Zelela bih da cujem vase misljene o Sarlu Bodleru,jer smatram da je neprevazidjen i da njegova "estetika ruznog" ima toliku moc...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ops: BODLER,COVEK KOJI JE ZIVEO DALEKO ISPRED SVOG VREMENA.CITALA SAM DA JE BIO IZUZETNO KOMUNIKATIVAN,A U ISTO VREME NEVEROVATNO KONRTAVERZAN.DOPALA MI SE PRICA O NJEMU KADA JE SEDEO U RESTORANU SA SVOJIM PRIJATELJEM,PRIMETIO JE POGLEDE ODREDJENE DAME,KOJI SU BILI NJEMU UPUCENI.PRISAO JOJ JE I REKAO O RASKOSNA PLAVUSO SA ZUBIMA POPUT BISERA,DAJTE MI VASE ZUBE,DA VAS UJEDEM I POKAZEM KOLIKO VAS VOLIM. ops: ops: 8)Aradia:Zelela bih da cujem vase misljene o Sarlu Bodleru,jer smatram da je neprevazidjen i da njegova "estetika ruznog" ima toliku moc...
Dont_Break_The_Oath:Ne razumem sto svi traze pesme,price ili sta god vec preko interneta.
Zar nije lepse drzati u rukama knjigu,otvoriti je,traziti omiljeni stih ili pesmu.
Ova elektronika zaista ubija dusu knjizevnosti.
Zato nijedno moje delo se nikada nece u celosti pojaviti na internetu.
HeBePoBaTaH_:Volim Bodlera, ali Rembo mi je draži.
vladalacsveta:Samo nekoliko meseci posle Floberovog procesa, Pariski sud za prestupe ponovo tuži jednog pisca: Bodler je optužen za povredu javnog morala. Optužbu je zastupao već dobro znani i proslavljeni „poznavalac“ književnosti carski tužilac Ernest Pinar. Posle neuspeha na Floberovom procesu, trudio se svim raspoloživim sredstvima da osude Bodlera. Očigledno da je u njegovoj bogatoj praksi nedostajao jedan „književni“ trofej. A nije ni slutio da će zahvaljujući Floberu i Bodleru ući u istoriju književnosti.
Avgusta 1857. godine Bodler je izveden pred sud Drugog carstva. To je i prvi susret pesnika i francuske javnosti. Suđenje je pobudilo veliko interesovanje publike i francuske štampe.