Sarma pripremljena u rerni ili kuvana na šporetu?

Favorizujem sarmu pripremljena.....

• iz rerne

glasova: 6 46,2%
  • kuhana klasicno

glasova: 5 38,5%
  • daj sarme! meni svedno

glasova: 4 30,8%

• Ukupno glasova
    13
Ma nije to za mene. Ja tih malih mogu da pojedem 13 komada.
Moj tata kod prijatelja u Sl Brodu, ručak, pita supruga od prijatelja koliko želi sarmi da mu izvadi?
-ma šta znam, stavi 4-5
Pogledaše ga čudno ali idu dva tanjira, u jednom 3 u drugom 2, nisu mogle stati u jedan :D
Dok im je objasnio da je kod nas sarmica...

Kupiš dolmer, svaka sarma ista, začas gotove, košta par eura :D

Ja ne bi nocima spavala ali bi je savila rukama

Moja ujna stvarno se trudi ali brate kad napravi sarmu moraš cackalice vaditi jer ih tako “hefta”

Moja snajka kad ih napravi puna serpa sarmica i sve i jedna isti obim ista dužina

I ja odem na kurs motanja kod nje

Sve liske poreda jeda pored drugog , svaka liska iste veličine , gleda u isti pravac :lol:

Zatim ide kašika “ekstra za vadjenje mesa i motanje sarme” zahrabi u svaku lisku identična mjera mesa

Zatim motanje počne se sa gornje strane , zatim sa desna i to se umota onda je uzme u ruku i sa lijeve strane prstom zatvori, kaže “vidiš ! Rukom držim i to ne mrda nidje”

Zatim ih poreda

Izmakne se ona i gleda ih
I ja se izmaknem i gledam ih

Pitam “šta gledaš?”

Da vidim da li su jednake

Gledam u nju i kazujem “mišu moj u nekim djelovima svijeta to ponašanje se lijeci, šta ima veze jesu iste veličine ili ne , veće na dnu šerpe manje gore”

Kaže onaj “taj nemir u šerpi ja nemogu gledati “

:lol:

Poslednja izmena:
Nemam pojma ali je to onda jako lepo u nedelju se ogreješ, skuvaš za celu nedelju, usisaš, opereš veš i okupaš se! :D
Ja to ne pratim, to je za minderpuze, ne znači mi ništa, ne pada mi na um noćima biti budna zbog jeftine ili nedjelju biti kući. A da, mi imamo i svaki dan zimi od 13 do 16 a ljeti od 14 do 17, tada sam na poslu :)

Back