Sarma pripremljena u rerni ili kuvana na šporetu?

Favorizujem sarmu pripremljena.....

• iz rerne

glasova: 6 46,2%
  • kuhana klasicno

glasova: 5 38,5%
  • daj sarme! meni svedno

glasova: 4 30,8%

• Ukupno glasova
    13

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
41.762
koja vam se više sviđa?

1734447069256.jpeg

1734447156765.jpeg

Čuo sam za ove pečene iz rerne, ali nikada nisam probao.
Sarma mi je omiljeno jelo, b.t.w.
Svi za koje znam, kuhaju na špaheru.
Jedinu egzotiku koju sam probao, neka mi @Kćerka Direktora Cirkusa oprosti, su "bosanske sarme", osim ako ne postoji kiseli-kupus verzija, onda povlačim kritiku.
U srednjoj sam bio stvarno dobar s jednim bodulom čija je mama Srpkinja iz BiH, jednom se zatekao kod njih za vrijeme ručka, kaže da ima sarme.
Ja se umalo onesvijestio od sreće, kad ono neke sitne sarmice motane u list vinove loze.

:eek:

Onako, bezveze, totalno blag okus.

Jedinu egzotiku koju sam probao, neka mi @Kćerka Direktora Cirkusa oprosti, su "bosanske sarme", osim ako ne postoji kiseli-kupus verzija, onda povlačim kritiku.
U srednjoj sam bio stvarno dobar s jednim bodulom čija je mama Srpkinja iz BiH, jednom se zatekao kod njih za vrijeme ručka, kaže da ima sarme.
Ja se umalo onesvijestio od sreće, kad ono neke sitne sarmice motane u list vinove loze.

kod mojih u hercegovini ima motane u rastiku

Načisto poludim os sreće :D

kod mojih u hercegovini ima motane u rastiku

Načisto poludim os sreće :D
Praktički isti vrag kao list vinove loze.
Dobro pripremljene ćufte su božanstvo za to.

Nego, u vezi punjene paprike, puno ljudi uopće ne voli papriku toliko zbog okusa, koliko zbog arome.
Moja stara godinama je punila paprike i zafrkavala se, da bi se za ručkom paprika uglavnom bacala.
Ispričala to kolegici na poslu i ova rekla da je kod nje doma isto, pa zbog toga pripremi punjene paprike bez punjenja.
Jednostavno napravi okruglice i ubaci sa strane jednu ili dvije paprike zbog arome.

Kod nas su sve sarme sitne, od pola kile mesa ti ih mora 30 ispast' il si k od ženska :D
Ja volim sa kiselim kupusom i to je jedino sarma. A meso motano u list vinove loze ili raštiku je japrak.

Praktički isti vrag kao list vinove loze.
Dobro pripremljene ćufte su božanstvo za to.

Nego, u vezi punjene paprike, puno ljudi uopće ne voli papriku toliko zbog okusa, koliko zbog arome.
Moja stara godinama je punila paprike i zafrkavala se, da bi se za ručkom paprika uglavnom bacala.
Ispričala to kolegici na poslu i ova rekla da je kod nje doma isto, pa zbog toga pripremi punjene paprike bez punjenja.
Jednostavno napravi okruglice i ubaci sa strane jednu ili dvije paprike zbog arome.
Moja mama je jednu trećinu pravila bez paprika. Najviše volim punjene crvene paprike. Uffff, još prilog pire krompir!
Kod nas su sve sarme sitne, od pola kile mesa ti ih mora 30 ispast' il si k od ženska :D
Ja volim sa kiselim kupusom i to je jedino sarma. A meso motano u list vinove loze ili raštiku je japrak.
Kako smo rekli? Mera za sarmu je supena kašika. I to ona manja.

Mada ja više volEm one vel'kačke.

Back