате.
Tiha voda brijeg roni. Samo polako. A ti se molim te nemoj brinuti o nama. Takvi kao ti su u Republici Srpskoj nepoželjni.
 

комшија

Legenda
Poruka
63.310
1583062840100.pngStenogram sa sastanka Predsjedništva BiH i Kvinte: Dodik pristao na ANP, samo da se zove Program reformi

1583062866600.png


Sarajevska televizija Face TV objavila je stenogram sa sastanka Predsjedništva BiH i ambasadora Kvinte na kojoj je dogovoren Godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO (ANP), koji je naknadno za javnost, posebno u Republici Srpskoj, dobio ime Program reformi.


Prema tvrdnjama Face TV, stenogram sa sastanka, na kome su prisustvovali šest ambasadora i tri člana Predsjedništva BiH, ima devet stranica, a Face TV je objavio samo dijelove, i to one koji daju odgovor na pitanje da li je usvojen ANP ili ne.


Članovi Predsjedništva BiH postigli su na sastanku sa ambasadorima Kvinte dogovor oko ANP, koji su kasnije nazvali Program reformi, kako bi udovoljili Miloradu Dodiku.


Dodik je imao i uslov da NATO ne saopšti da je to Godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO, za šta je i dobio garanciju. Na kraju, kada je sve dogovoreno, posebno kako da se za javnost ANP prikrije pod nazivom Program reformi, Dodik je imao i zahtjev da se odmah imenuje Zoran Tegeltija za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.


 

комшија

Legenda
Poruka
63.310
1583081343100.pngŠarović poručio Dodiku: Izdajnik ostaje izdajnik

„Izdajnik ostaje izdajnik! Sada je potpuno jasno i nema više mogućnosti da se krije. Dodik je priznao da pristaje na ANP i time trasirao put BiH ka NATO. Stenogram je dokaz da je Dodik bio svjestan da potpisuje Nacionalni godišnji plan“, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

res_1583062736_sarovic-porucio-dodiku-izdajnik-ostaje-izdajnik[1].jpg


01.03.2020 | 12:33

Najmanje što se od Dodika očekuje, nakon što je procurio stenogram sa sastanka članova Predsjedništva BiH sa ambasadorima Кvinte, jeste da se povuče sa pozicije člana Predsjedništva BiH – rekao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.


„Izdajnik ostaje izdajnik! Sada je potpuno jasno i nema više mogućnosti da se krije. Dodik je priznao da pristaje na ANP i time trasirao put BiH ka NATO. Stenogram je dokaz da je Dodik bio svjestan da potpisuje Nacionalni godišnji plan“, istakao je Šarović.

Šarović je pozvao Dodika na odgovornost za izdaju i dvomjesečno skrivanje istine od građana Republike Srpske.

„Sada bi morali reagovati i oni koji su mu vjerovali i oni koji su ga do sada podržavali“, rekao je Šarović.


(BN)
 

комшија

Legenda
Poruka
63.310
1583119200800.pngŠarović traži ostavku Dodika zbog ‘izdaje’ u vezi s NATO

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je danas da od srpskog člana Predsedništva BIH Milorada Dodika očekuje da se povuče s te funkcije.

1583119239400.png


Piše: Beta 01. marta 2020. 13.35

On je to rekao pošto je objavljen stenogram sa sastanka Predsedništva BiH s ambasadorima „Kvinte“, prema kojem je „Program reformi“, dostavljen NATO-u, preimenovani sporni „Godišnji nacionalni program“ (ANP).

Grupu „Kvinta“ čine predstavnici SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke.

„Izdajnik ostaje izdajnik. Sada je potpuno jasno i nema više mogućnosi da se krije. Dodik je priznao da pristaje na ANP i time trasirao put BiH ka NATO. Stenogram je dokaz da je Dodik bio svestan da potpisuje Nacionalni godišnji plan“, kazao je Šarović.

Predsednik SDS-a je pozvao Dodika na „odgovornost za izdaju i dvomesečno skrivanje istine od građana Republike Srpske“.

„Sada bi morali reagovati i oni koji su mu verovali i oni koji su ga do sada podržavali“, kazao je Šarović, saopštio je SDS.

Sarajevska TV FACE je objavila stenogram sa sastanka Predsedništva BiH i ambasadora zemalja članica „Kvinte“ na kojoj je dogovoren Program reformi BiH koji je Predsedništvo BiH usvojilo 19. novembra prošle godine.

Članovi Predsedništva BiH postigli su na sastanku sa ambasadorima Kvinte dogovor o „Godišnjem nacionanom programu“ (ANP) čiji su naziv promenili u „Program reformi“, kako bi izašli u susret srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku.

Dodik je imao i uslov da NATO ne saopšti da je to ANP, za što je i dobio garanciju.

„Ovaj dokument se formalno ne zove ANP, ali on u suštini to jeste, i ja ne bi bio baš spreman da ispadnem glup… Najbolje bi bilo da kažemo da smo napravili dokument ‘Saradnja s NATO-om’ i da smo kroz kompromis završili pitanje ANP-a i da u tom pogledu nemamo više šta reći“, rekao je Dodik na sastanku.

Dokument „Program reformi“ je 23. decembra 2019. godine upućen u sedište NATO u Briselu.
 

Babalj

Aktivan član
Poruka
1.009
И Радован Караџић је био Црногорац, а за време њега сте били де факто независна држава о чему данас можете само са сањате.

Radovan je bio intelektualac,srbin i gospodin covjek .
Ljudi koji u ratu vodili Srbe u RS su bili vrhunski intelektualci i Srbi sa dna kace i moralne gromade za razliku od ovih sada politickih elita i zapadnih marioneta koje je zapad instalirao na politicku scenu to su sve sjecikese ,cobani lopovi ,mracni tipovi ,moralne nakaze

 

комшија

Legenda
Poruka
63.310
1583148163700.pngGovedarica: Dodik u sebi nosi izdajnički politički gen

- Sada vidimo da je Dodik jedan obični lažljivac i da on nije nikakav "super dasa" kako sebe voli da predstavlja već čovjek koji u sebi nosi izdajnički politički gen – istakao je bivši predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

res_1583143121_govedarica-dodik-u-sebi-nosi-izdajnicki-politicki-gen[1].png


02.03.2020 | 10:49

On je ovo rekao komentarišući stenogram koji se pojavio u javnosti sa sastanka članova Predsjedništva BiH sa ambasadorima Кvinte, kada je dogovoren nastavak puta BiH u NATO.

„Poslije objavljenog stenograma Predsjedništva BiH sa ambasadorima Кvinte, jasno je zašto Dodik ima neodoljivu potrebu da svaki put kada mu se ukaže prilika u javnosti prepričava neke događaje u kojima on predstavnike velikih sila tjera u mišiju rupu“,kazao je Govedarica.


On je podsjetio da je Dodik prvi put počinio izdaju prije više od 20 godina a ova odluka kojom se BiH integriše ka NATO paktu u stvari samo definiše njegov politički kod.

„Stoga je u pravu gospodin Šarović, (predsjendik SDS-a) kada kaže da izdajnik ne može biti ništa drugo nego izdajnik. Кada čovjek čini izdaju to radi isključivo iz ličnog interesa i pri tom ga ne zanima kakve će to posljedice imati po narod i državu. On je svjestan da dolazi vrijeme donošenja teških odluka po Republiku Srpsku. Te obaveze je preuzeo na sebe i jasno mu je da do tada mora sve političke partije staviti pod svoju kontrolu, a one koje mu to ne dozvole mora devastirati“, nagalasio je Govedarica.

U ovom momentu, kaže Govedarica, kada bude donosio takve odluke Dodik je svjestan da Republika Srpska ne smije imati alternativu i da samo tako može počiniti konačnu izdaju i ostati nekažnjen.

„Zato je nedavno rekao da je njegov posao da uništi opoziciju“ – zaključio je Govedarica.


(BN)
 

комшија

Legenda
Poruka
63.310
1583372108800.pngMEKTIĆ ZGROMIO DODIKA: "Priča oko ANP-a u potpunosti je raskrinkana.. Iz sadržaja se vidi da je aktiviran MAP"!

"Stenogram sa sastanka Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa ambasadorima Kvinte je dokaz da je Dodik u odnosu na prvobitni ANP uspio samo da izdejstvuje promjenu imena, pa više nije ANP već Plan reformi", istakao je danas Dtagan Mektić, poslanik SDS u Predstavičkom domu Parlamenta BiH.

1583372139400.png


Prije 7h

"Priča oko ANP-a i Milorada Dodika je u potpunosti raskrinkana. Dodik je htio da obmane, prevari i slaže javnost ali u tome nije uspio i sada je to jasno. Čim je NATO prihvatio taj dokument kao adekvatan govori da se radi o dokument kojim se aktivira MAP. Iz sadržaja dokumenta se vidi da se radi o aktivaciji MAP-a", kazao je Mektić, saopćeno je iz SDS-a.


Mektić je dodao i to da se Dodik "upetljao u svoje laži i sad se trudi da proizvodi druge teme kako bi skrenuo priču sa svoje izdaje po pitanju ANP-a".

"Iz stenograma sa sastanka članova Predsjedništva BiH sa ambasadorima Kvinte vidi se da je Dodiku stalo samo do jednog, da se dokument ne zove ANP već Plan reformi. Njegov jedini uslov sa tog sastanka bila je promjena naziva, a po pitanju stavova on je potpuno odustao od Rezolucije Narodne skupštine RS i stava da ćemo po pitanju vojnih integracija pratiti Srbiju",
zaključio je Mektić.
 
Poruka
19.057
Radovan je bio intelektualac,srbin i gospodin covjek .
Ljudi koji u ratu vodili Srbe u RS su bili vrhunski intelektualci i Srbi sa dna kace i moralne gromade za razliku od ovih sada politickih elita i zapadnih marioneta koje je zapad instalirao na politicku scenu to su sve sjecikese ,cobani lopovi ,mracni tipovi ,moralne nakaze


 

KninGrad

Domaćin
Poruka
3.936
Pogledajte prilog 657612


Govedarica: Dodik u sebi nosi izdajnički politički gen

- Sada vidimo da je Dodik jedan obični lažljivac i da on nije nikakav "super dasa" kako sebe voli da predstavlja već čovjek koji u sebi nosi izdajnički politički gen – istakao je bivši predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Pogledajte prilog 657613

02.03.2020 | 10:49

On je ovo rekao komentarišući stenogram koji se pojavio u javnosti sa sastanka članova Predsjedništva BiH sa ambasadorima Кvinte, kada je dogovoren nastavak puta BiH u NATO.

„Poslije objavljenog stenograma Predsjedništva BiH sa ambasadorima Кvinte, jasno je zašto Dodik ima neodoljivu potrebu da svaki put kada mu se ukaže prilika u javnosti prepričava neke događaje u kojima on predstavnike velikih sila tjera u mišiju rupu“,kazao je Govedarica.


On je podsjetio da je Dodik prvi put počinio izdaju prije više od 20 godina a ova odluka kojom se BiH integriše ka NATO paktu u stvari samo definiše njegov politički kod.

„Stoga je u pravu gospodin Šarović, (predsjendik SDS-a) kada kaže da izdajnik ne može biti ništa drugo nego izdajnik. Кada čovjek čini izdaju to radi isključivo iz ličnog interesa i pri tom ga ne zanima kakve će to posljedice imati po narod i državu. On je svjestan da dolazi vrijeme donošenja teških odluka po Republiku Srpsku. Te obaveze je preuzeo na sebe i jasno mu je da do tada mora sve političke partije staviti pod svoju kontrolu, a one koje mu to ne dozvole mora devastirati“, nagalasio je Govedarica.

U ovom momentu, kaže Govedarica, kada bude donosio takve odluke Dodik je svjestan da Republika Srpska ne smije imati alternativu i da samo tako može počiniti konačnu izdaju i ostati nekažnjen.

„Zato je nedavno rekao da je njegov posao da uništi opoziciju“ – zaključio je Govedarica.


(BN)
Pa zar ovaj lik nije dezerter?
 

комшија

Legenda
Poruka
63.310
Jeste. Govedarica ima metar preko leda. Jak k'o bivol. Mogao je da vuce top. Ali je pobegao u Beograd tokom rata. Sklonio se i tamo guslao patriotske pesme.

ukucaj ma YT. Imas snimke jako srbuje uz gusle.
Говедарица је имао 16 година када је почео рат. Београд је био пун за ратиште далеееко способнијих Босанаца и Херцеговаца од малог гуслара...
 

KninGrad

Domaćin
Poruka
3.936
Jeste. Govedarica ima metar preko leda. Jak k'o bivol. Mogao je da vuce top. Ali je pobegao u Beograd tokom rata. Sklonio se i tamo guslao patriotske pesme.

ukucaj ma YT. Imas snimke jako srbuje uz gusle.
Ti sto su smugnuli su obicno najglasniji i najveci nacionalisti :) ... imas ih u inostranstvu koliko ti srce pozeli.
 

комшија

Legenda
Poruka
63.310
1590708955800.png

Nakon Dodikovog potpisa NATO reformi počelo knjiženje banjalučke kasarne "Kozara" i aerodroma " Mahovljani"

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić potvrdio je danas da se radi na knjiženju na Bosnu i Hercegovinu banjalučke kasarne "Kozara“ i aerodroma "Mahovljani“ u Laktašima, koji su proglašeni za perspektivne lokacije Oružanih snaga BiH.

1590708983200.png


27.05.2020- Još nisu uknjiženi na BiH kako je planirano i u toku su određene pravne procedure - rekao je Podžić novinarima u Banjoj Luci i dodao da u vezi s nekim lokacijama postoje politički, a s drugima tehnički problemi.


Potvrdio je da nema rokova za taj posao.


-U Programu reformi, koji je upućen u Brisel, navedeno je da je to jedna od kontinuiranih aktivnosti, što stoji i u planu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH - rekao je Podžić.


Navodi i da je dosta toga urađeno po pitanju realizacije tog programa, ali je reforme posljednjih mjeseci usporila pandemija virusa korona.

- Imamo 63 aktivnosti i tim Ministarstva odbrane, predvođen Mijom Krešićem, zamjenikom ministra odbrane, ovih dana aktivno radi. Za sedam dana biće podnesen izvještaj o urađenom i kako ubrzati određene aktivnosti - rekao je Podžić i dodao da se određene stvari dogovaraju i s NATO štabom, koji, opet, do jeseni ima "zamrznute“ aktivnosti.


(BN/SB)
 

комшија

Legenda
Poruka
63.310
1590888708600.png

Sarajevo gura NATO vojsku uz Drinu, na granicu sa Srbijom

1590888728800.png


30.05.2020

Zemljište pored Foče je samo jedna od 17 lokacija u RS, koju bi Armija BiH, uz pomoć Ustavnog suda, da uknjiži na svoje ime, sa idejom da jednoga dana uz Drinu, stacionira i NATO kao stalnu vojnu pretnju Srbiji.
To su, kako objašnjava analitičar iz Banjaluke Anđelko Kozomara, jasni planovi Sarajeva i otuda i odluka Ustavnog suda BiH o knjiženju na BiH više od 250.000 kvadratnih metara zemljišta u opštini Foča, koje je u posedu Republike Srpske.
Kozomara za Sputnjik precizira da je Ustavni sud BiH najnovijom odlukom ukinuo presudu Okružnog suda u Trebinju još iz januara 2018. godine o vlasništvu RS nad tom teritorijom i predmet vratio tom sudu na ponovno odlučivanje, naravno uz sugestiju da odluči da to zemljište bude dodeljeno Ministarstvu odbrane BiH.

NATO na granici sa Srbijom
„To, osim dizanja političkih tenzija, stvaranja novih nesporazuma i optužbi na račun RS, u praksi neće proizvesti nikakvio dejstvo, jer to zemljište bi, kao i sve odluke te vrste, trebalo da uknjiži Uprava za geodetske i imovinsko pravne poslove RS, a ona to neće uknjižiti“, nedvosmilen je sagovornik Sputnjika.
U Dejtonskom sporazumu je, kako podseća, jasno rečeno da BiH nema nikakve imovine.
Problem je, kaže, što Ustavni sud, takav kakav je, isključivo donosi nezakonite, antidejtonske presude koje su protiv interesa RS.

Plan Sarajeva je da na imovinu Republike Srpske na granici sa Srbijom prvo useli Armiju BiH, a potom i NATO
„U praksi, dakle, to ne bi trebalo da ima bilo kakve posledice, ali će imati velike političke posledice, nesporazume, optužbe i pretnje raznim intervencijama međunarodne zajednice, odnosno ambasadora zemalja kvinte koji sada donose sve odluke i uporavljaju političkim rukvodstvom u Bosni i Hercegovini“, ocena je ovog analitičara.
Reč je o velikoj površini na teritoriji Foče koja pripada RS i to između Foče i Goražda koje je deo entiteta Federacije BiH . Tu je objašnjava Kozomara, u vreme SFRJ bila vojna kasarna i poligon za obuku.

Plan Sarajeva

Na to zemljište bi, prema planu Sarajeva, u prvo vreme trebalo da se useli Vojska BiH, ali on napominje da se u BiH nadaju da će jednog dana ona ući u NATO.
„Podsećam da je Foča na samoj obali Drine, blizu Srbije i zato je njima toliko stalo da na granici bude NATO vojska, da imaju stalnu vojnu pretnju prema Srbiji. Njih zanima da sutra NATO dođe u BiH da ima rakete prema Srbiji, da onemogući takozvani maligni uticaj Rusije u BiH. To su jasni planovi šta namervaju da urade“, objašnjava naš sagovornik.
Na pitanje šta će se desiti ako Ustavni sud u konačnoj presudi to zemljište dodeli BiH, a RS katastarski to tako ne bude htela da zavede i može li doći do pokušaja ulaska Vojske BiH na tu teritoriju, Kozomara je mišljenja da je to nemoguće bez papira o vlasništvu.
„To bi bio otvoreni sukob entitetske policije sa Armijom BiH. Do toga, međutim, gotovo sigurno neće doći. Armija BiH je formirana od tri nacionalne brigade. Srpska je stacionirana u Banjaluci, bošnjačka u Tuzli i hrvatska u Mostaru i ta vojska je više igračka nego ozbiljna armija“, objašnjava Kozomara zaštio ne očekuje takav scenario.
Otimačina uz pomoć Ustavnog suda

On ističe da je sada vidljivo koliko je bilo naivno rukovodstvo RS kada je 2003. godine ukinulo Ministarstvo odbrane i Vojsku RS, koja je po Dejtonu pripadala entitetima i to prepustilo u nadležnost BiH.
„Kada je 2003. Vojska RS data u sastav Armije BiH, tada je rečeno da će sva neperspektivna vojna imovina pripasti lokalnim zajednicama, a sva perspektivna u sastav Armije BiH. Neke komisije su sele i proglasile šta je perspektivna imovina i sada ima 17 tih perspektivnih lokacija u RS koje treba da pripadnu Armiji BiH“, objasnio je Kozomara.

On napominje da je i sporazumom o tome utvrđeno da Armija BiH može samo da koristi te lokacije, ali ne i da bude njihov vlasnik. To je jasno reklo i rukovodstvo RS još 2006. godine, od čega ne odstupa, što je i u skladu sa Dejtonskim sporazumom prema kome BiH nema imovinu, već samo entiteti.
U Sarajevu su, kako kaže Kozomara, ćutali nekoliko godina i onda pokušali da to uknjiže kao vlasništvo i izgubili na svim sudovima i onda su se okrenuli Ustavnom sudu gde sede tri stranca i dva Bošnjaka, koji uvek preglsavanjem donose odluke mimo Dejtonskog sporazuma, na štetu RS.
Otuda i reakcija srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da se tu radi o očiglednoj pljački i otimačini koja pokušava da se legalizuje odlukama Ustavnog suda, koji u kontinuitetu krši Ustav i radi protiv Republike Srpske.
Na pitanje kako se Hrvati drže u toj priči, Kozomara kaže –mudro ćute.
 

комшија

Legenda
Poruka
63.310
1590888896400.pngDodikova NATO izdaja sa grejs periodom dolazi na naplatu

„Isplivavaju detalji skrivenog ANP-a koji je Milorad Dodik potpisao. Podžić spominje 3. jun kao datum kada će biti predstavljeno ono što je urađeno iz Akcionog plana Programa reformi. Pristankom na ANP, SNSD je počinio izdaju sa grejs periodom koji, na štetu po srpski narod, polako ističe“ – naglasio je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS.

1590888946400.png


28.05.2020


Šest mjeseci je prošlo od kako je SDS uputio Zahtjev za slobodan pristup informacijama Predsjedništvu BiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske u kome traži da se objelodani zvaničan i kompletan Program reformi BiH. Odgovor nikad nije stigao što je očigledan indikator da se nešto krije – istakao je Zoran Vidić, poslanik Srpske demokratske stranke u NS RS.


„Jučerašnje izjave Sifeta Podžića jasno pokazuju da su Programom reformi koji je Dodik potpisao date garancije da će perspektivna vojna imovina Republike Srpske biti knjižena na BiH, počevši sa kasarnom Кozara i aerodromom Mahovljani“ – kazao je Vidić.Vidić je podsjetio da je Podžić u Banjaluci juče spominjao i datume koje je NATO dao BiH da uknjiži vojnu imovinu.


„Malo pomalo isplivavaju detalji skrivenog ANP-a koji je Milorad Dodik potpisao. Podžić spominje 3. jun kao datum kada će biti predstavljeno ono što je urađeno iz Akcionog plana Programa reformi. Pristankom na ANP, SNSD je počinio izdaju sa grejs periodom koji, na štetu po srpski narod, polako ističe“ – naglasio je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS.


Кomentarišući reakcije portparola SNSD-a Radovana Кovačevića, Vidić je rekao da SNSD ne može da priča o patriotizmu jer je njegov lider Milorad Dodik uknjižen kao delegat na osnivačkoj skupštini Federacije BiH.


05282020114642.jpg„Dodikovim uknjižavanjem, SNSD kao partija je uknjižena u osnivanje Federacije BiH tako da su oni posljednji koji mogu pričati o patriotizmu i zaštiti interesa Republike Srpske“ – zaključio je Vidić.


(BN)
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.