Šarmantno selo Foroglio, Švajcarska

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
361.300
Selo Foroglio, smešteno u dolini Bavona u regiji Ticino u blizini vodopada visokog 108 metara, i jedno od najljepših malih mesta u Švicarskoj.
Tamo se živi u skladu sa prirodom, bez elektricne enregije.Stanovnici koriste solarne pamnele i svece.
Sa istorijskim kamenim kućama, okruženim prirodom i ogromnim vodopadom, Foroglio je mesto koje morate da dodate na svoju listu za putovanja
Selo Foroglio u Švajcarskoj je dom za samo oko 100 stanovnika na nadmorskoj visini od 697 metara. Veoma je jedinstveno za posetu, čak i ako imate samo 1 sat vremena.

foroglio-2.jpg

Do sela Foroglio se lako stiže automobilom, biciklom i javnim prevozom,

Automobilom
Poseta automobilom je najlakša, tako da ste takođe fleksibilni u svojoj poseti, kao i da usput vidite dolinu Bavona. Prilično je posebno moći da se zaustavite i vidite druge znamenitosti duž doline prema Forogliju.U blizini sela postoji parking koji se plaća, ali može biti zauzeto i puno, pa imajte to na umu ako posetite vikendom tokom turističke sezone.Od Lokarna, vožnja će vam trebati 40 minuta da stignete do Forolja.

Autobusom
Iz Lokarna možete ići autobusom 315 do Kavernja, a zatim preći na autobus 333 za Foroglio. Ovo će trajati nešto manje od 1 sata i 10 minuta.
Kada se odlučite za posetu autobusom, planirajte unapred i proverite raspored za povratak kući. Tokom van sezone, autobus je ređi
i ne želite da propustite poslednji autobus!

Biciklom
Za avanturistički tip, možete izabrati da biciklirate ovde! Postoje neke rute duž distrikta Vallemaggia kojima možete skrenuti sa puta,
inače se držite puta i uživaćete u ruti jednako.
Articoli-EN-2.jpg

I ostati par dana u toj prirodi :)
Ima i kod nas prelepe prirode a veoma povoljne - Stara planina. Objektivno najlepša planina u Srbiji plus skoro netaknuta i čista priroda a veoma povoljno. Preproučujem sela kao što su Topli Do ili Dojkinci. Iz Dojkinaca npr. gde god da kreneš naići ćeš na prelepe stvari Arbinje sa bezbroj vodopada uz potok uključujući i najlepši vodopad Srbije: Tri kladenca, Koprenski vrh i Koprenski vodopad, pećina Ponor (jedinstvan prirodni fenomen: u uvali pećina, u pećini vodopad, niz vodopad reka ponornica), Rosomački lonci itd.

Ima i kod nas prelepe prirode a veoma povoljne - Stara planina. Objektivno najlepša planina u Srbiji plus skoro netaknuta i čista priroda a veoma povoljno. Preproučujem sela kao što su Topli Do ili Dojkinci. Iz Dojkinaca npr. gde god da kreneš naići ćeš na prelepe stvari Arbinje sa bezbroj vodopada uz potok uključujući i najlepši vodopad Srbije: Tri kladenca, Koprenski vrh i Koprenski vodopad, pećina Ponor (jedinstvan prirodni fenomen: u uvali pećina, u pećini vodopad, niz vodopad reka ponornica), Rosomački lonci itd.
Jesi li ikada bio u Hrvatskoj ako jesi kada zadnji puta i kakvi su ti utisci?

U severnoj samo. Ijekavska Vojvodina
Pa u sjevernoj Hrvatskoj čak nije ni ijekavica čista, oni su izvorno kajkavski ekavci ako misliš na Zagorje, Prigorje, Međimurje, Podravinu. Čudi me da ti oni liče na Vojvodinu. Obično ljudi kažu da Slavonija i Vojvodina imaju dosta sličnosti. Kaži mi zašto do sada nisi bio na litovanju po hrvatskom primorju? Jel se bojiš Dalmatinaca ili nećeš iz inata dođeš zbog Oluje koju slavimo? Neki Srbi tvrde da je izdajnik svaki Srbin koji se kupa kod nas jer kao ostavlja pare onima koji su činili zlo Srbima i te fore.

Pa u sjevernoj Hrvatskoj čak nije ni ijekavica čista, oni su izvorno kajkavski ekavci ako misliš na Zagorje, Prigorje, Međimurje, Podravinu. Čudi me da ti oni liče na Vojvodinu. Obično ljudi kažu da Slavonija i Vojvodina imaju dosta sličnosti.
U Slavoniji sam i bio uglavnom. To je isto sever Hrvatske.

Kaži mi zašto do sada nisi bio na litovanju po hrvatskom primorju? Jel se bojiš Dalmatinaca ili nećeš iz inata dođeš zbog Oluje koju slavimo? Neki Srbi tvrde da je izdajnik svaki Srbin koji se kupa kod nas jer kao ostavlja pare onima koji su činili zlo Srbima i te fore.
Bliža mi je Crna Gora. Mada retko kad idem na more, više planinarim.

Back